Home + Met deze planten geef je jouw huis een make-over

Met deze planten geef je jouw huis een make-over

Het geven van een house-make over aan je huis met planten is een geweldige manier om je huis onmiddellijk een frisse en kleurrijke look te geven. Planten geven niet alleen kleur en warmte aan je huis, maar ze zorgen ook voor enige luchtzuivering. Het is belangrijk om de juiste planten te kiezen voor de ruimte waarin je ze gaat plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten planten die je kunt kiezen, waaronder klimplanten, cactussen en vetplanten. Toch zijn er een aantal planten die in geen enkele woning misstaan. Welke dit zijn, leg ik graag hieronder uit!

Sansevieria Trifasciata (vrouwentong)

De Sansevieria Trifasciata, ook wel bekend als de Vrouwentong, is een veel voorkomend soort plant uit de familie van de Dracaenaceae. Het is een sterk en hardhoutig type plant dat zeer weinig zorg nodig heeft. De plant heeft lange, smalle bladeren die in een lange, vrouwelijke tongvorm lopen. Ze hebben een donkergroene kleur met een licht gelige rand. De planten kunnen tot een meter hoog worden. Ze kunnen worden geplant in potten of in de grond en overleven zelfs in schaduwrijke omgevingen.

Een Monstera Deliciosa (gatenplant)

De Monstera Deliciosa is een tropische klimplant die in het wild voorkomt in de oerwouden van Zuid- en Midden-Amerika. Het is een populaire huiskamerplant en staat ook wel bekend als de gatenplant. De plant heeft grote, gespleten bladeren en heeft gaten of littekens in de bladeren. Deze littekens zijn een gevolg van het verweren van de bladeren. Deze littekens zien eruit als leuke vormen en geven de plant een unieke aantrekkelijke look. De Monstera groeit langzaam en kan zeer groot worden. Het is een vochtminnende plant, maar als je het water te lang laat staan, kan de plant last krijgen van schimmel. De Monstera Deliciosa is verder een prachtige aanwinst in je huis en is ideaal voor beginners.

Alocasia Polly (kameleonplant)

De Alocasia Polly is een populair soort kameleonplant en een van de meest verkochte Alocasia-soorten ter wereld. Deze plant heeft grote, donkergroene bladeren met witte aderen, die variëren van licht geel tot diep paars. Deze plant vereist veel licht, maar geen direct zonlicht. Het is belangrijk dat je de plant regelmatig water geeft, maar je moet ervoor zorgen dat de pot nooit te nat wordt, omdat hij gevoelig is voor wortelrot. Het is een geweldige optie voor mensen die graag een ruimte willen opvullen.

Scindapsus

Scindapsus is een geslacht van vaste planten dat deel uitmaakt van de Araceae familie. Ze zijn afkomstig uit tropische en subtropische gebieden in Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ze hebben ovale en verdikte bladeren, die vaak mooi gevlekt en gekleurd zijn. De Scindapsus is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig licht en water nodig. Ze zijn perfect als een eenvoudige aanvulling op interieurs en kantoren, omdat ze bijna onverwoestbaar zijn.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *