Home + DIY budget| LEGO Ninjago masker van vilt zonder te hoeven naaien!

DIY budget| LEGO Ninjago masker van vilt zonder te hoeven naaien!

Gisteren was het juffendag op school (het cadeautje voor de juffen ga ik ook nog met jullie delen) en de kinderen mochten verkleed naar school. Heel erg leuk, maar Milan is niet zo van het verkleden. Op de één of andere manier hoeft dat voor hem niet zo net als schminken. Prima natuurlijk, maar om nou helemaal niets te doen en dan als enige in de klas niet verkleed te zijn vind ik ook weer zo wat.

Maar Milan had een idee: hij wilde wel een LEGO (uiteraard haha) Ninjago masker. Of ik die kon maken vroeg hij met zijn liefste gezichtje. En dan zwicht ik en hoor ik mezelf zeggen ‘natuurlijk, mama maakt er wel wat van’. Dus, ik had nu een belofte gedaan die ik misschien niet waar kon maken en oh ja, ik had ook niet zo heel veel tijd. Dit idee kwam namelijk maandag opzetten.

Maar goed, ik vind een beetje knutselen best leuk dus keek ik op Pinterest en zag daar een leuk idee.

Dit van een pin van een webshop op Etsy die deze maskers te koop aanbiedt. Had natuurlijk ook een oplossing geweest 🙂 maar het was al kort dag én ik wilde het toch graag zelf proberen. Eenmaal bezig viel het heel erg mee! Ik heb ondertussen foto’s gemaakt dus kan je stap voor stap uitleggen hoe het moet.

Leuk voor carnaval!

Dit heb je nodig;

 • Vilt: sowieso geel en zwart en verder een kleur van de Ninjago naar keuze. Milan wilde graag de rode zijn
 • Schaar
 • Potlood
 • Lijm (ik gebruikte het lijmpistool van de Action, die werkt wel heel fijn)
 • Elastiek
 • Een voorbeeld

Ik was in totaal €4,95 kwijt voor het vilt en het elastiek. Ik heb niet alles gebruikt dus dit masker maak je al voor zo’n €2,50.

Het ging een beetje op gevoel, ik heb niets gemeten of iets dergelijks, maar zal jou wel de maten doorgeven.

Je tekent de vorm aan de achterkant van het rode vilt met een potlood. Dat zie je niet heel goed, maar je ziet wel lijnen en dat is precies goed. Met pen of stift kun je lastiger wijzigen als je een foutje hebt gemaakt. Het rode stuk is op het breedste punt 16 cm en de hoogte is zo’n 11 cm.

Daarna wordt het iets lastiger, want je moet de binnenkant eruit knippen. Ook deze vorm teken je eerst uit deze is ongeveer 10 cm breed. De hoogte is op het hoogte punt 4,5 cm. In het midden is het 3 cm.

Als je wilt inknippen vouw je het vilt dubbel op de lijn waar je wilt knippen en knipt daar een klein stukje in. Daarna vouw je hem weer open en kun je verder knippen.

Zodra dit stuk klaar is gaan we verder met het geel. Hier hoef je niet moeilijk te doen met vormen van je knipt nu gewoon een rechthoekig stuk uit het vilt. Net zo breed als als het hele rode stuk naast de opening (dus waar de gaatjes voor het elastiek moeten komen, zie de foto hieronder). De reden hiervoor is dat het vilt op die plekken dan wat dikker is en de gaatjes die je maakt voor het elastiek niet zo gemakkelijk uit kunnen scheuren.

Plak het geel nog niet vast, maar teken eerst twee rondjes voor de ogen en knip deze ook weer uit.

Als je dat gedaan hebt kun je het rode en gele stuk vastlijmen. Lijm voorzichtig en zorg dat het overal goed vastzit.

Daarna kun je de wenkbrauwen tekenen en deze er ook op vastlijmen. Dit heb ik maar gewoon uit de losse hand gedaan zonder malletje, maar dat is prima te doen. Ook als je niet zo goed kunt tekenen 😉

Je bent er nu bijna! Aan de zijkanten vouw je het vilt ook een beetje en je knipt het verticaal een stukje in, maar niet te dicht op de rand. Daarna kan aan één kant het elastiek er doorheen en voor de extra stevigheid kun je het elastiek twee keer door het gaatje doen en vastknopen.

Ik heb daarna eerst even gemeten bij Milan en daarna het elastiek op de goede maat aan de andere kant vastgeknoopt.

Viel allemaal best mee toch? Mooi, want het masker is klaar! Milan was er zo blij mee en vertelde aan iedereen dat zijn mama die zelf had gemaakt, zo lief! Daar werd ik dan weer blij van. Ik ben blij dat ik het gedaan hebt, want het is leuk 🙂 Veel plezier!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Nicoline Hendriks
  8 maart 2017 / 21:46

  Dank! Ik heb er net 10 gemaakt voor het kinderfeestje van mijn zoon die zaterdag zes wordt. Ik draaf ook graag een beetje door. Na de zelfgemaakte pinata ontbrak er nog iets en tadaa daar vond ik jouw masker. Heel fijn dat ik het zo kon namaken!

 2. Lesley
  16 september 2020 / 08:18

  Wat ontzettend leuk, ik ga deze ook proberen te maken!
  Ik heb ook 2 zoons (2012 en 2017).
  Ik vind het super om creatief bezig te zijn.
  Groetjes.