Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2021

Het is nog steeds een beetje rommelig wat betreft het sparen. Dat was in februari zo, maar in maart loopt het ook nog niet vlekkeloos. Lezen jullie mee in mijn spaardagboek van maart 2021?

Maandag 1 maart 2021

Ik kijk altijd uit naar 1 maart, want dat betekent dat we de belastingaangifte weer mogen doen. Ik sta iets eerder op zodat ik hem nog kan doen voor we weggaan. Rond 6.15 uur is de aangifte verzonden en zoals het er uitziet krijgen we geld terug. Dit gaat, zodra het binnen is, meteen naar de spaarrekening. Nu maar afwachten wanneer we bericht krijgen. Voorgaande jaren duurde het relatief lang.

Zaterdag 6 maart 2021

Vandaag doen we een behoorlijk grote uitgave van de spaarrekening: we kopen een elektrische fiets voor Patrick inclusief een kinderzitje achterop voor Floris. De fiets is op voorraad en kan meteen rijklaar worden gemaakt. Voor de fiets en het zitje betalen we in totaal €1338,99. Dat is een flinke hap, maar wel eentje die zichzelf terug gaat verdienen vermoed ik, omdat we de auto vaker willen laten staan.

Dinsdag 16 maart 2021

Patrick kan via een collega voor €200,- een Google Chromebook kopen uit augustus 2020. Goeie deal, want we hebben er eentje nodig voor Milan zodat hij daar zijn huiswerk en werkstukken op kan maken. De laptop is als nieuw en doet het perfect. Dit betalen we van de spaarrekening.

Gedurende de maand

Gedurende de maand gaat het goed. We geven privé wel een hoop geld uit, vooral aan nieuwe kleding voor de jongens, maar ik shop ook behoorlijk wat items voor mijzelf. Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst zoveel voor mijzelf heb gekocht. Dat kan allemaal, omdat ik de afgelopen maand ook aardig wat inkomen heb verdiend aan de blog.

Woensdag 24 maart 2021

Beide salarissen zijn gestort en ik doe de administratie. Ondanks dat we behoorlijk wat hebben uitgegeven lijkt de balans goed. Er moet echter wel geld worden gereserveerd voor ons weekendje weg en de beide trappen worden zaterdag bekleed…

Vrijdag 26 maart 2021

Ik laat op mijn zakelijke rekening altijd de BTW staan en nog wat extra’s. Ik rond het bedrag op die rekening rond af en boek €65,66,- over naar de spaarrekening.

Totaal naar de spaarrekening: €65,66,- 

Zaterdag 27 maart 2021

Vandaag worden beide trappen bekleed en wordt het gras in de tuin gelegd. Dat doen we zelf dus die kosten zijn minimaal. Voor het bekleden van de trappen betalen we €550,- en dat doen we van onze betaalrekening en bewust niet van de spaarrekening.

Zondag 28 maart 2021

Ik reken alles weer even uit en zie dat we de afgelopen week ongemerkt toch een hoop geld uit hebben gegeven. €50,- voor benzine, €55,- voor eten bestellen, €49,- bij de Action en ga zo maar door. Alles loopt ongemerkt toch snel op en dat brengt alles weer uit balans, behoorlijk ook. Ik heb het er met Patrick over, want hoewel het allemaal leuk is, baal ik er toch flink van. We besluiten dat we nu meteen €200,- overboeken naar de spaarrekening. Ook spreken we af dat vanaf nu de helft van alle bloginkomsten direct naar de spaarrekening gaat.

Totaal naar de spaarrekening: €200,-

De balans, dit hebben we gepaard deze maand

 • Overgeboekt naar de spaarrekening: €265,66
 • Saldo zegelboekjes: €230,30

Ik ben wederom niet zo blij met het resultaat. Dit moet echt veel en veel beter!

liefs

ComputerComputer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  1 april 2021 / 21:20

  Ja! Ik ben er ook even voor gaan zitten zojuist en ook de balans opgemaakt.. we hebben een goede maand gehad qua sparen, mede dankzij de teruggave van de vakantievoucher van vorig jaar, want voor ons zonnescherm hadden we een nieuwe motor nodig van bijna 700 euro incl montage (nieuw kost dit type scherm wat we hebben echter 3500 euro, dus deze investering voor nog eens zeker 10 jaar was het wel waard, over 10-15 jaar hoop ik dat we onze woonkamer uit kunnen bouwen en dan moeten we sowieso nieuwe zonwering).
  Maar er bleef toch nog iets meer dan 400 euro over (maar dus echt voornamelijk door de uitgekeerde Landalvoucher). Dat heb ik op 400 naar beneden afgrond en doorgestort naar de 90 dagen rekening. Bij de Appie dit keer maar 91 zegels gespaard. Doel voor de komende maand is om ook weer iets door te storten, al weet ik niet zeker of dat zal lukken.. we krijgen namelijk in de eerste of tweede week van april de schilder langs voor de voorkant van het huis (alleen nog houten kozijnen in het dakkapel en verder betonwerk en hekwerk van het inpandige balkon wat geschilderd moet worden). Dus met die aderlating in het achterhoofd gaan we de komende maand ook echt even goed opletten..

  Hoe gaat het trouwens met jullie zakgeld (al is het misschien lastig om daar nu al iets over te zeggen)?