Home + Goedkoop je kerstboom aanschaffen en optuigen

Goedkoop je kerstboom aanschaffen en optuigen

Het vinden van een betaalbare kerstboom kan soms best een uitdaging zijn, vooral als je ook nog wilt genieten van een prachtig versierde boom. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt besparen bij het aanschaffen en optuigen van je kerstboom. Omdat de prijzen de laatste jaren flink zijn gestegen en we natuurlijk iedereen een leuke en vooral ook sfeervolle kerst gunnen, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je niet alleen een voordelige kerstboom weet te scoren, maar deze ook nog eens op een te gekke manier kunt versieren. Dus heb je een beperkt budget en wil je naast een klein kerstpakket voor jezelf of je kinderen, ook een kerstboom in huis, let dan goed op!

Begin tijdig

Naarmate het dichter bij kerst is, is het logisch dat de vraag steeds groter wordt en dus ook de prijs wordt opgedreven. Om ervoor te zorgen dat je een geschikte boom weet te vinden, die ook betaalbaar is, is het dus goed om al vroeg te beginnen. De perfecte timing is vlak na kerst, maar dat wordt voor een echte boom wat lastig. Veel kerstboomverkopers bieden namelijk vroegboekkortingen aan waarmee je flink kunt besparen. Houd ook lokale advertenties en online platforms in de gaten voor kortingsacties. Door op tijd te beginnen met zoeken, kun je vaak de mooiste kerstboom voor een lagere prijs vinden.

Denk na over een kunstboom

Hoewel een echte kerstboom natuurlijk wel zijn charme heeft, kan een kunstkerstboom vaak vanuit financieel oogpunt een stuk interessanter zijn. De eenmalige kosten liggen dan misschien wel een stuk hoger, maar de levensduur daarmee is ook een stuk langer. Zo gaan de meeste kunstbomen al snel tussen de 8 en 10 jaar mee, wat je jaarlijks toch al snel 30 tot 40 euro bespaart. Handig is wel om te kiezen voor een boom die bijna niet te onderscheiden is van echt. Let wel op dat je er niet één vlak voor kerst aanschaft, maar naar een tuincentrum gaat na afloop. Je zult namelijk zien dat veel bomen met flinke kortingen van tot wel 70 procent worden aangeboden.

Vraag vrienden en familie

Ben jij op zoek naar wat leuks voor in de kerstboom of misschien zelfs nog wel een kerstboom zelf, dan kun je ook altijd even aankloppen bij familie of vrienden. Stel dat ze een leuk kerstpakket bestellen met verschillende versieringen en eten en drinken, maar niet alles gebruiken, dan is het zonde om ze op zolder te laten staan. Door bijvoorbeeld bij iedereen wat bij elkaar te sprokkelen, zul je zien dat je voor je het weet een prachtig versierde boom hebt en je helemaal het gevoel van kerst in huis hebt.

Maak je eigen versiering

Een leuke en budgetvriendelijke manier om je kerstboom op te tuigen is door zelfgemaakte versieringen toe te voegen. Knutsel samen met je kinderen de mooiste ornamenten van goedkope materialen. Je kunt ook gedroogde sinaasappelschijfjes, popcorn slingers en zelfgebakken koekjes als decoratie gebruiken. Niet alleen bespaar je geld, maar het geeft ook nog eens een persoonlijke touch aan je kerstboom. Let wel op dat wanneer je gebruikmaakt van voedsel, je dit niet te lang in de boom laat hangen, aangezien het dan in het geval van koekjes taai kan worden.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *