Home + Diary | Samen naar de schouwburg, intocht en op visite

Diary | Samen naar de schouwburg, intocht en op visite

We hadden een prima week! De naderende persconferentie maakte me wat onrustig (want welke gevolgen heeft dit voor de feestdagen?), maar we hadden ook een hoop leuks om naar uit te kijken. Zo gingen Pat en ik samen naar de schouwburg, gingen we naar de Sinterklaas intocht en gingen we op visite bij onze oude buren, gezellig! Kijken jullie weer gezellig mee?

Maandag

Goedemorgen! Ook Bob is klaar voor weer een nieuwe week.

Nadat ik de jongens naar school heb gebracht fiets ik naar het werk voor een dagje ok kantoor.

En natuurlijk zitten we ’s avonds weer klaar voor het Sinterklaasjournaal. Zo leuk!

Als de jongens op bed liggen zetten wij de Video van Sint in elkaar. Niet veel later komt ‘ie via de mail binnen. We kijken hem altijd even van tevoren en wat is ‘ie weer leuk geworden! En hoewel Milan het geheim kent, doet hij mee voor Floris en zit hij uiteraard ook in de video.

Dinsdag

Alle bedden zijn opgemaakt, de ramen staan open dus is het daarna tijd voor de was.

Altijd gek doen op de momenten dat we haast hebben ?.

Tijd om de jongens naar school te brengen! Het gaat gelukkig steeds een beetje beter.

En ik heb weer een cursusdag.

’s Middags krijg ik last van mijn buik, dus ’s avonds doe ik niets meer.

Woensdag

Niet echt een vrije dag vandaag, dit is mijn to do lijstje die uiteindelijk nog langer werd.

Ik kook eerst een pan verse soep, ben bezig met de was en maak het huis nog verder klaar voor de intocht zaterdag.

Daarna maak ik deze taart voor Ozosnel. Maak ik foto’s ervan voor Mamablogger en bewerk ze. Op naar de volgende klus!

Vervolgens pak ik alle cadeaus voor Sinterklaas in en doe ik de schoencadeaus in deze kratjes. Ik plak er briefjes op waarop staat voor wanneer de cadeaus zijn. Zo voorkom ik dat ik twee weken achter elkaar Pokémonkaartjes geef. Is niet erg, maar ik vind het wel leuk hierin een beetje te variëren.

Ondertussen komt dit heerlijke pakketje van HEMA binnen, lekker! Ik bewaar deze voor pakjesavond.

Oké, hierna versier ik niets meer ?. Ik bevestig dit trouwens met TESA posterstrips en een haakje. Na Sinterklaas kan ik alles er dan afhalen zonder de muur te beschadigen.

Tijd voor de musicalles. Ik typ in de auto een blog.

Bijna de hele to do lijst afgewerkt!

Donderdag

De eerste foto die ik vandaag maak is ’s avonds van het Sinterklaasjournaal.

Even gek doen voor hij moet douchen en naar bed gaat.

Als de jongens slapen ga ik nog even een uurtje leren.

Helemaal gaar, tijd om naar bed te gaan… ?

Vrijdag

Floris is in de ban van de intocht morgen en wil in alle vroegte zijn Pietenpak passen. Daarna hang ik hem maar even te luchten.

’s Avonds gaan Pat en ik samen naar de schouwburg. Een paar jaar geleden waren we op een festival en zagen we de Rootsriders  optreden. Een te gekke en bekende Bob Marley tribute band, supergaaf! Toen we zagen dat ze op zouden treden in de schouwburg hebben we de tickets geboekt en wat was het weer goed!

Zaterdag

Vroeg dag, want we gaan naar de intocht, maar omdat het een drukke dag wordt wil ik nog even leren.

Dit Pietje is er ondertussen klaar voor.

Wat is deze tijd van het jaar toch heerlijk!

Nichtje Maud is er ook bij en gaat mee even de stad in. We besluiten spontaan te gaan lunchen en Maud gaat mee. Ondertussen is Sinterklaas aangekomen op de Markt en bouwen de Pieten alvast een feestje.

In de middag moeten we nog even naar huis en daar ligt dit pakketje op ons te wachten…

Later op de middag gaan we naar mijn ouders voor de verjaardag van mijn (stief)vader. Het is gezellig met de familie en we gaan tegen een uur of acht in de avond weg.

Als de jongens op bed liggen en hun schoenen hebben gezet, verstoppen wij de cadeautjes en bereiden we een mini speurtocht voor met de Video van Sint. Wil jij dit komende week ook doen, dan kun je vandaag nog meedoen met de winactie op mijn Instagram. De video is weer zo gaaf geworden!

Zondag

De cadeaus zijn gevonden en de Video van Sint wordt aandachtig bekeken.

Aan het einde van de ochtend zijn we in onze oude straat en gaan we op visite bij onze oude buurtjes. Als we hen toch eens mee hadden kunnen nemen…

Toen wij vorig jaar onze oude schuur sloopten voor de nieuwe hebben we de balken van de oude schuur (die waren nog zo mooi) gegeven aan deze buren, omdat de buurman zo handig en creatief is. Inmiddels zijn de balken verzaagd en is deze tafel ervan gemaakt, hoe cool is dat?!

Eenmaal thuis ga ik nog een uur leren op zolder. Daarna rommelen we wat in huis en komen mijn ouders eten en Formulie 1 kijken. Voor je het weet is de week weer voorbij gevlogen.

Dit was onze week, hoe was die van jullie? Klets gezellig mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  15 november 2021 / 06:28

  Wat een megatoffe tafel zeg! Bijzonder dat je buren op die manier een herinnering aan jullie hebben..
  Hier was het een week die weer voorbij vloog, de zithoek moest ineens anders in de woonkamer, dus daar heb ik meerdere dagen mee gesleept voor ik tevreden was. Verder natuurlijk werken en het gebruikelijke huishouden, dus vervelen hoefden we ons niet 😉

  • Marisca
   Auteur
   16 november 2021 / 07:52

   Ja, gaaf hè? Vond het ook zo leuk! En wat tof een andere zithoek. Soms wil je het opeens helemaal anders en dan kun je daar inderdaad helemaal druk mee zijn.

 2. Liesbeth Jacobs
  15 november 2021 / 11:45

  Dag Marisca
  Even een vraagje:
  Je hebt al vaak over je structuurplanners gesproken….
  Welke dialy planner is het juist op je foto?
  Ik kan precies ook beter met zulke planner aan de slag gaan..geeft vast meer rust
  ( zeker omdat het een dagplanner is)en overzicht dan een los blaadje papier dat dan rondslingert.
  En nog even: het is fijn om te steeds je blog te lezen en ik ben nog steeds echt verbaasd hoe je het allemaal voor elkaar krijgt…heb jij soms een tijdvertrager in huis??

 3. Liesbeth
  15 november 2021 / 15:06

  Dag Marisca
  Even een vraagje:
  Je hebt al vaak over je structuurplanners gesproken….
  Welke dialy planner is het juist op je foto?
  Ik kan precies ook beter met zulke planner aan de slag gaan..geeft vast meer rust
  ( zeker omdat het een dagplanner is)en overzicht dan een los blaadje papier dat dan rondslingert.
  En nog even: het is fijn om te steeds je blog te lezen en ik ben nog steeds echt verbaasd hoe je het allemaal voor elkaar krijgt…heb jij soms een tijdvertrager in huis??

  • Marisca
   Auteur
   16 november 2021 / 07:54

   Hoi Liesbeth,

   Dat klopt, ik heb verschillende planners en de daily planner gebruik ik voor een takenlijstje die ik die dag af moet hebben. Deze is van Kruidvat en kocht ik een paar maanden geleden dus ik weet niet of ze deze nog hebben.

   En dank voor het mooie compliment. Een tijdvertrager staat op mijn verlanglijstje haha.