Home + Mijn geldweek #4 | Uitgaven tussen Kerst en Nieuwjaarsdag

Mijn geldweek #4 | Uitgaven tussen Kerst en Nieuwjaarsdag

Deze rubriek bleek een schot in de roos, want stiekem is het best interessant om te kijken naar andermans uitgaven. Misschien vind je het heel veel, of misschien wel te weinig. Of je kan simpelweg niet begrijpen dat iemand geld uitgeeft aan bepaalde zaken. Hoe dan ook, ik vind het leuk dit bij een ander te lezen dus waarom zou ik dit dan zelf ook niet delen zo nu en dan? We doen geen gekke dingen (tenminste, dat denk ik) en het houdt mij scherp om de uitgaven goed in de gaten te blijven houden. Kijk je mee?

Maandag 26 december 2022 (Tweede Kerstdag)

Vandaag is het Tweede Kerstdag en we verblijven drie dagen in een hotel welke we vooraf al hebben betaald inclusief het bijbehorende arrangement.

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Dinsdag 27 december 2022

Er is een aanbieding van beddengoed op Wehkamp. Een mooie aanbieding want: 1 + 1 gratis en laten wij nou net nieuw beddengoed nodig hebben voor Milan. We besluiten meteen te bestellen. Dit is ook meteen het enige dat we kopen vandaag.

Totaal uitgegeven vandaag: €34,99

Woensdag 28 december 2022

Vandaag blijven we thuis en zijn we flink aan het opruimen. Het is slecht weer en we besluiten even wat oliebollen te gaan halen voor in de middag. Zijn we er even uit en kunnen we ze meteen even testen voor oudejaarsavond.

 • Oliebollen: €8,60

Totaal uitgegeven vandaag: €8,60 

Donderdag 29 december 2022

Vandaag een vrij dure dag. Pat en de jongens halen er nog wat boodschappen bij. De weekboodschappen zijn afgelopen zaterdag geleverd voor we een paar dagen weg gingen. We hadden toen bewust niet teveel besteld en daarom moest er nog wat bij worden gehaald. Ook bestellen we de oliebollen voor oudejaarsavond en kopen we vuurwerk. Dat laatste vind ik zo zonde van het geld, maar dit is onze compromis haha.

 • Boodschappen: €27,87
 • Oliebollen voor oudejaarsavond: €37,-
 • Vuurwerk: €39,99

Totaal uitgegeven vandaag: €104,86

Vrijdag 30 december 2022

Ik lunch vandaag gezellig met wat ICT collega’s die naar de Mac gaan om wat te halen. Een collega mailt of ik ook wat wil en ik zwicht voor een McKroket. Dat is zo lang geleden! En hij was heerlijk ?. Verder groeit Floris uit zijn autostoel en hoewel ik er nog niet aan wilde is het nu echt tijd voor een nieuwe. Omdat we nog een flinke Bol.com cadeaubon hebben, betalen we zelf maar €22,90 bij. Dat is nog eens fijn kopen!

 • McKroket op het werk: €2,75
 • Autostoel op Bol.com: €22,90

Totaal uitgegeven vandaag: €25,65

Toch heb ik vandaag ook nog wat verdiend. Ik verkocht namelijk wat kleding van Floris. In totaal heb ik €35,- verdiend. Heft elkaar weer mooi op!

Dit is overigens de autostoel die we hebben gekocht, mocht je zelf ook nog op zoek zijn:

Zaterdag 31 december 2022

Zaterdagen zijn over het algemeen slechter voor de portemonnee in ons huishouden. Dat is vandaag niet anders.

 • Boodschappen: €136,12 (weekboodschappen inclusief koopzegels, kaas van de kaasboer en fruit bij de groenteboer)
 • €15,- voor oliebollen. Ik ben bang dat we niet genoeg oliebollen hebben dus halen we er nog wat Berlinerbollen bij
 • €20,04 om de tank nog even vol te gooien
 • €12,- voor de lunch. We hebben een cadeaubon en betalen nog €12,- bij inclusief fooi
 • €20,- bij Sugar Addict voor eindejaarscupcakes. Opa en oma komen eten en dan hebben we een gezellig toetje

Totaal uitgegeven vandaag: €203,16

Een flink bedrag, maar we hebben ook nog wat verdiend. De oude autostoel van Floris is verkocht en deze wordt even later al opgehaald. We hebben hiermee €50,- verdiend.

Zondag 1 januari 2023 (Nieuwjaarsdag)

Vandaag doen we natuurlijk niet veel en dat betekent ook dat we geen geld uitgeven. Als ik dat de komende dagen toch eens vol kan houden…

Totaal uitgegeven vandaag: €0,- 

Totaal aan uitgaven deze week

Hiermee komt het totaal aan uitgaven van deze geldweek op €377,26. We hebben nog €85,- verdiend. Als je dat eraf zou halen, dan komt het totaal op €292,26. Dit is inclusief boodschappen en dat maakt dat ik het niet heel gek vind. Wat vind jij?

Misschien nog handig/interessant om te weten: deze doordeweekse uitgaven budgetteren we van tevoren. Zo hebben we een boodschappenbudget voor de hele maand en een potje dat wij ‘weekbudget’ noemen. Hier betalen we bijvoorbeeld eten op het werk van. Dit hoeft niet perse, maar anders vliegt het geld eruit en ik heb wel graag grip ?. Dankzij deze potjes behouden we dat overzicht.

Gaven jullie deze week meer uit of viel dat heel erg mee?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *