Home + Huis laten taxeren en misschien toch verkopen?

Huis laten taxeren en misschien toch verkopen?

Afgelopen week kregen we een nieuw rentebod van de bank aangezien we hier bijna 10 jaar wonen. De rente was toen 5,7% en dat vonden we toen meer dan normaal. Inmiddels hebben we 3% voor 15 jaar vast laten zetten en daar zijn we natuurlijk enorm blij mee, maar het zette ons ook aan het denken. Helemaal nu we gisteravond het zoveelste briefje in de bus kregen met de vraag of we ons huis willen verkopen…

Ons huis is blijkbaar populair

We wonen hier heel mooi en gunstig, maar we hadden nog nooit van die briefjes in de bus gekregen met de vraag of we ons huis wilden verkopen. Dat hoorden we altijd van anderen, maar ons overkwam het dus nooit. De laatste twee jaar is onze straat echter heel populair en dan vooral het stuk waar wij onder andere wonen. Niet omdat wij het zijn ;-), maar onze straat is behoorlijk lang en er zijn stukken die net even wat gunstiger liggen en bijvoorbeeld een grotere tuin en achterom hebben. Wij hebben dus wel die enorme lap tuin, een achterom én we hebben een leuk en levendig uitzicht. En dat allemaal aan de rand van het centrum. We lopen zo de stad in, heerlijk! Er worden nu zelfs huizen verkocht voordat het ‘Te Koop’ bord erop zit!

Het begon met een briefje van een makelaar die zegt dat er bij hen mensen op de wachtlijst staan die hier heel graag willen wonen. En als we ons huis willen verkopen, garandeert hij dat we het snel kwijt zijn.

Daar blijft het echter niet bij. Nu krijgen we ook briefjes van stellen die hier graag willen wonen en vragen of we ons huis willen verkopen. Als we dat niet willen is de vraag of we iemand weten met een vergelijkbaar huis die wel wilt verkopen. Bizar toch hoe snel het opeens gaat met de huizenmarkt?!

Wat gaan we doen?

Het heeft ons echt aan het denken gezet en we gaan het huis binnenkort wel laten taxeren. Puur om te weten hoe we ervoor staan, maar we gaan het voorlopig nog niet verkopen. We missen boven wel wat ruimte, maar de stad maakt alles goed. Ik wil niet weg bij/uit de binnenstad en Patrick denkt er gelukkig net zo over. Hij wil op den duur verbouwen. We krijgen namelijk nergens meer een huis zo dichtbij de binnenstad en met zo’n tuin.

Maar goed, wie weet is de taxatiewaarde wel heel gunstig en besluiten we over een paar jaar alsnog te gaan verkopen. Er liggen nu wel weer kansen…

Hebben jullie al te maken gehad met een nieuw rentebod of met een huis dat opeens heel erg gewild is? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Elise
  1 juli 2018 / 09:59

  Over een paar jaar kan de waarde al weer heel erg veranderd zijn. En een goede verkoopprijs is leuk inderdaad, maar je moet ook weer wat anders kopen! Maar jullie ‘zitten’ al met twee huizen toch? In dat opzicht zou ik er wel goed over na denken…

  • 1 juli 2018 / 20:07

   Dat weet ik en daarom zeggen we ook dat we hier eigenlijk nog niet weg willen. We vinden namelijk nergens meer zo’n huis met een historie met zo’n tuin en zo dichtbij de stad.

   We hebben inderdaad nog een woning en die verhuren we. Het spreekt voor zich dat we die dan ook zullen verkopen. Zoals het er nu naar uit ziet is stijgt ook daar de waarde heel erg en worden er nu zelfs vanaf prijzen bepaald en wordt daar flink overheen geboden. Als we die verkopen maken we met een beetje mazzel winst en dat zouden we in ons huidige huis of eventuele nieuwe huis willen steken. Maar goed, dat is echt toekomst muziek. In ieder geval is deze regio wel populair en dat is gunstig.

 2. Christine
  4 juli 2018 / 08:24

  Hier vorig jaar een taxatie laten doen om bouwdepot voor de badkamer te kunnen regelen bij onze hypotheekverstrekker. Wij hebben ons huis voorjaar 2013 op het dieptepunt van de crisis zo’n beetje gekocht en het was dus vorig jaar 20.000 euro in waarde gestegen zonder ingrijpende veranderingen in de tussentijd, enkel wat verf-, behang- en vloerveranderingen (en een nieuwe meterkast met uitbreiding). Maar niets spannends dus.. En nu zijn er in ons huizenblok twee huizen verkocht die erg gedateerd zijn maar een vraagprijs hadden die nog veel hoger lag dan onze getaxeerde waarde vorig jaar en beide huizen waren in no-time verkocht! Dus ik schat zo in dat ons huis, zeker met de nieuwe badkamer erin, nu 50.000 meer waard is (dat was namelijk de vraagprijs van het andere huis hier met originele inrichting uit 1960).. te bizar voor woorden in 5 jaar tijd (En oké: met investering van 20.000 in de badkamer niet te vergeten).. Toch schiet het weinig op als we iets nieuws willen kopen, want met hetzelfde budget kom je in dezelfde soort huizen weer terecht, dus wil je echt groter, dan heb je meer budget nodig, ook die huizen zijn flink gestegen in de afgelopen 5 jaar.. nee, wij zitten voorlopig, zeker met onze schitterende nieuwe badkamer, nog helemaal naar ons zin hier!