Home + Quotes van een vierjarige

Quotes van een vierjarige

Ruim een jaar geleden zat ik nog met M bij logopedie. M praatte laat en wat hij zei was voor anderen onduidelijk. Voor ons niet, wij begrepen precies wat hij bedoelde, maar dat is natuurlijk geen maatstaf voor de rest van de wereld. De logopedist deed wat tests en daaruit bleek dat M erg intelligent is en met andere dingen bezig is in plaats van met zijn spraak, en dat trok scheef.

Anno (wordt dit woord nog gebruikt?!) vandaag is het een heel bijdehand mannetje die soms dingen zegt, waarvan wij elkaar aankijken, ons afvragen waar hij het vandaan haalt en vervolgens toch wel erg moeten lachen. Daarom heb ik de leukste van de afgelopen tijd op een rijtje gezet.

Niets is namelijk leuker dan de quotes en opmerkingen van een vierjarige 😉

Situatie 1
We hebben gegeten en M zit nog even op de bank. Even later gaat de telefoon. Normaal rent M naar de telefoon om deze op te nemen, maar nu was het een diepe zucht gevolgd door ‘ik wil gewoon even rust.’ Wij hebben de telefoon dus opgenomen haha.

Situatie 2
M weet inmiddels een beetje hoe Google Analytics werkt en vindt het allemaal heel interessant. Als ik in de keuken ben en hij staat bijvoorbeeld wel op real time, is M degene die er druk mee is. ‘Mam, je hebt nu x Gezoekers (in plaats van bezoekers) en ze komen uit …….’ Hij noemt dan willekeurige plaatsnamen. Zo leuk!

Situatie 3
Het was een heel drukke dag geweest en ik doe het niet vaak, maar wilde toch heel even gaan zitten voordat ik aan het eten begon. Waarom M zei ‘Wordt maar even lekker zen hoor mam?’

Situatie 4
Een nieuwe mijlpaal wat betreft aankleden; M kon een best wel lastige knoop zelf los en vast maken. Waarop ik als grapje aan hem vraag ‘Who’s the man?’ Waarop hij antwoordt ‘Ik, en wie is de vrouw?’ Toen kon je me echt wegdragen!

Situatie 5
Zoals je waarschijnlijk wel weet vind ik het erg leuk om met de kleertjes van M bezig te zijn. Op een gegeven moment had hij een zwarte broek en een zwart shirt aan met daarop een zwart/rode blouse. Hoewel ik de combi heel erg stoer vond, was M aan het einde van de dag iets minder gelukkig. Ik vroeg hem wat er was waarop hij antwoordde ‘zwart is niet mijn kleur mam.’

River Island, Rotterdam, pet, colsjaal, M's outfits, mamablogger, Marisca, H&M, Kenter, mamablogger

Situatie 6
Afgelopen zondag at neef S mee. S en M schelen precies 10 jaar, maar zijn dikke vrienden. Terwijl wij aan tafel druk zaten te kletsen en te lachen stak M zijn hand in de lucht en zei ‘Ho, ho, ho jongens, nu wil ik wat zeggen!’

Ik hoop dat je ze leuk vond en ze in ieder geval hebben gezorgd voor een glimlach! Wat is het grappigste wat jouw kind(eren) tot nu toe tegen je heeft/hebben gezegd? Laat een reactie achter in de comments hieronder!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 5 maart 2015 / 12:00

  Haha, ik heb er thuis precies zo één!
  “Papa en mama, even rustiger praten, ik wil rust”
  “Oom R , jij moet weggaan, want dan kan papa weer met mij praten”
  Ik schrijf alles op 🙂

 2. 5 maart 2015 / 17:49

  Haha, hij klinkt als one very clever little guy! Ik vind de outfit trouwens ook heel stoer, is het heel erg te denken dat ik het zelf ook nog wel zou dragen? ^^
  Groetjes!

  • 6 maart 2015 / 06:42

   Haha Stephanie, hij is ook een clever little guy! En nee hoor, helemaal niet gek, het is toch ook gewoon stoer? 😉

 3. 5 maart 2015 / 18:04

  Geweldig! Lijkt me geweldig als ze gaan praten. Hier begint de brabbeltaal, schijnt nog heel veel te worden als ze straks elkaars taaltje praten, alleen die van ons nog niet 😉

  • 6 maart 2015 / 06:43

   Ah Sonja, dat brabbelen is ook zo leuk! Ik vond ook de eerste keer mama, papa, opa en oma zo bijzonder.

 4. 5 maart 2015 / 23:32

  O heerlijk! Ik vergeet er helaas veel te veel. Maar de leukste weet ik nog wel.
  T was nog een kleine baby en kreeg nog bv. A is 5,5 jaar ouder. Nav de geboorte van T hadden we get over sterrenbeelden gehad. Op een moment dat T honger had, zei ik tegen mijn man. Ik heb hier een mannetje dat de happende visact doet (proberen aan te happen) dus ik ga even voeden. Zegt A: “ja mama, T is een happende vis, wij zijn kreeften en papa is een pijltjesschieter.” Zo schattig