Home + Even praktisch|hoe organiseer je een babyshower?

Even praktisch|hoe organiseer je een babyshower?

Over babyshowers wordt erg veel geschreven. Bijna iedereen krijgt er één en het is haast not done om er geen één voor je (schoon)zus, vriendin of nicht te organiseren. Toch is het vaak de vraag wie dan de eerste stap neemt en begint met organiseren. Als dat eenmaal duidelijk is begint het pas echt, want wie worden er allemaal uitgenodigd, wat gaan jullie doen en waar gaan jullie dat doen?

Kijk, de babyshower zelf organiseren komt daarna en is ook veel leuker, maar je moet toch eerst even door dit praktische stuk heen. Ik heb er zo’n anderhalf jaar geleden één mee helpen organiseren voor een vriendin en daarom deel ik mijn tips met jou!

Even bij het begin beginnen. Als je rondloopt met het idee voor een babyshower zou ik deze snel uitspreken naar anderen die dichtbij de mama in spe staan. Zo voorkom je scheve gezichten als je het opeens alleen gaat organiseren. Ook kan jouw werk voor niets zijn gedaan als blijkt dat iemand anders alles al heeft uitgedacht. Hoe dan ook, het is in beide gevallen niet leuk en het moet vooral ook gezellig zijn onderling. Als de spanning te snijden is, is het voor niemand leuk. Daarbij, als je het uitspreekt kun je zoiets met elkaar doen en dat maakt het allemaal wel een stukje makkelijker 😉

Oké, het begin is er, maar dan de rest nog. Ik deel gewoon per onderwerp mijn tips met jullie.

De locatie
Waar vindt de babyshower plaats? Het handigste is om degene voor wie je het organiseert ergens heen te lokken. Het is namelijk nogal lastig om haar huis te versieren zonder dat ze het doorheeft 😉 je kunt natuurlijk een ruimte huren, maar bij iemand thuis is wel knus en je kunt dus makkelijk een smoes verzinnen om haar daarheen te lokken. Daarnaast is het gratis…

Het budget
En dat brengt mij meteen op het volgende onderwerp, want wat is het budget? Je kunt een babyshower zo duur maken als je zelf wilt. Je ontkomt echter niet aan een cadeautje (logisch ook) en er moeten wat boodschappen worden gedaan. Het is niet het leukste onderwerp, maar bespreek ik dit wel meteen met alle gasten. Vraag of zij budget hebben om iets bij te dragen naast het cadeautje en zo ja, aan hoeveel zij dan dachten. Als dit een beetje overeenkomt kun je al wat activiteiten bedenken en anders kun je misschien ook kiezen voor een gemiddelde. Je hebt waarschijnlijk ook wel wat ruimte om te schuiven. Zo zal een moeder of zus vaak meer bij willen dragen dan bijvoorbeeld een collega. Dit hoeft natuurlijk niet, maar je kunt niet in iemands portemonnee kijken en zo kun je dus toch een beetje puzzelen met het budget.

Eten en drinken
Een deel van het budget kun je apart leggen voor eten en drinken, maar je kunt ook aan iedereen vragen zelf iets mee te nemen, dat scheelt dan weer in de bijdrage. De één maakt misschien de lekkerste en mooiste cupcakes en de ander is weer goed in hartige hapjes. En zijn er cravings tijdens de zwangerschap? Vergeet deze dan echt niet, dat is juist het leukste! Tip: op de website van Westwing vind je superleuke en makkelijke recepten voor op een babyshower.

Versieren
Op Pinterest kun je superleuke ideeën opdoen om te versieren, maar leuke vaasjes met wilde bloemen zijn ook al heel leuk als accessoire. Ballonnen kunnen uiteraard niet ontbreken, maar kijk dan ook eens naar andere kleuren dan alleen roze en blauw. Grijs en mint en zwart en wit is ook gaaf en net weer even anders. Dat roze en blauw laat je dan in andere dingen weer terug komen.

Wat gaan jullie doen?
Ja ja, de activiteiten, want wat gaan jullie doen? Dat is natuurlijk helemaal aan jullie. Wat wij toen hebben gedaan?

  • In twee groepen kinderliedjes raden. Je krijgt een zin uit een oud kinderliedje en moet deze tekenen op een krijtbord. Jouw team moet dan binnen de tijd raden welke zin jij tekent.
  • Neem een babyfoto van jezelf mee en nummer deze aan de achterkant. Jullie foto’s gaan dan de kring rond en je moet raden wie wie is. Dit was trouwens super grappig!

Dit zijn activiteiten die wat langer duren. Tel daar de cadeautjes en het kletsen bij op en je middag is al compleet. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld rompertjes versieren, lappendoekjes maken, haken (heel hip) etc. Eigenlijk is bijna alles goed, want jullie zijn er voor haar en hebben het gezellig.

Heb jij weleens een babyshower gehad en wat deden jullie toen? Of heb je nog leuke en handige tips voor het organiseren? Laat het me weten in de comments. En vergeet ook niet even te kijken bij Westwing 😉

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. reb
    11 september 2015 / 00:00

    Ik heb de laatste tijd zoveel babyshowers gehad en georganiseerd dat ik er gek van werd. Overigens is het wel fijn als iedereen wat meeneemt; bij een babyshower met veel gasten zeker!