Home + Geboortekoekjes trakteren op het werk met DIY!

Geboortekoekjes trakteren op het werk met DIY!

De hele wereld mag het weten: onze Floris is geboren! We sturen uiteraard een geboortekaartje naar het werk en naar een aantal collega’s persoonlijk, maar we vonden het ook wel erg leuk om te trakteren op het werk.

Bij ons op kantoor is het gebruikelijk om traktaties op de lunchtafels te zetten. Er zijn twee verdiepingen en op iedere verdieping staat een grote lunchtafel. Die staan op plekken waar iedereen voorbij loopt. De één neemt dan een traktatie mee naar zijn of haar bureau en de ander eet het op tijdens de lunch of theepauze.

Bij Patrick op het werk is het vaak een zoete inval van collega’s op kantoor. Zij werken namelijk allemaal buiten en zijn niet lang aanwezig op het kantoor zelf. In beide gevallen is het dus niet handig om er rollen beschuit en muisjes neer te zetten. En als ik heel eerlijk ben zijn muisjes die tussen je toetsenbord vallen, ook niet ideaal 😉

Ik ging daarom op zoek naar iets anders. Iets wat ik van tevoren klaar kon maken en zo mee kon geven aan iemand om op het werk te brengen. Van verschillende mensen (waaronder de verloskundige die mijn blog een beetje volgt) kreeg ik de tip om eens te kijken naar geboortekoekjes!

Eerst de dienbladen

Oké, die geboortekoekjes leken ons wel wat, maar ik wilde het wel feestelijk verpakken. Daarom kocht ik bij Action mintkleurige (uiteraard!) dienbladen. Ik kocht er drie en ze kostten ongeveer €3,- per stuk. Twee voor bij mij op het werk voor beide verdiepingen en één voor op Patricks werk. Ik besloot er met mintkleurige verf (ook van Action) een tekst op te maken.

Uiteindelijk was dit het eindresultaat!

De geboortekoekjes

Van Geboortekoekjes kregen we twee grote dozen. In de grote dozen zitten 120 koekjes die ieder per stuk zijn verpakt en maar liefst vier maanden vers blijven! Fijn voor mij omdat ik dit dus van tevoren klaar kon maken. Verder hadden we deze aantallen echt nodig, omdat we beiden veel collega’s hebben. Een doos met 120 koekjes kost €19,95 en een kleine doos met 60 koekjes kost €13,95. De koekjes worden binnen 24 uur gratis bij je thuis bezorgd!

Van tevoren was ik bang dat de koekjes niet heel aan zouden komen, maar die angst bleek niet terecht. Ik heb nog geen enkel koekje kunnen ontdekken die is gebroken of waar een stukje vanaf is! En ja, we hebben ze stiekem ook zelf geproefd voordat ik ze inpakte 😉 Van de mensen van wie ik deze tip kreeg, hoorde ik al dat ze ontzettend lekker zijn en dat zijn ze echt. Ze zijn heel knapperig en de combi van het witte met de muisjes is echt heel lekker. Het witte is overigens een crèmevulling. De koekjes hebben een diameter van ongeveer 5,5 cm.

Ik heb op ieder dienblad een genoeg koekjes gelegd voor alle collega’s. Daarna heb ik alles met cellofaan ingepakt en er labels aan gehangen met wat voor welk bedrijf is. De naamstickers had ik nog over van een andere traktatie en die heb ik op de labels geplakt.

Dit staat toch onwijs schattig?! Patrick heeft ze afgelopen week met Milan weggebracht en volgens een collega zijn ze een groot succes!

Wat vind jij van het idee van geboortekoekjes? Handig toch? Het scheelt een hoop werk in de drukke kraamtijd. We hebben er nu hopelijk nog genoeg over voor de kraamvisite! En voor onszelf natuurlijk 😉

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *