Home + Over deze drie dingen denk ik de laatste tijd veel na

Over deze drie dingen denk ik de laatste tijd veel na

Nu de rust in huis al een tijdje terug is, denk ik steeds vaker na over de toekomst. Wat zijn onze vervolgstappen en hoe willen we dat de toekomst er uitziet? Niet dat het leven maakbaar is, maar we kunnen wel ons best doen om onze doelen te behalen. Maar wat zijn die doelen dan en wat willen we dan precies? En hoe ziet de toekomst er dan uit? Ik weet het niet, het zijn allemaal vragen die ik mijzelf de laatste tijd regelmatig stel en deze in het bijzonder…

Is dit het dan?

Ik denk dat iedereen dit een paar keer in zijn of haar leven afvraagt: ‘is dit het dan?’ Ik heb dat gevoel de laatste tijd regelmatig. Ik ben 35 en werk al ruim 15 jaar voor dezelfde organisatie. Met heel veel plezier, maar als ik nog iets wil, wat wil ik dan precies? Ik weet het niet. Voorlopig zit ik goed waar ik zit, maar het zijn van die vragen die eens in de zoveel tijd spelen en even later kom ik weer bij zinnen haha.

En welke richting ga ik op met Mamablogger? Als het zo blijft, hoe lang blijft het dan nog zo? Kan ik hier over vijf jaar nog steeds een inkomen uithalen? Ik vind dat lastig, want dat extra inkomen is wel mooi meegenomen als we ons droomhuis willen kopen. Dat betekent dat ik voor de komende jaren een serieus plan moet hebben voor Mamablogger.  Ik heb alleen geen idee hoe deze er dan uit zou moeten zien haha. Nu is het allemaal leuk voor erbij en is alles wat ik eventueel aan verdien een leuk extraatje. Die vrijblijvendheid vind ik fijn, maar toch is het niet meer zo vrijblijvend als je er omzetdoelen aan verbindt om de spaarrekening te spekken. Lastig hoor…

Sparen en de huizenmarkt

Dat brengt mij meteen bij het volgende. Ik lees ontzettend veel over de huidige huizenmarkt en de voorspellingen voor de toekomst. De verwachting is dat de prijzen voorlopig nog wel zullen blijven stijgen. We weten alleen niet voor hoe lang. Zo lang er schaarste is zal de oververhitte huizenmarkt niet af gaan koelen. Dat weten we en voorlopig zitten we hier meer dan prima. Sparen en genieten van de ruimte, de rust in mijn hoofd en op het gemak verder kijken is nog steeds wat we de komende jaren voor ogen hebben, maar ik denk ook weleens ‘wat nu als één van ons wat overkomt?’. Dan is het huis wel heel erg duur en wat dan?

Voor de zekerheid hebben we ons daarom ingeschreven bij Woningnet. Dat is sowieso aan te raden denk ik, want je weet het immers maar nooit. Toch moet je hier ook jaren ingeschreven staan voor je überhaupt kans maakt op een huis. Zo ver zijn we nog lang niet. Maar goed, niet geschoten is altijd mis.

We gaan wel zien wat de toekomst ons brengt en wat de huizenmarkt gaat doen. Voorlopig zitten we dus goed, maar er zal wel iets moeten veranderen, want zo kan het niet doorgaan. Al helemaal niet voor starters.

In wat voor wereld groeien onze kinderen op?

Nare berichten op social media over kinderen die elkaar neersteken, een dierenleven dat blijkbaar ook niets waard is, rellen etc. Ik vind de wereld soms een heel nare plek en vraag mij de laatste tijd steeds vaker af in wat voor wereld onze kinderen opgroeien. Dat vind ik soms echt een enge gedachte en ik probeer er niet teveel bij stil te staan, maar nu onze oudste over twee jaar naar de middelbare school gaat denk ik er zo nu en dan over na. Ik denk dat alle ouders hier weleens mee bezig zijn.

Je wilt gewoon dat je kinderen gelukkig worden en hoewel je ze niet overal voor kunt behoeden doe je dat het liefst wel.

Nou, dit was een heel gezellige blogpost haha. Waar denk jij de laatste tijd vaak over na? Maak je bijvoorbeeld ook plannen voor de toekomst of vind je het ook lastig en weet je het soms ook gewoon niet?

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Nancy
    13 mei 2021 / 08:36

    Ik denk eigenlijk alleen na over naar welke plekjes op de wereld ik wil gaan. Na heel erg ziek te zijn geweest door Corona leef ik soort per dag. Focus op genieten. Qua baan heb ik hetzelfde als jij, maar ik zit op de goede plek en blijf daar zitten. Ben benieuwd naar jouw reis daarin. Ik geniet heel erg van jouw blog EN podcasts. Fijn lang weekend!

  2. 13 mei 2021 / 08:53

    Herkenbaar hoor! Ik probeer het nieuws daarom ook niet te volgen, meestal word ik er alleen maar angstig en naar van. Voorheen wilde ik ook graag verhuizen naar een huis wat energieneutraal zou zijn. Nu heb ik mij er bij neergelegd, dit huis waar wij wonen voelt ook wel als een thuis voor de rest van mijn leven. Dat geeft wel heel veel rust. De huizenmarkt op dit moment is echt absurd.
    Liefs