Home + Kinderfeestje in de zomer en thuis, veel heb je heb niet nodig!

Kinderfeestje in de zomer en thuis, veel heb je heb niet nodig!

Onze beide jongens zijn jarig in de herfst. Ik vind dat een lastige periode voor een kinderfeestje, want een buitenactiviteit is dan lastig te plannen. Niets is immers zo veranderlijk als het weer in Nederland. We hebben het voor één van Milans feestjes wel gedaan en dat pakte gelukkig uit. Bij een ander feestje (graffiti feestje) moesten we een partytent opzetten en uitwijken naar de schuur vanwege de regen. Als jouw kind jarig is in de zomer heb je natuurlijk ook geen garanties op mooi weer, maar de kans is wel groter. En dan heb je voor een feestje thuis helemaal niet zoveel nodig om er een te gekke middag van te maken!

Gezellige hapjes

Geen feestje zonder wat lekkers natuurlijk! Zo kun je tafelpatat serveren met een grote hoop patat op een tafelkleed. Succes gegarandeerd. En in de middag een echte “borrel” met allemaal lekkere hapjes. Dit kun je qua kosten zo gek maken als je zelf wil en is ook afhankelijk van de duur van je feestje.

Je zou dit ook buiten kunnen serveren op een (geïmproviseerde) tuinbar bijvoorbeeld. Met plastic wijnglazen is het in no time een feestelijk geheel.

Buitenspeelgoed

Met goed weer hebben de kinderen niet veel meer nodig dan buitenspeelgoed. Met elkaar verzinnen ze er van alles omheen en vermaken ze zich echt wel. Misschien wil je al een tijdje een trampoline kopen voor je kind(eren). Voor een feestje is dat vaak een recept voor succes en misschien kun je er ook leuke spellen bij bedenken om het feest te starten. Datzelfde geldt voor een zwembad. Je zou er zelfs een ‘pool party‘ van kunnen maken!

En wat dacht je van oud-Hollandse spelletjes in de tuin zoals ‘snoep happen’ in een teiltje met water? Er is genoeg leuks te bedenken voor een kinderfeestje!

Foto’s van Milans feestje een paar jaar geleden. Toen hadden we de schuur ook gezellig gemaakt. Dat bleek een grote hit. 

De afsluiter

En als je dan een gezellige middag hebt gehad kun je natuurlijk niet anders dan deze leuk af te sluiten. Wij deden dit door met het gezin wat lekkers te eten. De kinderen hadden immers na schooltijd al bij ons gegeten. De kinderen gaven we dan nog wel een leuke goodie mee.

Als het feestje er dan eenmaal op zit, dan is dat stiekem ook best lekker, hoe leuk het ook geweest is 😉

Heb jij kinderen die jarig zijn in de zomer? Zo ja, organiseer je dan ook een gezellig zomers kinderfeestje?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *