Home + Planners en agenda’s | Mum Planner review

Planners en agenda’s | Mum Planner review

De laatste tijd heb ik meerdere keren aangegeven dat het soms wat veel wordt. Een drukke baan met veel projecten, het gezin, het huishouden (en ik ben nogal een zeur in het huishouden), Mamablogger én dan zijn we ook nog eens bezig met een ander huis. Ik wil voorkomen dat ik het overzicht verlies en daarom was ik op zoek naar een planner waarin ik alles kwijt kan. Alle aantekeningen voor het huis, to do’s, afspraken, roosters, ideeën voor Mamablogger, dingen om te onthouden voor de verjaardagen van de jongens. Kortom: alles. Ik heb heel veel planners bekeken, maar kwam uiteindelijk toch uit bij de ‘Mum Planner’. Een dure planner, maar dan moet hij het ook waard zijn. Of dat zo is, lees je in deze review.

Waarom een Mum Planner?

De Mum Planner was om te beginnen één van de weinige planners die ik kon laten personaliseren. Dat vond ik al heel fijn. Verder bepaal je zelf de indeling (daarover zo meer) en kun je gebruik maken van inserts die jij zelf handig vindt om te gebruiken. Ook niet geheel onbelangrijk: je bepaalt zelf je startmaand. Daarna is hij gedateerd voor een jaar vanaf de startmaand.

Tot slot moest de planner tegen een stootje kunnen en over genoeg schrijfruimte beschikken. Ook daaraan voldoet de Mum Planner. Een nadeel, de planner is niet goedkoop. Dat maakte dat ik hem steeds niet kocht. Want wat nu als hij tegen zou vallen? Uiteindelijk besloot ik hem te kopen nadat we te horen kregen dat we toch waren ingeloot voor een bouwnummer. Er komt dan zoveel op je af, dat ik het allemaal wel moest ordenen om het voor mijzelf helder te houden. Goed excuus natuurlijk 😉

De indeling en het uiterlijk

Ik koos voor een champagne-achtige kleur kaft en roségouden ringen. Wat betreft indeling ging ik voor twee dagen op één pagina zodat ik lekker veel schrijfruimte heb. Of dat heel ideaal is, weet ik eerlijk gezegd nog niet. Misschien ga ik volgend jaar toch over op één week op twee pagina’s. Dat is wellicht net iets overzichtelijker.

Inserts zijn de bladzijdes die je als toevoeging erbij kan kopen. Zo koos ik voor de notitie inserts en de to do lijstjes. Die laatsten zijn smal en heb ik na iedere bladzijde toegevoegd. Heel erg handig omdat ik op die manier wel mijn planning kan lezen en de to do’s niet over het hoofd zie.

Hoewel de planner voor mij helemaal nieuw is, vind ik het fijn dat ik deze kan samenstellen op de manier die ik fijn vind.

Zo gebruik ik de planner

De Mum Planner is inmiddels meer dan alleen een planner. Ik noem hem voor de gein weleens mijn Bijbel. Het biedt in ieder geval houvast. Heeft een collega een tip over het kopen van een nieuwbouwhuis? Ik schrijf het erin. Maar ook het rooster van Milan staat erin, net als afspraken. En de notities gebruik ik voor van alles: van blogideeën tot aantekening voor Floris’ kinderfeestje (wie zijn er uitgenodigd, heb ik van deze ouders een telefoonnummer etc.). Oh ja, ik wil er ook een kasboek in bijhouden vanaf deze week. Alles staat erin in de hoop mijn hoofd wat leger te houden.

Tot nu toe bevalt de planner erg goed en is het fijn een planner te hebben die ik zelf kan samenstellen, waarin ruimte is voor alle leden van het gezin en waar ik echt alles in kwijt kan. En natuurlijk kan dat ook op mijn telefoon (we hebben ook nog steeds de gezamenlijke gezinsagenda op onze telefoons), maar dit voelt gewoon goed en veilig. Ik heb in ieder geval geen spijt van deze aankoop en volgend jaar hoef ik alleen een nieuwe navulling en eventuele inserts te kopen. Scheelt weer 😉

Ben jij bekend met de Mum Planner? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 19 september 2023 / 07:47

    Yes, heb hem ook! Ben er dol op 🙂 Het is de eerste planner waar ik al zolang niet uit geswitcht ben.