Home + Tip! Nu alvast een ‘coronaproof’ kinderfeestje voorbereiden!

Tip! Nu alvast een ‘coronaproof’ kinderfeestje voorbereiden!

Waar ik voorheen altijd een beetje op zag tegen kinderfeestjes, zou ik er nu juist graag eentje willen vieren als dat zou betekenen dat alles weer normaal zou zijn. Als dat zou betekenen dat Milan zijn vriendjes en vriendinnetjes weer kan zien, heel graag! Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat we graag weer terug willen naar normaal. Misschien wordt het na 19 januari weer normaal en misschien duurt het nog wat langer, maar toch denk ik dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat maakt dat ik alweer een beetje begin na te denken over tips voor de periode na de lockdown. Tips voor ‘coronaproof’ kinderfeestje bijvoorbeeld!

Kinderfeestjes zijn een uitdaging

Ik vind kinderfeestjes altijd een behoorlijke uitdaging. Ik vind het soms lastig een feestje te bedenken voor mijn steeds ouder wordende zoon; hoe houd je de boel in het gareel zonder dat die kids het hele huis afbreken (er hebben weleens kinderen op mijn nieuwe bank staan springen om er vervolgens via de rugleuning weer af te springen) en hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft? En dat allemaal zonder de hoofdprijs uit te geven, want de laatste jaren hebben we behoorlijk wat uitgegeven aan kinderfeestjes en hoewel de feestjes top waren, vond ik het echt wel flinke bedragen. Kortom, misschien til ik er te zwaar aan, maar zo’n feestje kan mij behoorlijke hoofdbrekers bezorgen.

Gelukkig zijn er steeds meer te gekke oplossingen om een superleuk kinderfeestje thuis te organiseren waar je zelf niet zoveel voor hoeft te regelen. Een voorbeeld hiervan is ‘Limonade met prik‘, opgericht door Leonie. Zij bedenkt verschillende themafeestjes, er is zelfs een draaiboek voor ieder feestje en je kunt de materialen bestellen. Alles voor een te gek kinderfeestje!

Limonade met prik

Terwijl de schrik er tijdens de eerste lockdown er bij iedereen goed in zat, dacht Leonie, moeder van twee jongens, in mogelijkheden en begon zij gewoon haar eigen bedrijf ‘Limonade met prik‘. Hoe cool is dat?! Tegen alle adviezen in, trok zij de stoute schoenen aan en ging aan de slag. Leonie ontwerpt en verkoopt draaiboeken en feestpakken voor kinderfeestjes, maar ook voor babyshowers. Vind je het fijn om meer hulp en ondersteuning te ontvangen, dan kan Leonie ook op locatie komen om het feestje te organiseren. Dit vinden heel veel ouders heel erg fijn! Oh ja, dit geldt overigens ook voor babyshowers.

Tot slot biedt Leonie ook kleinschalige kinderopvang op bruiloften aan.

Ik noemde net al dat Leonie is begonnen met haar bedrijf tijdens de eerste lockdown. Die liefde voor kinderen en het organiseren van feestjes komt niet uit de lucht vallen. Leonie heeft namelijk 13 jaar gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht. Ze heeft daardoor ontzettend veel ervaring met kinderen en weet als geen ander hoe groepsdynamiek werkt en hoe ze alle kinderen een te gek feestje kan bezorgen.

Coronaproof kinderfeestje

Stel nu dat de lockdown na 19 januari wordt opgeheven en de basisschoolleerlingen in ieder geval weer naar school mogen. Dat zou heel erg fijn zijn, vooral voor de kinderen, want die missen hun vriendjes en vriendinnetjes ontzettend. Als jouw kind ook nog eens jarig is daarna kan ik mij voorstellen dat je het lastig vind een coronaproof kinderfeestje te organiseren. Wat ga je dan doen? Een kinderfeestje thuis is dan waarschijnlijk de veiligste oplossing, maar ik weet dat veel ouders daar ook tegenop zien, inclusief ikzelf ?. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar hoe houd je de aandacht van de kinderen vast zonder dat de hele toko wordt verbouwd?

Draaiboek

Zoals ik al zei kun je bij ‘Limonade met prik’ alleen een draaiboek bestellen zodat je een goede planning kunt maken van de middag en precies weet wanneer jullie wat gaan doen. In het draaiboek vind je al heel erg veel zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Denk aan ideeën voor hapjes, een boodschappenlijstje, ideeën voor de uitnodigingen, spelletjes, knutselactiviteiten, ideetjes voor een bedankje, een voorbeeld van een tijdsplanning etc. Het draaiboek ontzorgt al behoorlijk.

Feestpakket

Ik kan mij echter ook voorstellen dat je nu liever niet allerlei winkels in en uit wilt (als ze straks weer open zijn natuurlijk) om alle benodigdheden voor het feestje te shoppen. Dan is het feestpakket een goede oplossing! Hierin vind je ook het draaiboek, maar ook alle materialen voor spelletjes, uitnodigingen, decoraties, bedankjes etc. Dat scheelt heel erg veel!

Volledig verzorgd

Tot slot kun je ervoor kiezen om het feestje bij je thuis te laten organiseren. Leonie neemt dan alle spullen, materialen en decoraties mee om er een spetterend feestje van te maken! In overleg kan zij ook zorgen voor feestelijke hapjes en drankjes die passen bij het thema. Perfect!

En dit alles is ook mogelijk voor babyshowers!

Welke thema’s voor het kinderfeestje zijn mogelijk?

 • Brandweer
 • Diep in de zee
 • Dino’s
 • Glitter & Glamour
 • High tea
 • Koken
 • LEGO
 • LEGO Friends
 • Ruimte
 • Super Mario
 • Tropische flamingo’s
 • Unicorn
 • Voetbal

Ik weet zeker dat daar een thema bij zit dat jouw kind helemaal geweldig vindt, maar de lijst met thema’s zal in de toekomst worden uitgebreid. Heb je zelf een leuk idee? Dien dan ruim van tevoren een verzoek in bij ‘Limonade met prik’, dan denkt Leonie graag met je mee.

Toch weer nadenken over kinderfeestjes

Het lijkt misschien nog ver weg, maar er komt natuurlijk een moment dat we het leven weer wat op kunnen pakken en laten we hopen dat dat voor de kinderen al redelijk snel kan. Als dat het geval is, is het goed alvast na te denken over een coronaproof kinderfeestje zodat je in ieder geval voorbereid bent en straks niet alles vol zit. Ik weet zeker dat Leonie met ‘Limonade met prik‘ jou daarbij kan helpen!

Kinderen vinden hun kinderfeestje heel belangrijk dus laten we dan kijken naar wat er wel mogelijk is. Op naar de meest bijzondere verjaardag ooit!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *