Home + Diary | Ziek met Kerst, maar we hebben er toch wat gezelligs van gemaakt

Diary | Ziek met Kerst, maar we hebben er toch wat gezelligs van gemaakt

Wat een rare week hebben we toch achter de rug. Eerst werd Floris dinsdag op woensdagnacht ziek en nog steeds is hij niet de oude. Vervolgens werd Milan ziek en ook ik pakte een staartje mee. Ziek met Kerst, het is niet wat je van tevoren voor ogen hebt, maar desondanks hadden we toch fijne dagen. Later dan normaal, maar kijk je toch mee naar onze week?

Maandag

De jongens zijn een dagje bij opa en oma, maar veel kunnen ze niet doen. Opa en oma verrassen ze met een ritje door de McDrive.

Vanmorgen vroeg wilde de werkauto van Patrick niet starten en moest hij onze eigen auto meenemen terwijl ik die eigenlijk mee zou nemen vandaag. Uiteindelijk komt hij mij ophalen van mijn werk en staat hij in die rode auto op me te wachten.

Cadeautje van de personeelsvereniging, dit merk ruikt zo lekker!

Zo ziet mijn haar eruit als ik het ’s avonds los haal.

Dinsdag

Vanwege alle kerstversiering beneden staan alle plantjes boven. Ze hebben het boven wel moeilijker dus ik begin de dag met het verzorgen van de planten.

Daar komt de Appie met de kerstboodschappen! De jongens helpen lekker mee 🙂

Thuiswerkplek voor vandaag.

Tussen de middag hebben we afgesproken met collega’s om wat lekkers te halen bij Keck. Omdat ik vanuit huis kom neem ik uiteraard de jongens even mee.

’s Middags nog even een blokje om met dit mannetje terwijl zijn grote broer buiten speelt. Ik kon toen niet vermoeden dat hij zo ziek zou worden.

Woensdag

Dit kleine schatje is vannacht flink ziek geworden. Het is een vervelende buikgriep die heerste op school. Het hoort erbij, maar vervelend is het wel voor die kleintjes. Alle plannen van deze dag hebben een plan B nodig en er komt een lezer van Mamablogger, die toevallig ook in onze woonplaats woont, langs. We zouden bij haar langs gaan om haar wat items uit de Blogbox cadeau te doen als bedankje voor al haar reacties en steun op Mamablogger. Toen ik haar vertelde dat we niet langs konden komen omdat Floris ziek was, bood ze aan het bij ons op te komen halen zodat ik mij niet in allerlei bochten hoefde te wringen. Ze bracht ook nog eens een cadeautje mee voor mij en Floris, dat is toch lief!

Omdat Floris niets binnen houdt, bel ik ’s avond toch even met de HAP. Tien minuten later bellen ze terug en ze willen hem toch nog even zien. Dus rijd ik om 21.00 uur nog met hem naar de HAP. Hij droogt niet uit, maar we moeten hem wel in de gaten houden. Het stelt mij in ieder geval gerust.

Donderdag

Ik lach, maar het huilen staat mij nader dan het lachen. Floris houdt nog steeds niets binnen en ook Milan is ziek geworden. Ik moet werken en werk de hele dag vanuit huis. Ik moet zeggen dat ik die combi pittig vindt. Ik doe mijn best om nog goed te kunnen werken en veel te kunnen verzetten terwijl ik voor twee zieke kids zorg.

Er gebeurt ook nog wat leuks vandaag, want onze nieuwe hocker komt binnen! Hij is van Ginger Home, hetzelfde merk als het zitelement met rugleuning. We kochten het element maanden geleden bij Tol 14 in Bodegraven en waren meteen fan. We willen er het liefst een hele u-vormige bank van, maar het zijn wel dure elementen dus we sparen nog even door. De hocker bestelden we een maand of vier geleden en kochten we van een deel van mijn eindejaarsuitkering. Het staat zo mooi!

Vrijdag

Wassen, wassen, wassen…

Ik moet nog heel even naar kantoor en langs de Appie om extra schoonmaakspullen te kopen. Ik neem nog wat te lezen voor ze mee en zet in de auto de muziek keihard aan. Was ik heel even aan toe. Om 10.30 uur sjees ik weer naar huis. De jongens werden ondertussen goed verzorgd door opa en oma die dat zelf graag wilden. Wat zouden we zijn zonder hen.

Mijn moeder en ik halen nog even een lunch bij Keck.

Mijn neefje en zijn vriendin brengen een pan soep die mijn zus heeft gemaakt en er zitten twee cadeautjes bij voor de jongens.

Kerstavond! Naast onze eigen cadeautjes worden de jongens ook door opa en oma verwend. Dit is het ultieme cadeau voor Milan.

Zaterdag, eerste Kerstdag

Milan is aardig opgeknapt en bij Floris gaat het met vlagen goed.

Het ene moment danst hij op de Top 2000 en het volgende moment stort hij weer in. We vieren desondanks een fijne Eerste Kerstdag en gaan gourmetten.

Zondag, Tweede Kerstdag

De enige twee foto’s die ik maak vandaag. Het lijkt weer beter te gaan met Floris, maar ’s middag begint hij toch weer te spugen. Ook bij bij rommelt het inmiddels. Toch zet het bij mij vooralsnog niet door, maar naar voel ik me wel.

Toch hebben we een gezellige Tweede Kerstdag en kunnen we die toch nog afsluiten door te eten bij mijn ouders.

Hoe was jullie Kerst? Ik hoop goed!

 

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *