Home + Milans Must Do in de vakantie | Prehistorisch dorp in Eindhoven!

Milans Must Do in de vakantie | Prehistorisch dorp in Eindhoven!

Vorige week was ons eerste echte uitje van de vakantie. We gingen voor het eerst naar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. We hadden er nog nooit van gehoord en kwamen het bij toeval tegen. Zo’n uitje zochten we ook, want soms lijkt het wel alsof we overal al zijn geweest. We doen regelmatig een leuk uitje en hebben voor Mamablogger al heel veel mogen doen en zien. We zijn daarom enorm verwend geraakt. Gelukkig blijkt er dat er nog genoeg valt te ontdekken en dus reden we vorige week op een zonnige zaterdag naar Eindhoven!

Prehistorisch Dorp in Eindhoven

Voor ons was het ruim een uur rijden. Prima te doen dus. We hadden al gelezen dat je er gratis kunt parkeren en ook de entreeprijs was niet hoog. We betaalden voor ons drietjes nog geen €30,- in totaal! Vanaf de parkeerplaats loop je nog zo’n 200 meter tot de ingang. Je komt binnen in een winkeltje en bij de kassa krijg je een uitgebreide uitleg. Het viel meteen op dat het  personeel er onwijs vriendelijk is!

We kozen een route en kwamen aan bij de tijd van jagers en verzamelaars (de Steentijd). Hier konden de kinderen zelf van takken een hut bouwen, maar leerden ze ook met een steentje vuur te maken (en de ouders mochten het ook proberen, hier was Patrick erg blij mee haha) Ook hebben we nog met een speer gejaagd op een houten zwijn.

Nog maar net binnen en Milan vermaakte zich al prima! Vervolgens liepen we naar de tijd van de eerste boeren en kwamen we langs allerlei huisjes, konden we brood bakken boven het vuur en maakten Milan en Patrick houten spijkers bij de historische bouwplaats.

Tussendoor zagen we dieren, zijn we overgevaren en deden we spelletjes. Uiteindelijk kwamen we uit bij de herberg waar we lekker een ijsje hebben gegeten. Je kunt er ook lekker lunchen en wij vonden de prijzen redelijk. Het was niet duurder dan in andere parken. Broodjes en water hebben we overigens zelf meegenomen.

Daarna kwamen we bij het wevershuis waar de kinderen zelf van wol een vilten armbandje konden maken. Milan vond het heel erg interessant en is erg trots op zijn armbandje haha.

Uiteindelijk kwamen we uit bij de tijd van de Franken en Vikingen en Milan speelde een bijzondere verse van ‘drie op een rij’ met een viking.

Tot slot was het tijd voor het boogschieten. Patrick en Milan bleken er heel goed in te zijn en ik dus echt totaal waardeloos haha.

Charmante foto die laatste haha.

We hebben er uiteindelijk zo’n 3,5 uur doorgebracht en dat was gezien de temperatuur en mijn zwangerschap prima. We hebben het echt onwijs naar onze zin gehad en waren aangenaam verrast. Voor kinderen is er heel veel te zien en te ontdekken, een aanrader dus! We kunnen geen nadeel noemen (en nee, deze blogpost is niet gesponsord).

Wat zijn jullie plannen deze vakantie wat betreft dagjes weg? En kende je het Prehistorisch Dorp al?

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. Stephanie
  1 augustus 2017 / 11:24

  Dat ziet er leuk uit zeg! Ik weet niet of het voor onze zoon al leuk is, die is 3,5. Misschien nog net wat te jong? Afgelopen weekend zijn wij naar het Maritiem Museum in Rotterdam geweest en dat vond hij echt geweldig! Wij trouwens ook.

  • 1 augustus 2017 / 18:05

   Daar zijn wij vorig geweest en is inderdaad heel leuk! Er waren wel kinderen van die leeftijd en die vermaakten zich prima. Ligt misschien ook aan het type kind, maar dat kun je zelf het beste inschatten.

   • Stephanie
    3 augustus 2017 / 21:40

    Hmm oké nou gaat in ieder geval op t lijstje. Misschien nog wel voor deze zomer. Leuke tip! ?

 2. 1 augustus 2017 / 13:34

  Ziet er leuk uit. Ik ben gek op alles wat historisch is. Ik ga graag naar het Nederlands Openlucht Museum. Daar kan je je zo makkelijk een hele dag vermaken. Een goede vriendin woont nabij Eindhoven, dus ik zou dit eens gaan combineren met een volgend bezoek. Ik kende het nog niet namelijk.

  • 1 augustus 2017 / 18:07

   Openlucht Museum is inderdaad heel leuk! Wij zijn er een aantal jaar geleden geweest en waren aangenaam verrast. Hier kun je echt een hele dag vertoeven. Veel plezier alvast in Eindhoven!

 3. Rebecca
  1 augustus 2017 / 13:57

  Gaat op mijn lijstje voor volgend jaar!

 4. 21 augustus 2017 / 12:00

  Dank je wel voor deze tip ik was naarstig opzoek naar zoiets om nog te doen voordat de vakantie voorbij is.

 5. 6 september 2017 / 11:22

  Heel tof artikel, ik ga hier absoluut een keer naartoe. Lijkt me heel leuk zo’n dag!