Home + Klushuis | Een kleine keuken inrichten, dit zijn onze plannen

Klushuis | Een kleine keuken inrichten, dit zijn onze plannen

Nu de tuin bijna klaar is zijn we in ons hoofd alweer bezig met het volgende grote project; de keuken. Tussendoor gaan we de slaapkamer nog doen, maar dat wordt niet zo’n ingrijpende klus. De keuken daarentegen wordt een flinke klus, maar we hebben niet zoveel ruimte. We hebben namelijk een kleine hoekkeuken, zelfs nog één zonder vaatwasser. Ik laat jullie vandaag voor het eerst zien hoe deze er uit ziet en vertel welke plannen we ermee hebben.

Onze blauwe keuken

Een blauwe keuken, het is amper voor te stellen dat dat ooit hip is geweest. Ik ken deze keuken al zolang hij erin staat en dat is zo’n 20 jaar. Ik heb het misschien weleens verteld, maar wij wonen in een echt familiehuis. Daarom wilden wij dit huis destijds graag zelf kopen. We hebben er mooie herinneringen aan. De blauwe keuken is voor ons enerzijds normaal en tegelijkertijd irriteren we ons er enorm aan en willen we niets liever dan een andere keuken. Die andere keuken gaat er zeker komen, het is eigenlijk al 10 jaar tijd om afscheid te nemen van deze keuken. We hopen voor het einde van dit jaar een afspraak te hebben staan en dan is het tijd voor een tijdloze, moderne keuken.

Wat voor keuken willen we graag?

We hebben de kleuren al in ons hoofd. We zouden graag een houten keuken willen. Het liefst in het zwart. We zouden daar graag een marmeren of betonnen blad op willen hebben. Het ligt er even aan hoe het eruit komt te zien, maar we zouden graag een goudkleurige of rosé goudkleurige kraan en spoelbak willen. Wat betreft tegels wordt het nog lastig. Ik heb wel wat mooi patronen gezien en vind kleine, flesgroene tegeltjes er ook heel mooi bij staan. Pat denkt daar iets anders over, maar we hebben nog even om daar over na te denken 😉

Pat had wel een heel goed idee wat betreft apparatuur. Omdat we een kleine keuken hebben, willen we de afzuigkap weg hebben en en deze uit het fornuis laten komen. Dan blijft er bovenin ruimte over om wat op te bergen. Misschien toch weer een kastje hoewel ik daar ook wel vanaf zou willen. De vraag is alleen of dat kan, want dan houden we wel erg weinig kastruimte over. We willen namelijk ook een kastje inleveren voor een kleine vaatwasser. Deze hebben we nu niet en een kleintje zou al heel erg welkom zijn! Meer informatie hierover vind je op de website van de Consumentenbond.

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

 • Kijk eens naar een verticale lade. Hier kun je ongemerkt heel veel in opbergen en dat scheelt weer ruimte!
 • Vraag naar de mogelijkheden om apparaten in te bouwen of weg te werken in een kastje. Zo voorkom je dat er teveel op het aanrecht komt te staan.
 • Wat dacht je van een dubbele besteklade? Wij hebben er nu twee en dat kan efficiënter.
 • Houd de basis rustig wat betreft kleuren, dat oogt groter.
 • Werk de hoogte in door bijvoorbeeld mooie, robuuste planken op te hangen.
 • Kies voor een greeploze keuken. Hierdoor lijkt het alsof de kastjes in elkaar overgaan. Ook dit zorgt voor een ruimtelijk effect.
 • Kan de afzuigkap eruit? Er zijn nog meer mogelijkheden voor een afzuigkap en ook dat scheelt ruimte.

Hebben jullie ook een kleine keuken en nog tips voor ons? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra
  23 mei 2019 / 18:56

  Ontwerpen maken op de site van Ikea.. en ja geld besparen als hè wat leuks ziet bij Ikea kopen dan. Goede keukens en mooie prijs

 2. Christine
  23 mei 2019 / 22:11

  Heerlijk, al deze klusideeën en de voorpret van het ontwerpen, hé?!

  Zo’n houten keuken en (rosé-)gouden kraan klinken fantastisch! Zeker icm een stenen spoelbak lijkt me dat schitterend.. soms heeft Ikea ook verrassend mooie en hippe dingen, gewoon om even ideeën op te doen al de moeite waard om eens rond te kijken op de site!
  Ik wil juist in een volgende keuken geen tegels meer, maar het aanrechtblad als achterwand door laten lopen. Lijkt me super strak en ook ruimtelijker ogen.
  Bij ons is de afzuiging nu ook al gedeeltelijk in de kast weggewerkt, waardoor we een kastje hebben waarvan de onderste helft precies breed genoeg is voor mijn kruidenpotjes (waarachter dus de afzuiging zit) en de bovenste helft de normale kastdiepte heeft, heel fijn die extra ruimte!

  Mijn tip voor extra ruimte: jullie eethoek is aan de voorkant van het huis, bewaar je daar ook je placemats en tafelkleden? Dan zou je ook je bestek daar op kunnen bergen! Wij hebben mijn studentenbestek in de keukenla liggen en het mooie bestek voor aan tafel ligt in een cassette bij de eethoek op een kastje.. scheelt toch weer een la 😉

  Veel plezier met de ontwerpfase ;))

 3. Eva-Madou
  6 augustus 2019 / 07:27

  Ik weet niet of je tegenover de keuken een brede muur hebt. Wij hebben daar een brede kast van 1.20 m laten zetten, omdat wij ook een kleine keuken hebben en ik geen bovenkanten wilde. De kast is maar 35 cm diep, maar er kan heel veel in. Hij is ook hoog. Als je een foto wilt zien, laat maar weten.

  Leuke blog trouwens. Ik ben hier gekomen vanwege de uitjes en ben toen gaan rondkijken. Ben niet meer zo jong als jij (41), maar nog altijd jong van geest☺️

  • 6 augustus 2019 / 08:26

   Bedankt voor je berichtje! We hebben er helaas geen muur tegenover, maar twee deuren; één van het toilet en één van het washok. We hebben helaas geen andere uitwijkmogelijkheden.

   Bedankt voor het compliment en je bent zo jong als je je voelt en in dat geval voel ik mij soms wel 50 😉