Home + Diary | Floris kan lopen!

Diary | Floris kan lopen!

Het was een drukke week. Ik ruilde mijn thuiswerkdag vanwege drukte op mijn werk, Milan had de doorloop van zijn musical, het kunstgras werd bezorgd, Patrick ging samen met de buurman verder met de tuin, we hadden een verjaardag en het was ook nog eens heel druk met nieuwe opdrachten voor Mamablogger. Het was een drukke, maar gezellige week. Kijk maar mee.

Maandag

We worden wakker na een korte nacht. Floris is niet helemaal fit en dat is ook te merken wat betreft humeur. Uiteindelijk heb ik dit allemaal van hem afgepakt omdat hij er heel hard mee aan het slaan was tegen de kast of ermee gooide. Normaal al niet fijn, maar om 7.00 uur ’s morgens al helemaal niet!

We brengen Milan op de fiets naar school en gaan dan snel weer naar huis. Ik merk aan alles dat Floris echt moe is en hoop dat hij nog even gaat slapen. Ik werk de ochtend thuis dus voor mij zou dat wel even handig zijn. Dan kan ik in ieder geval wat meters maken. Ik zit weer bovenaan de trap, maar niet lang want voor ik het weet slaapt ‘ie. Mooi, ik kan aan de slag!

Na ongeveer een uurtje wordt Floris wakker en pak een ander speelgoed uit de kast. Hij vermaakt zich er goed mee dus ik kan beter doorwerken dan ik dacht. Om 12.30 uur ben ik klaar met werken en eten we samen een boterham. Daarna lopen we de stad in op zoek naar een nieuwe jas voor mij. Ik kan alleen niet slagen en kan niets leuks vinden, ook online niet.

Na school werk ik nog wat mail voor Mamablogger weg en lever ik wat opdrachten aan. Het gaat heel erg lekker met opdrachten! Heel fijn, maar ik ben mij er ook van bewust dat dit tijdelijk en het zo over kan zijn.

Om 16.00 uur moet Milan bij de musicalles zijn voor de doorloop van de musical die ze in juni in de schouwburg gaan spelen. Er speelt een acteur uit de Lion King mee die hen volgend jaar ook les gaat geven. Milan vindt het fantastisch!

Om 18.30 uur is Milan weer thuis, eet hij snel wat en hij gaat niet te laat naar bed. Patrick rommelt nog wat in de tuin, ik werk nog wat en kijk een paar afleveringen van Younger op Videoland.

Dinsdag

Weer een nieuwe dag! Ik begin met bedden opmaken, ramen open doen, was wegvouwen, kleding opruimen en weer nieuwe kleding klaarleggen voor Milan. Dit wordt zijn outfit van vandaag. Nieuw, dus het lag nog beneden.

Gisteren kwamen de boodschappen en kregen we dit kattenvoer er gratis bij. Ik zet het neer voor de katten en ze vinden het heerlijk. Helaas voor hen was dit eenmalig, want ik vind het echt belachelijk duur. Eigen merk vlees vinden ze ook lekker.

Ik ben weer op kantoor en maak deze foto. Dit is zo’n beetje mijn beeld de hele dag 😉 Het is druk, maar altijd gezellig. Ik heb het geluk de leukste collega’s te hebben.

Als ik thuis kom heeft Pat de jongens al opgehaald. Floris staat weer te dansen en samen hebben ze ook heel veel lol. Dit soort momenten probeer ik altijd vast te leggen.

’s Avonds beantwoord ik nog wat mail, onder andere voor een toffe samenwerking met Coolblue! Heel erg leuk!

Woensdag

Vandaag ga ik helpen met de techniekles op school. Ik heb K’nex en neem alvast dit blad mee naar huis ter voorbereiding.

Eenmaal thuis merk ik dat Floris moe is en even wil slapen. Prima, want dat geeft mij de gelegenheid om alvast te beginnen met vooruit te werken. Ik heb heel veel inspiratie en volgende week is de avondvierdaagse dus dan komt er weinig van werken.

Dan is het tijd om naar school te gaan voor de techniekles. Milan vond het fantastisch dat ik kwam helpen en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

In de middag komt er een vriendinnetje van Milan spelen en Floris vindt het heel erg gezellig. Pat is vroeg klaar met zijn werk en rommelt nog wat in de tuin.

De reden dat hij zo vroeg thuis is, is dit; ons kunstgras wordt geleverd! Ik kan echt niet wachten tot het erin ligt.

Ik heb vandaag de bodem van de wasmand gezien als was het van korte duur haha. Ik vouw nog even de was weg, doe Floris in bad en Pat en Milan gaan richting het zwembad. Tussen de bedrijven door werk ik nog even vooruit voor Mamablogger.

Donderdag

Floris staat, zoals iedere ochtend, weer lekker te dansen na een roerige nacht. Niet veel later hoort Milan de trauma heli. Hij landt 50 meter bij ons vandaan. Gebeurt wel vaker op die plek. Iedere keer is er één teveel, maar tegelijkertijd blijft het een indrukwekkend gezicht.

Ik heb er een lange dag op zitten. Vandaag was een belangrijke dag op het werk en vanavond moet ik nog even door, maar eerst ga ik genieten van de jongens. En… Floris begint eindelijk zelfstandig te lopen! Hij heeft de smaak te pakken, zo leuk! Zo trots op dat kleine mannetje, maar tegelijkertijd is het lastig, want mijn baby is nu helemaal geen baby meer.

Ik kom deze foto tegen op Timehop van 7 jaar geleden. Wat was ik toch jong! Ben wel echt ouder geworden sindsdien… Oh ja, en dat truitje, pff….

