Home + Meivakantie: dagje naar de Pyramide van Austerlitz!

Meivakantie: dagje naar de Pyramide van Austerlitz!

Het is meivakantie en als je niet weggaat is het weleens lastig om weer een leuk uitje te bedenken met de kids die ook nog eens niet zo heel duur is. Het leven is al duur genoeg en daarom heb ik een leuke tip voor je: ben jij al eens bij de Pyramide van Austerlitz geweest?

Midden in de bossen van Austerlitz, op de Utrechtse Heuvelrug, staat een reusachtige piramide. Als het om de Pyramide van Austerlitz gaat schrijven we het woord piramide met een y, op zijn Frans, want de piramide is een erfenis uit de Franse tijd. In 1795 is generaal Marmont is ons land en in slechts 27 dagen wordt de piramide door zijn soldaten gebouwd.

Natuurlijk is er meer te vertellen over de bouw van de piramide, generaal Marmont, zijn link met Napoleon etc. maar daarvoor moet je er echt even heen 😉

Ik houd van de bosrijke omgeving en waan mij altijd even écht weg op zo’n dag, maar wat is er dan nog meer te doen dan alleen het bekijken van de beroemde piramide?

Je komt aan op de parkeerplaats en kunt daar gratis parkeren. Op drukke dagen zijn er wel mensen die het verkeer wat regelen en aangeven waar je je auto kunt zetten. Het is wel gebruikelijk om deze mensen een kleine fooi te geven als je weggaat, maar dit hoeft uiteraard niet.

Vervolgens kun je kiezen, ga je eerst naar de piramide of ga je eerst wat eten? Wij lopen altijd eerst door het bos naar de piramide. M vindt het heerlijk en als het even kan sleept hij wel met een grote stok. Als snel zie je de Pyramide van Austerlitz en deze kun je zelfs, tegen betaling, beklimmen. Wil je dit niet, dan is dit uiteraard geen probleem. Je kunt er alsnog goed omheen lopen en mooie foto’s maken.

De ene keer maken we daarna een boswandeling en strijken we ergens neer bij een pannenkoekenrestaurant, maar nu M ouder is gaat hij veel liever terug richting de parkeerplaats, want daar is een grote speeltuin! Er is een grote speeltuin waar kinderen gratis kunnen spelen, maar tegen betaling (€6 voor zes muntjes, en iedere attractie kost één muntje) kunnen de kinderen ook in de draaimolen, botsauto’s, vliegtuigjes, het treintje en de zweefmolen. Het voordeel is dat je dit zo duur kunt maken als je zelf wilt.

Bij de speeltuin is een restaurant met terras waar de ouders lekker kunnen zitten terwijl de kinderen spelen. En wil je gewoon een patatje eten, dan kan dat ook en staat er een grote picknicktafel waar je aan kunt zitten om even te eten.

Je kunt hier dus echt wel een middag vertoeven. De omgeving is erg mooi, dus als je meer wilt zien is het ook leuk om even door Amersfoort te gaan. Wij hebben daarna Kamp Amersfoort bezocht, erg leerzaam ook voor kinderen. Ook deze is gratis te bezoeken.

Kortom, wij hadden een zeer geslaagde dag en ik hoop dat je wat aan deze tip hebt. Ben jij er weleens geweest? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *