Home + Interieur | Vintage, Perzische handgeknoopte tapijten in ons interieur

Interieur | Vintage, Perzische handgeknoopte tapijten in ons interieur

Een kleine driekwart jaar geleden kochten we ons eerste handgeknoopte tapijt. Ik wilde er al lange tijd eentje, maar ze zijn behoorlijk prijzig. We wisten toen al dat we gingen verhuizen en daardoor waren we voorzichtig met onze uitgaven. Totdat we er één voor een klein prijsje konden kopen. Weliswaar wat versleten zo her en der, maar de kleuren waren prachtig en we vonden die versleten stukken juist mooi. We legden hem in het oude huis al op de grond, maar in dit huis komt ‘ie pas echt goed tot zijn recht. We vinden deze handgeknoopte tapijten te gek en zijn niet de enigen. Ze zijn enorm populair.

Het kleed ligt al die tijd op de vloer en als ik er even naar kijk ontdek ik iedere keer iets nieuws. Een nieuwe kleur, een vorm, een print, ik zie altijd iets wat mij eerder nog niet was opgevallen. En de kleuren, die prachtige diepe kleuren, ik snap wel dat de handgeknoopte Perzische tapijten weer helemaal terug zijn. Alhoewel, zijn ze ooit helemaal weggeweest? Ze zijn toch eigenlijk tijdloos?

Inmiddels hebben we ons tweede tapijt gekocht. Niet voor onszelf, maar eentje voor op de nieuwe kamer van Floris. Binnenkort deel ik het moodboard dat we hebben gemaakt voor zijn kamer en daarin past een handgeknoopt tapijt perfect. We gingen hiervoor naar Hype Pop-Up (geen spon). Deze tip kregen we laatst van mijn broer en schoonzus en we zijn toen meteen naar het filiaal in Gouda (Haastrecht) gereden. Wat een geweldige loods vol prachtige tapijten!

Afgelopen maandag (Tweede Paasdag) maakten we een afspraak in het filiaal in Delft, want we wilden graag kussens kopen. Daar vonden we ook, terwijl we er eigenlijk niet perse naar op zoek waren, het kleed voor Floris.

Ook nu kwamen we terecht in een fantastische ruimte met ontelbare mooie tapijten. Stuk voor stuk gereinigd en prachtig afgewerkt. We zochten eerst de kussens uit en liepen toen een rondje voor de hal. En daar, aan het plafond, hing het kleed voor Floris…

Deze kussens zochten we als eerst uit. Deze passen perfect bij het kleed dat we al hadden. 

Het handgeknoopte tapijt voor Floris

Voor Floris kochten we dit kleed met dieren. Dit kleed is in de jaren ’60 gemaakt en komt uit Pakistan. De laatste jaren worden er nauwelijks kleden gemaakt met mensen en dieren erop. Wanneer ze te koop worden aangeboden, zijn ze meestal heel snel verkocht. Wij hadden gelukkig mazzel, ook wat betreft de kleuren. Op de onderste twee foto’s zie je hoe goed het kleed bij de vloer past. De muren van Floris’ nieuwe kamer worden beige en terracotta, ook die kleuren zie je duidelijk terug in het kleed.

De kussens op de bank

Ik ben compleet verliefd op het kleed, maar we hebben dus ook kussens gekocht en die staan erg mooi op onze bank.

Deze kussens zijn met de hand gemaakt van Turkse tapijten. Hoe gaaf zijn ze?! Uniek, stevig en vooral heel erg tijdloos.

Hoe de rest van Floris’ kamer eruit gaat zien, zien jullie over een tijdje, maar het begin is er. Ik vind de combi nieuw en vintage te gek en die combi zie je terug in het hele huis.

Wat vinden jullie ervan? En mocht je nog een kijkje willen nemen bij Hype Pop-Up, het is echt een aanrader!

liefs

 

 

 

KlussenKlussen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *