Home + DIY budget| Herfst in huis met Action

DIY budget| Herfst in huis met Action

Ik houd van het najaar. Ik kijk altijd uit na die laatste maanden van het jaar. We vieren dan eerst Milans verjaardag en een paar weken later komt Sinterklaas alweer aan. Ik houd van de voorpret, de gezelligheid, kaarsjes aan en ik houd ervan om vervolgens op 6 december gewoon de Kerstboom neer te zetten. Maar voor het zover is, is het eerst herfst. Die vind ik ook erg fijn op al die regen na dan 😉

Ik ben in ieder geval al lekker burgerlijk aan het rommelen geslagen. Het was niet zulk best weer en ik wilde iets nieuws in mijn windlichten.

Ik moet dan wel meteen even bekennen dat die niet van Action zijn, maar van Riviera Maison. Het is een groot windlicht, waar nog een kleine in zit. In de binnenste zet je de kaars, maar tussen de twee windlichten is ruimte die je dus op kunt maken. Dit was nog erg zomers en ik was het gewoon zat. Er moest iets nieuws in. En laat ik nu net even naar de Action “moesten”.

Het is een gevaarlijke winkel die Action. Het lijkt zo goedkoop, maar eenmaal daar neem ik steevast veel meer mee dan waarvoor ik er eigenlijk heen ging 😉

Ze hadden daar al veel leuke herfst dingen om een schaal, dienblad of windlicht mee op te maken. Spotgoedkoop weer dus ik nam het één en ander mee naar huis en ging aan de slag. Buiten regende het inmiddels weer flink, dus was het binnen extra gezellig. Ik neem je per foto mee naar het eindresultaat.

Dit was hoe het eruit zag. Ik vond het eigenlijk ook niet zo spectaculair en was er helemaal klaar mee. Tijd voor iets nieuws dus!

Toen alles eruit was heb ik de windlichten helemaal schoon gemaakt. Gewoon weer even helemaal opnieuw beginnen.

Dit was wat ik gekocht had voor de windlichten:

 • 2 zakken met verschillende soorten mos (zie je zometeen beter) voor maar €0,95 per zak.
 • 2 zakjes met houten schijfjes en kleine houten stammetjes. Per zakje €1,49.
 • Doosje met bramen, deze waren er in verschillende varianten. Per doosje €0,87.
 • Zakje met 30 herfstbladeren voor €0,59.

Koopje toch?

In de zakken mos zitten verschillende soorten en dat vormt de basis. Ik ben eerst alles uit elkaar gaan trekken en ben het er toen voorzichtig in gaan leggen. Ik heb dit allemaal op mijn aanrecht gedaan en een oude placemat was geen overbodige luxe. Wat een zooi heb je namelijk van die mos!

Het begin is er! Alle mos ligt op zijn plek en ook de bladeren hebben een plekje gekregen. Het ziet er alleen nu nog wel was statisch uit, dus gaan we verder met het hout en de bramen.

Milan wil graag meehelpen en hij geeft het hout een plekje. Samen steken we de bramen er nog in en verdelen we alles nog een beetje mooi.

Ik had bij de Action ook nog dit dienblad meegenomen voor €2,79 en dit gave gewei! Dit gewei ging heel snel, want ik was al een keer te laat. Gelukkig hadden ze hem weer. Deze kost trouwens €4,99 en maakt het geheel wel af.

Dit was dus ook het eindresultaat! Samen met mijn houten tafel is het wel heel knus. Ik had trouwens nog een volle zak mos over, wat hout en heel veel bladeren dus die heb ik allemaal aan mijn moeder gegeven. Zo kon zij ook lekker aan de slag. Het was dus al goedkoop, maar ik had nog niet eens alles nodig.

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 7 september 2015 / 08:33

  Leuk gedaan. Ik had zelf alleen wat echte “natuurlijke”materialen toegevoegd. Bijvoorbeeld bramen (die nog niet rijp zijn) en straks afgewaaide bladeren.
  Maar verder een heel leuk idee.

  Groet van Marion

  • 7 september 2015 / 08:49

   Dank voor je reactie Marion, maar dat komt nog! We wachten namelijk op de kastanjes die uit de bomen komen vallen 😉 Ze hangen er al wel, maar het is net nog wat te vroeg. Verder ben ik wat huiverig met echte blaadjes etc, ivm beestjes. Nu weet ik zeker dat ik het schoon houd 😉

 2. 7 september 2015 / 08:53

  Er liggen wel al eikels! Die ga ik zelf ook toevoegen 🙂

  • 7 september 2015 / 08:56

   Ja, dat is ook een goed idee Nicole, ik zal dit weekend eens met Milan gaan zoeken!

 3. 7 september 2015 / 08:57

  Jaaa, ik vind die kaarsen in herfstsfeer veel mooier! 😉 Je brengt me gelijk op ideeën, binnenkort eventjes langs het tuincentrum fietsen!

 4. 25 september 2015 / 21:23

  Leuk gedaan. Ik vind het wel een heel handig windlicht. Leuk om zo te doen