Home + Eerste Hulp Bij Speelafspraakjes!

Eerste Hulp Bij Speelafspraakjes!

Nu Milan wat langer op school zit gaat er geen week voorbij of er wordt wel een speelafspraakje georganiseerd. Super leuk natuurlijk en vooral ook heel fijn voor Milan. Maar ze zijn nog wel jong en dan merk ik nog weleens dat je als ouder zijnde een beetje moet sturen. Wat gaan ze doen en hoe voorkom je ruzie? Of moet je als moeder het gewoon laten gebeuren?

Ik vond dat in het begin wel lastig. Het is voor kinderen best spannend als ze ergens voor de eerste keer gaan spelen en je wilt toch ook dat ze het naar hun zin hebben en dat ze thuis vertellen dat ze het leuk hebben gehad. In het begin was het zo dat Milan het wel spannend vond om meteen vanuit school met iemand mee naar huis te gaan waar hij nog niet geweest was. Ik stond dan ook gewoon bij school en dan kon hij altijd nog bepalen of hij mee wilde met zijn vriendje of vriendinnetje of dat hij toch liever naar huis wilde. Dat laatste is overigens niet voorgekomen, want ergens anders spelen is toch ook wel heel erg leuk.

Een andere moeder stelde voor dat ik dan eerst even meeging, een kopje thee dronk en dan weg zou gaan. En dat vond ik een top idee! Je weet dan zelf ook waar je kind zit en voor het kind is het dan net even wat meer vertrouwd. dit heb ik dus ook een keer gedaan en Milan geeft nu zelf aan dat het niet meer hoeft, zo zie je maar!

Als er kinderen hier spelen zorg ik dat er genoeg in de knutselkast ligt om mee te knutselen, ik verzin een leuk idee alvast en dan hoor ik wel of ze dat willen doen. Verder laat ik het een beetje van het moment afhangen. Spelen ze lekker, kruip ik achter de laptop en ga ik gewoon aan het werk. Wordt het wat lastiger en is het mooi weer, zet ik ze in de bakfiets (vaak al een belevenis op zich), nemen we oud brood mee en gaan we naar het park om de eendjes te voeren en te spelen in de speeltuin.

Appen we tussendoor nog een foto naar de ouders en voor je het weet zit de middag er alweer op en heeft iedereen een leuke middag gehad!

Van Milan krijg ik ook vaak terug dat hij een leuke middag heeft gehad. Ook in het park, voetballen met een vriendje en zijn vader, naar de speeltuin of een toneelstukje doen voor de oma van een vriendinnetje.

Hoe gaat dat bij jullie met de speelafspraakjes? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *