Home + Het badritueel in huize Kenter

Het badritueel in huize Kenter

In ons appartement (je weet wel, die zo lang te koop staat) hadden we al een bad, maar ik heb er nooit in gelegen. Hoe schoon ik hem ook maakte, het idee dat er ooit iemand anders in had gezeten zorgde ervoor dat ik er niet in ging. Hysterisch? Ja, absoluut, maar toch deed ik het niet.

Toen kochten we dit familiehuis en ja, hier ga ik wel in bad, want dat is vertrouwd. Toch ga ik niet meer zo heel vaak in bad. Even snel een douche, want ik moet nog even dit doen etc. M daarentegen vindt het heerlijk in in bad te gaan. Zo’n twee keer per week gaat hij in bad en verder gaat hij gewoon onder de douche. Vindt hij ook geen probleem, maar hoe ziet zo’n badritueel er nu uit?

Daarom leek het mij leuk om ons badritueel met je te delen. Tegelijkertijd probeerden we de nieuwe Peppa Big tandpasta, badschuim en shampoo even uit.

Voordat ik M in bad doe, poets ik eerst zijn tandjes. Ja, dat doe ik zelf want anders is het een beetje halfbakken en M heeft, net als ik, last van veel tandsteen. Goed poetsen is dus belangrijk. En als ik tandpasta knoei op zijn kleding is dat ook niet erg, want dat kan het meteen in de was 😉

Na het poetsen even uitkleden en ondertussen laat ik het bad vollopen met flink wat schuim. M vindt  het geweldig om het schuim weg te blazen, over de muren uit te smeren of ermee te “koken”.

Daarna laat ik M lekker rommelen. Wij hebben de badkamer beneden en met de deur open kan ik prima nog wat dingetjes doen en M gewoon horen en zien, handig!

Dan is het toch echt tijd om zijn haartjes te wassen en dat vindt hij vooral erg vervelend. Bij het uitspoelen houdt M een gastendoekje voor zijn ogen en houdt hij zijn hoofdje goed naar achteren zodat ik sneller klaar ben met uitspoelen.

En als dat allemaal klaar is, is het badritueel toch echt tijd om uit bad te gaan en kan hij worden afgedroogd. Daarna een fijne pyjama aan, haartjes kammen en bedtijd!

Hoe gaat het badritueel bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder!

Oja, het oordeel van M was over de tandpasta dat die lekker was, het badschuim schuimde goed en de shampoo prikte niet echt zei hij. Goedgekeurd dus!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 16 juni 2015 / 11:10

    Wij hebben geen bad meer. Alleen nog een douche. En ik mis het bad eigenlijk niet eens.

  2. 18 juni 2015 / 13:48

    Hahahaha gekkerd, ik ga er niet in omdat er iemand anders in heeft gelegen 😉
    Loïs gaat om de dag in bad, ze vind de douche niet zo heel fijn. Voorheen ging ik wekelijks in bad met Netflix en snacks erbij maar tegenwoordig ben ik zo afgemat dat ik een snelle douche pak en naar bed ga hahahaha