Home + Een tweedehands babykamer?

Een tweedehands babykamer?

Ruim 6 jaar geleden begonnen wij met het inrichten van de babykamer. We hadden er heel veel zin in, maar niet veel budget om alles nieuw te kopen. Natuurlijk wilden wij ook samen naar de babyzaak en daar nieuwe meubeltjes uitzoeken, maar dat zat er niet in. En als ik heel eerlijk ben, schaamden wij daar ons best een beetje voor in die tijd.

In  mijn ogen moest alles financieel op orde zijn als je een kindje verwachtte. Bij ons was dat alles behalve op orde. Niet omdat we niet met geld om konden gaan en het over de balk smeten, integendeel, we hadden een onverkoopbaar huis en heel veel pech gehad in ons nieuwe huis. Dubbele lasten dus en dat was heel erg pittig. Maar goed, we hadden een dak boven ons hoofd (twee zelfs ;-)), te eten en we zouden het wel redden. Alleen niet met gloednieuwe spullen.

Mijn zus en zwager hadden het ledikantje en de commode van mijn neefje en nichtje nog dus de basis was er al. Het matrasje, beddengoed en andere kleine dingen kochten we wel nieuw. Een kast was niet nodig, want we kozen voor een kledingrek. Stukje bij beetje kwam alles er en hadden we een heel mooie kamer ervan weten te maken.

Ik zei eerder al dat we ons er toen een beetje voor schaamden, maar ik heb het dan ook over ruim 6 jaar geleden. Nu is het juist heel hip om met vintage (opeens is het geen tweedehands meer, maar vintage) meubeltjes en spulletjes de babykamer in te richten.

Het begint al met een wiegje. Veel ouders kiezen meteen voor een ledikantje tenzij er een familiewiegje is. Daar hebben ook al meerdere kinderen in gelegen en vaak is het een oma die de wieg opnieuw bekleed. Niets mis mee, het is juist heel mooi!

Ook de meubeltjes zijn steeds vaker vintage en worden dan opgeknapt. Een stoel wordt opnieuw bekleed, een hobbelpaard krijgt een make-over en is daarna meteen een hippe accessoire. Op Pinterest doen we veel inspiratie op en daarna gaan we zelf aan de slag.

Inmiddels weet ik dat we blijer worden van alle koopjes waarvan we iets unieks kunnen maken, dan van een kamer die we zo uit de winkel shoppen. Ik zou het nu weer zo doen en er dan veel meer van genieten. En het maakt een baby helemaal niets uit hoor, als ‘ie maar bij zijn papa of mama is.

Wat vinden jullie van een tweedehands babykamer? Hip of not done? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bron afbeelding: Shutterstock

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 januari 2017 / 07:14

    Wij hadden het geluk dat we de babykamer van mijn ouders kregen. Ik denk dat ik anders ook voor tweedehands zou gaan. Alhoewel heb je bij Ikea en baby outletstores ook goedkope en betaalbare babykamers.

  2. Kim
    24 januari 2017 / 14:44

    Ik heb bij alle 2 mijn kinderen 10 en 5 nu gekozen voor 2ehands aangezien het allemaal mega duur is en zo relatief kort gebruikt word en ik weet nog hoe trots ik was op mijn 2ehands bugaboo trots op het feit dat ik zo’n mooie kinderwagen had voor een prikkie ? Ik zou het meteen weer op die manier doen