Home + Make-up voor moeders, zo zorg je ervoor dat je straalt!

Make-up voor moeders, zo zorg je ervoor dat je straalt!

Waar zou ik zijn zonder make-up? Het geeft niet alleen mijn zelfvertrouwen een boost (oké, alleen op héle goede dagen, haha), maar het geeft mij ook een verzorgd gevoel. Net even dat ene plekje wegwerken of juist die wallen na een slechte nacht met een ziek kind. Ik ben niet het type dat heel veel make-up draagt, maar ik zou ook niet zo snel de deur uit stappen zonder. Maar hoe zorg je er nu voor dat je toch iedere dag stralend voor de dag komt (hallo presentatie op het werk!) zonder dat het teveel tijd kost, want je moet de kinderen ook nog fatsoenlijk op school krijgen. Met deze basics kom je al een heel eind…

Make-up: met deze twee basics kom je al een heel eind

Voor we de kinderen op school hebben gebracht en zelf goed en wel zijn aangekomen op het werk, voelt het soms alsof we er al een hele dag op hebben zitten. Bedden opmaken, het vullen van de tassen, ontbijten, tanden poetsen, aankleden, haren doen, vriendenboekje van Pietje mee en oh, we moeten niet vergeten dat er weer iets mee moet naar school voor een feestje. Zomaar een greep uit wat we allemaal moeten doen en waar we aan moeten denken. We werken ’s morgens een heel programma af en willen alles zo netjes mogelijk achterlaten.

En natuurlijk willen we zelf ook zo leuk en verzorgd mogelijk voor de dag komen. Daar voelen we ons fijner bij en zo nu en dan geeft het ons zelfvertrouwen ook zeker een boost. We kunnen onze kleding de avond van tevoren klaarleggen, maar ons haar en make-up moeten we toch echt op de ochtend zelf doen. Onze ochtenden verlopen niet altijd vlekkeloos (letterlijk) en we hebben daarom niet altijd even veel tijd. Toch kom je met deze twee basics al een heel eind.

Foundation

De juiste foundation kopen kan soms een zoektocht zijn, maar als je hem eenmaal hebt gevonden, kun je niet meer zonder. Ik ben zelf nogal bleek van mijzelf en dat ziet er niet altijd even stralend uit. Zeker met met donkere kringen onder mijn ogen. Die heb ik overigens al snel omdat mijn ogen wat meer naar buiten staan.

Foundation is daarom de basis van elke look, het egaliseert je huid en verbergt oneffenheden. Het is daarom essentieel om de juiste foundation te kiezen voor jouw huidtype en huidskleur. Als je een droge huid hebt, kies dan voor een hydraterende foundation en als je een vette huid hebt, kies dan voor een olievrije variant.

Als moeder heb je niet altijd tijd voor een uitgebreide make-up routine, dus kies een foundation die je snel en gemakkelijk kunt aanbrengen. Een vloeibare foundation met een pompje is bijvoorbeeld handig voor een snelle en goede dosering en kun je vervolgens met je vingers op je gezicht aanbrengen. Een andere handige optie is een foundation stick, die je rechtstreeks op je gezicht kunt aanbrengen en vervolgens kunt uitblenden met een kwastje of een spons.

Concealer

Last van plekjes, vlekjes en donkere kringen? Dan is concealer ook onmisbaar. Ook hierbij is het soms even goed zoeken naar de juiste concealer die past bij jouw huid, maar als je hem eenmaal hebt, wil je niets anders meer. Het voordeel van concealer is dat je deze direct kan aanbrengen op de plek waar je wilt. Vervolgens gebruik je weer je vingers of een sponsje om de concealer uit te blenden.

Heb je haast, gebruik dan foundation, concealer, wat mascara en je bent good to go! Je ziet er namelijk meteen wakkerder en stralender uit! Laat de zon nu ook meteen maar goed doorkomen, dat helpt natuurlijk ook. Tot die tijd zijn deze twee make-up items onmisbaar. En een beetje me-time op de vroege morgen is ook best fijn toch?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *