Home + Lifestyle | Met de kids naar buiten in de herfst, zo houd je dat leuk!

Lifestyle | Met de kids naar buiten in de herfst, zo houd je dat leuk!

Deze zomervakantie waren we lekker veel buiten. We gingen veel dagjes weg, maar hebben ook veel gewandeld en genoten van de natuur. En ik blijf het zeggen, dit zouden we veel vaker moeten doen. Het is zo fijn er even uit te zijn en te genieten van het moois om je heen, want Nederland is prachtig! Maar in de praktijk vervallen we na de zomervakantie meteen weer in ons oude patroon. Weinig tijd, we proppen van alles in ons weekend en pakken dan voor het gemak vaak de auto. En dan heb ik het nog niet over de opmerkingen van de jongens wanneer we wel opperen om een lekkere wandeling te maken. De herfst komt eraan en dan zijn we geneigd wat vaker op de bank te kruipen met een kop thee en Netflix, maar mijn voornemen om vaker naar buiten te gaan en te bewegen is er nog steeds. Op deze manieren wordt het nog leuker voor onszelf én voor de kinderen. 

Wandelen en dan wat lekkers

De natuur is in de herfst op haar mooist. Althans, dat vinden wij. Knisperende blaadjes onder je voeten en we maken steevast een foto waarbij de jongens de bladeren omhoog gooien. In de buurt hebben we wat mooie natuurgebieden die we goed kennen. We weten daardoor van tevoren hoe lang we over een bepaald rondje doen. Na afloop sluiten we de wandeling meestal af met wat lekkers van een restaurantje in de buurt. Warme chocolademelk met slagroom of een latte, heerlijk! ?

Fietsen

Nu we wat verder weg wonen van de binnenstad, fietsen we langere afstanden en ik vind het heerlijk. Het is altijd een leuke rit om te fietsen en de buitenlucht doet me goed. Misschien smokkel ik een beetje omdat ik een elektrische fiets heb, maar ik ben toch in beweging én buiten. We fietsen nu ook vaker met zijn vieren. Het gaat bij onze oudste nog niet altijd van harte, maar achteraf vindt hij het wel leuk. We hebben vaak wel een doel: bijvoorbeeld even een kop thee drinken bij mijn zus. We hebben allemaal goede fietsen en daarom wil ik ook in de herfst lekker blijven fietsen.

Steppen met een elektrische step!

Steps zijn onder kinderen razend populair. Milan kocht er een aantal maanden geleden ook eentje en sjeest er sindsdien de hele wijk mee door. Geen elektrische natuurlijk, maar hij gaat er wel hard op ?. Voor volwassenen zien we ze ook steeds vaker en dat zijn dan wel de elektrische varianten. Toen wij afgelopen weekend even in Rotterdam waren, zagen we ze zelfs in een etalage staan en het was er hartstikke druk.

Voor mij zijn ze compleet nieuw, maar ik begrijp wel dat een elektrische step populair is, net als een elektrische step voor kinderen. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen (kunnen ook mee in de trein bijvoorbeeld), zijn licht en je gaat er lekker snel mee. Handig voor woon-werk verkeer, maar ook om in het weekend mee op pad te gaan. Met je partner, maar ook met je wat oudere kind wanneer je zelf langzaam stept. Je zal dan misschien geen grote afstanden maken zoals met fietsen, maar lekker is het wel.

Ik dacht overigens dat je met een elektrische step niet de openbare weg op mocht. Dat is in de regel ook zo, maar er zijn elektrische steps goedgekeurd door de RDW. De voldoen dan aan de criteria van een bromfiets of e-bike. Let op: voor de meeste voertuigen dien je minimaal 16 jaar en in het bezit van een rijbewijs AM te zijn. Het is daarnaast verplicht om je e-step te verzekeren voor je de weg op gaat. Lees je van tevoren goed in, dan kun je er daarna veel plezier van hebben.

Voor kinderen bestaan ze ook, maar ook hier zitten (uiteraard) bepaalde restricties aan. Zo mogen zij bijvoorbeeld niet de openbare weg op met een e-step. Gelukkig is er veel informatie te vinden over elektrische steps zodat je weet hoe het zit. Veiligheid gaat namelijk voor alles!

 

Een dagje weg

We zijn geneigd alleen een dagje weg te gaan bij mooi weer, maar in de herfst kan het ook nog prachtig weer zijn. Een leuke markt bezoeken en/of shoppen (hallo stappenteller!), een dagje pretpark of iets anders leuk. Een bepaald uitje in een ander seizoen maakt dat je heel anders naar zo’n uitje gaat kijken. Gelukkig heeft ons kleine landje heel veel leuks te bieden!

Een speurtocht of bingo

‘Verandering van spijs doet eten’ zegt men weleens. Dat geldt ook voor kinderen. Wandelen in de eigen omgeving vinden kinderen vaak saai, maar wanneer je er iets leuks van maakt met een speurtocht, wordt het een heel ander verhaal. Tijdens de eerste lockdown bleek de berenjacht bijvoorbeeld een groot succes terwijl we gewoon een rondje in onze eigen wijk liepen. Kijk maar eens op Pinterest, daar vind je ook leuke bingo’s die je kunt spelen tijdens een wandeling.

Welke vorm van buiten zijn en bewegen vind jij fijn in de herfst? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nancy
    26 augustus 2021 / 08:30

    Wat een leuke post. Ik kijk erg uit naar de herfst, mijn favo jaargetijde na de zomer. In de herfst houd ik mij dagelijks ritueel vol: elke ochtend voor werk een uur wandelen of zwemmen in de pauze een ur wandelen en ’s avonds naar de sportschool. In de weekenden gaan wij ook graag een bos- of strandwandeling maken en wat je al schrijft lekker shoppen en ergens lunchen o.i.d.