Home + Kerst 2019 | Mijn kerstwens voor jullie!

Kerst 2019 | Mijn kerstwens voor jullie!

Goedemorgen op deze eerste kerstdag van 2019! Zoals ieder jaar schrijf ik ook dit jaar weer een kerstwens voor jullie. Het is inmiddels een traditie geworden en ik heb lang nagedacht over deze, want wat wilde ik jullie graag meegeven? Eigenlijk stond er bij ons één ding centraal afgelopen jaar en dat was genieten. Zoveel mogelijk genieten, heel veel gezelligheid en herinneringen maken. En dat is precies waar ik het over wilde hebben.

Geniet veel meer en bewuster

Gisteravond zei de pastor in de kerk dat wat er ook gebeurt in een jaar, het wordt hoe dan ook weer Kerst. We krijgen ieder jaar weer de kans om opnieuw te beginnen en er is ieder jaar weer een moment van bezinning. En hij had gelijk. Mits je gezond bent natuurlijk. Als dat niet het geval is, dan is het niet zo vanzelfsprekend dat je volgend jaar weer Kerst mag vieren. Of het jaar daarop. Het wordt wel ieder jaar Kerst, maar we kunnen er nooit zomaar vanuit gaan dat je er volgend jaar weer bij bent om het te vieren. Dat geldt natuurlijk voor alles. En daarom zijn wij steeds bewuster gaan leven. We genieten volop van alles en als het even kan doen we het ook. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat Snollebollekes een familieconcert geeft in april. Milan zou dit fantastisch vinden en we besloten hem te verrassen met kaarten. Wij gaan dus 1 april feesten met zijn drietjes. Hetzelfde geldt voor een chocomelk drinken met Floris wanneer we samen zijn en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Maak samen herinneringen en stel dingen niet uit. Als het nu kan, doe dat dat gewoon. We leven immers nu en waarom zou je het niet doen?

Ik zeg daarmee niet dat je iedere dag perse iets leuks moet doen of dat alles altijd maar leuk moet zijn, want dat is het leven gewoon niet altijd. Lang niet altijd zelfs, maar het leven wordt wel leuker als je tijd vrij maakt om leuke dingen te doen en te genieten.

En dat is wat ik jullie graag mee wil geven. Als je twijfelt over dat weekendje weg, gewoon doen! Willen je kinderen een keer spontaan picknicken. Waarom niet? Wil je die ene middag vrij nemen zodat je eens tijd hebt voor jezelf? Plannen!

Het wordt immers altijd weer Kerst, maar de tijd die ertussen zit is nog veel belangrijker. Het leven is voor een groot deel wat jij ervan maakt.

Fijne kerstdagen!

Ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt met deze kerstwens. Geniet gewoon van de mooie dingen en van elkaar. Maak herinneringen, sta open voor nieuwe dingen en mensen en het leven wordt een stuk leuker.

Wij wensen je superfijne kerstdagen toe met iedereen die je lief is en op de manier zoals jij het graag wilt vieren. Geniet ervan en mocht je de komende dagen nog een rustpuntje zoeken? Er verschijnen gewoon nieuwe blogs op Mamablogger met morgen een verslag van onze eerste kerstdag.

Wat is jouw kerstwens? Laat het me weten in de comments hieronder of op social media.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  26 december 2019 / 08:40

  Amen! De tussenliggentijde tijd is toch evengoed belangrijk?!
  Er worden soms zulke torenhoge verwachtingen gelegd rondom kerst dat het gezellig móet zijn! En de rest van het jaar? Mogen we daar dan ook niet elke dag – naar ons vermogen – het zo gezellig van maken als kan?? Voor mij is dat niet alleen omdat elke dag je laatste kan zijn (wat overigens heel waar is), maar ook omdat met wat aandacht voor eenvoudige gezondheid in ons leven er ook zoveel meer te genieten valt in het alledaagse leven!
  We hadden als verwachting om er gisteren een gezellige dag bij mijn ouders van te maken, iedereen een meegebrachte gang, eenvoudig en vooral bedoeld om een gezellige tijd samen te hebben. Er was een mooie kerkdienst ’s morgens en aansluitend warmden we al het meegebrachte eten op en hadden we een heel gezellige middag samen!
  Onze kerst eindigde helaas in een mineur: net na het dessert en voor we aan de koffie wilden gaan bij mijn ouders, kregen ze een telefoontje dat mijn moeders vader niet goed is geworden maar niet meer naar het ziekenhuis wil. Mijn moeder heeft daarop haar spullen gepakt om te gaan waken vannacht, want de verwachting is dat het ook niet meer lang zal duren voor mijn opa zijn laatste adem uit zal blazen. Mijn kerstwens voor iedereen is om de kerstboodschap te kennen en daadwerkelijk stil te staan bij kleine genietmomenten!