Daarna moet ik weer werken, maar ik had al een hoop voorbereid, dat scheelde enorm dus ik was op tijd weer klaar. Tijd om de bestelling bij de schouwburg te doen voor komend seizoen. Vooral kindervoorstellingen haha.

Vrijdag

De ochtend was drama. Floris was dwars en daardoor liep niets zoals normaal. Op mijn werk kwam ik bij haha! Er nam een collega afscheid en er was een flinke taart besteld. Hij was zo onwijs lekker, maar ik kreeg hem echt niet op. Het was een drukke dag, maar ik was ook helemaal gaar. We hebben er alweer een aantal gebroken nachten met Floris op zitten en in combinatie met een heel drukke werkweek ben ik het echt even zat.

Maar uiteindelijk is het tijd voor de vrijmibo! Hier waren we aan toe haha! Uiteindelijk rijd ik rond 17.30 uur richting huis.

Tijd voor de jongens! We gaan nog even overgooien met de bal.

Verder maak ik geen foto’s meer vandaag.

Zaterdag

Pat en de buurman gaan weer vroeg aan de slag in de tuin en ik ga met de jongens naar de stad. We hebben een cadeaubon gekregen van Pearle opticiens en mogen een mooie zonnebril uitzoeken voor Milan. Het wordt deze te gekke Ray-ban zonnebril. Wat staat ‘ie mooi hé?

Tussen de bedrijven door hebben we de verjaardag van een buurmeisje. Pat en de buurman houden er pauze, Milan speelt er bijna de hele dag en Floris vermaakt zich ook prima buiten. Gezellig!

Ik leg Floris pas laat op bed en pak dan dit pakket uit. Ik ga voor Kärcher een challenge doen en de spullen ervoor komen binnen. Wordt heel erg leuk!

Pat en de buurman zetten de steenschotten aan onze kant en we combineren oudere schotten met nieuwere. Uiteindelijk verweren de nieuwe ook. Ik maak deze foto vanaf de tuin van de buren, maar kijk even hoe gaaf dit staat bij het steigerhout? We wilden een industriële tuin en dat wordt het ook!

Floris maakt zich ondertussen vies en je moet niet denken dat je hem daar vandaan kunt halen. Hij vindt niets leuker dan dit en lekker rommelen met zooi 😉 Ach, het mag. ’s Avonds gaan de jongens in bad en zijn ze weer helemaal schoon!

Zondag

Pat en de buurman hebben al om 9.00 uur afgesproken en vandaag wordt onze tuin helemaal dichtgemaakt met het hout. Dat betekent dat morgen het grond voor de moestuin gestort kan worden net als het zand dat onder het kunstgras gaat. Om te voorkomen dat dat allemaal wegzakt moest de erfgrens met hout worden afgesloten ook al zetten we aan die kant niet een schutting over de hele lengte. Je ziet het misschien niet als je zo kijkt, maar wat is er veel werk verzet! Vooral het waterpas zetten van dingen kost gewoon heel veel tijd.

Milan, Floris en ik zijn alledrie niet fit (ik hoop dat Milan wel weer fit is voor de avondvierdaagse), maar ik kan niet lekker op de bank gaan zitten omdat er nog behoorlijk wat werk ligt. Er liggen drie opdrachten en er moeten nog foto’s worden gemaakt.

We rommelen de hele dag in en rond het huis, maar ik ben nog steeds niet lekker. Daarom plof ik halverwege de middag even een uurtje op de bank. Oh ja, zie je die roze gympen? Die heb ik gisteren nog gekocht!

Dit was onze week weer! Het was druk en pat heeft weer flink meters gemaakt in de tuin. Hij is nu echt bijna klaar!

Tot volgende week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  20 mei 2019 / 20:36

  Gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal, nu Floris rondstapt zul je inderdaad nog vaker achter hem aan moeten.. misschien dat hij daarom maandag niet helemaal lekker in z’n vel was, omdat hij weer zo’n ontwikkelingssprong heeft gemaakt?! Zat ik zomaar te bedenken toen je dat schreef.. Hier was ze twee weken terug niet zo te genieten, heeft ze vervolgens het tijgeren ontdekt! In het schriftje van de opvang staat vandaag dat ze haar ook continue overal vandaan moeten plukken, zo rap gaat ze :O
  Lekker dat het zo onwijs voorspoedig gaat met de tuin! Heerlijk van genieten dus straks in je vakantie!
  Bij ons stond het onkruid in de bakken maar ook langs de tegels zo hoog, afgelopen weekend hebben we de prijs voor groenste tuin maar laten varen en er weer één grote betonnen bak van gemaakt 😉

  • 20 mei 2019 / 21:00

   Hi! We denken inderdaad dat Floris een sprongetje had. Wel eentje die wat langer duurde 😉 Wat leuk dat ze nu gaat tijgeren! Ook weer een nieuwe fase. Ik mag deze week een nieuwe onkruidverwijderaar testen, ben heel benieuwd. En groot gelijk met de betonnen bak, zou ik ook het liefst willen haha.

   • Christine
    22 mei 2019 / 20:49

    De betonnen bak is een erfenis van de vorige eigenaar.. met 6 bloempotten die ik steeds opnieuw vul, maar da’s het enige groen in de tuin dus :$
    De afgelopen 6 jaar hebben we steeds geïnvesteerd in het huis, die tuin komt echt ooit nog wel, maar vinden we gewoon een stuk minder belangrijk.. alhoewel ik op een warme zomerdag graag met je zou willen ruilen, zo’n betonnen bak is namelijk héél snel heet.. maar echt.. afgelopen zomer tikte het meermaals 40 graden aan in de schaduw.. alleen maar tegels is dus ook zeker niet alles.