Home + DIY budget | limonade dispenser!

DIY budget | limonade dispenser!

We willen weer terug naar afgelopen weekend. Heerlijk zonnige dagen en een echt lentegevoel. We kunnen niet wachten om lekker in de tuin aan de slag te gaan en daar te genieten van het buitenleven. Ik ben al begonnen met de voorbereidingen door zelf een limonade dispenser te maken. Je kent zo’n pot vast wel, maar ken je ook de heel dure variant van bekende merken? Daar betaal je al snel €130 voor, en hoewel ze prachtig zijn, kan het natuurlijk ook veel goedkoper.

Een limonade dispenser is supergaaf op het aanrecht. Ik had alleen citroenen in huis, maar wil er verder nog verse munt en limoenen in doen. Heel gezond, erg lekker én het staat ook gewoon leuk. Voor mij is het meteen een reminder om wat meer te gaan drinken. Ik vergeet soms te drinken, maar met dit op je aanrecht drink je echt wel.

Wat heb je nodig voor de limonade dispenser?

  • Een limonade kan met een kraantje. Ik kocht de mijne gisteren voor €3,99 bij het Kruidvat!
  • Een plateau om hem op te zetten. Ik had er nog één, maar kijk even of je er nog één hebt. Een lage kandelaar met grote diameter kan ook prima. Misschien hebben ze er nog wel één bij de Action. Als deze niet zilverkleurig is kun je deze zilver spuiten;
  • Spuitbus zilver (Action €1,99)
  • Een deksel. Ik gebruikte een deksel die ik al had van een (snoep)pot, maar mocht je deze niet hebben kun je ook de dop die al op de kan zit zilver spuiten

Je bent dus al voor een paar euro klaar!

Het maken is heel simpel: je zet de kan op het plateau, vult deze met vers fruit en water en zet daarna de dop erop. Een leuk plekje zoeken en klaar ben je.

Zoals je ziet is mijn plateautje wel wat groot, maar het heeft wel wat. Mocht ik ooit een een wat kleinere tegenkomen, neem ik die wel mee, maar voor nu voldoet het prima!

Je kunt hem zelf zo uitgebreid mogelijk maken en er alle kanten mee op en je bent een heel stuk goedkoper uit!

Laat die zon maar weer komen!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 7 april 2016 / 06:34

    Dat ziet er lekker uit! Ik drink zelf ook altijd te weinig. Ik zag dit idee voor het eerst in een winkel van Rituals. Daar hadden ze een kan met water, citroen en schijfjes komkommer en het smaakte echt heerlijk.

  2. 7 april 2016 / 07:20

    Ik heb ooit een kan van de hema gekocht, maar die lekte, was ook van plastic. Vorig jaar van de Action gekocht en die kan nog wel een tijd mee.