Home + Hoe zet je je eigen mama blog op?

Hoe zet je je eigen mama blog op?

Lijkt het jou nou ook leuk om een eigen mama blog op te zetten, maar weet je niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken? In deze blog geven we een aantal tips waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen blog op wil zetten, zodat jij aan de slag kunt met je eigen mama blog! 

Bepaal een naam

Het bedenken van een originele naam voor je blog is heel erg belangrijk, maar misschien ook wel meteen een van de lastigste taken wanneer je start met een eigen blog. Met je naam geef je aan waar je blog over gaat en wat je lezers kunnen verwachten wanneer ze jou blog lezen. Idealiter is je blognaam ook niet te lang, makkelijk te onthouden en komt het overeen met je domeinnaam. Je domeinnaam is de naam van je website. Voordat je gaat starten, moet je dus je domeinnaam checken, om te kijken of deze nog niet bestaat. Zo voorkom je teleurstelling bij het bedenken van je blognaam. Leuke blog- én domeinnaam gevonden? Dan kun je verder naar de volgende stap! 

Bepaal het doel van je blog

Voor het maken van je mamablog is het ook van belang dat je voor jezelf identificeert wat voor blog je gaat schrijven. Wil je bijvoorbeeld persoonlijke/recreatieve verhalen over je kinderen delen, of je lezers juist informeren over moederschap? Door van tevoren goed vast te stellen wat voor content je wil publiceren op je blog, maak je het voor jezelf makkelijker om daadwerkelijk te beginnen met schrijven. 

Start je blog met WordPress

WordPress is een software waarmee je verschillende websites kunt maken, waaronder een blog. Het is vrij gebruiksvriendelijk, er zijn online enorm veel tutorials en stappenplannen te vinden om je zo wegwijs te maken. Daarnaast werkt zo’n 40% van alle websites in de wereld met WordPress, het is dus vrij ‘’safe’’ om hiermee je blog te beginnen. Kijk naar een aantal templates die je kunt gebruiken. Je hoeft dus echt niet een hele website van scratch te coderen. Daarnaast is het belangrijk om een e-mailadres aan te maken voor je mamablog, waarop je alle correspondentie omtrent je blog ontvangt. Wel zo handig! 

Start met schrijven 

Het starten met blogs schrijven kan lastig zijn, je bent al snel bang dat het niet goed genoeg is. Maar door gewoonweg te gaan schrijven, doe je al snel meer inspiratie op voor je mamablog. Schrijf daarnaast ook alle ideeën op die je opdoet. Zo voorkom je dat je later bent vergeten wat je nou wilde gaan schrijven. Nadat je wat inspiratie hebt opgedaan, kun je beginnen met het schrijven en publiceren van je blogs. Zorg ervoor dat je in het begin meteen een paar blogs publiceert, zodat je blogpagina niet helemaal leeg is!  Heb jij na het lezen van deze blog ook meteen zin om je eigen mamablog te starten? Met deze tips ben jij er klaar voor! 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *