Home + Diary | Beleidsdag, tandarts én we gaan ons verhuurde appartement verkopen!

Diary | Beleidsdag, tandarts én we gaan ons verhuurde appartement verkopen!

Zo, dit was mij het weekje wel zeg! Van een intensieve beleidsdag tot de tandarts én wat dacht je van een afspraak met de makelaar? We gaan namelijk het appartement dat we jaren hebben verhuurd, verkopen! Het huurcontract met onze huidige huurders loopt af en de woningmarkt is nu wel heel goed. Spannend dus. Ik vertel er zo meer over. Kijk maar mee naar onze week.

Maandag

Dit is een setting waarvan ik een aantal keren een foto heb gemaakt deze week. Ik heb maar liefst 17(!) samenwerkingen lopen. Ze hoeven gelukkig niet allemaal deze week af, maar het is wel een bulk werk naast de reguliere blogs. Naast een samenwerking plaats ik op dezelfde dag een “gewone” blog voor de balans. Uiteraard worden ze gedoseerd online geplaatst, maar ik moet er al wel een aantal inleveren. Deze foto maak ik overigens ’s morgens vroeg…

Op kantoor heb ik een drukke dag. Niet zo gek, want morgen ben ik er niet vanwege een beleidsdag en woensdag en donderdag ben ik vrij. Ik moet dus even knallen.

’s Avonds plof ik op de bank met Chateau Meiland. Ik kende Martien nog van “Ik Vertrek”. Zo’n leuke man! Hier word je toch meteen vrolijk van?!

Dinsdag

Als afdeling houden wij ons ook bezig met onze toekomststrategie. Daarom hebben we een beleidsdag gepland. Dit deden we niet op kantoor, maar in De Chocoladefabriek. Lekker bij ons om de hoek dus een thuiswedstrijd 😉 Als je zo je dag mag beginnen kan het toch niet misgaan?

Tijd voor een lunch! Het is heerlijk weer waardoor we buiten kunnen eten. Het was een lange en intensieve dag, maar wel heel erg leerzaam en inspirerend.

’s Avonds kruip ik weer achter de laptop (sorry Pat!) om nog wat te schrijven.

Woensdag

Ik ben vrij en we starten rustig op. Aan het einde van de ochtend rijden we naar de Hoogvliet om foto’s te maken voor een samenwerking. Ik heb nog wat extra boodschappen nodig dus die doen we dan ook maar meteen. Je kunt bij Hoogvliet sparen voor een tweede kaartje gratis voor een familievoorstelling naar keuze. Superleuke actie! Ik mag ook vier kaartjes naar keuze verloten. Doe je al mee met mijn winactie?

Ik doe in huis nog een hoop, maar rond 13.30 uur moet ik er toch echt aan geloven: ik moet naar de tandarts om gaatjes te laten vullen. Ik heb ze zelden en in januari had ik er tijdens de controle ook geen één. Achteraf denken we dat het te maken heeft met de medicijnen die ik gebruikte tijdens de longontsteking. Vooral de puffertjes. Die schijnen dus echt funest te zijn voor je gebit. En ik maar denken dat ik wel goed genoeg spoelde. Ruim een uur en een stuk of vijf spuiten later, stappen we weer in de auto. Milan en Floris hebben ondertussen heel veel selfies en filmpjes gemaakt met mijn mobiel haha.

Ik had ’s morgens al een soepje gemaakt en deze ging er, ondanks de verdoving, prima in.

Donderdag

Ik had vrij genomen vanochtend, maar heb nog tijd dus log toch nog even een uurtje in om wat mail te beantwoorden. Wel zo fijn voor de vrijdag.

Om 11.00 uur heb ik een afspraak met de makelaar bij het appartement dat we verhuren. Het huurcontract met de huidige huurders loopt per 1 januari af en de woningmarkt is momenteel heel erg goed. We hebben daarom besloten het appartement te gaan verkopen. Het is dus niet het huis waar we in wonen. Er worden nog mooie foto’s gemaakt, maar met de makelaar kom ik overeen dat we gaan voor een vraagprijs van €159.000,- Het is een superfijn appartement aan de rand van het centrum van Gouda. Het centrum is ongeveer 1o minuten lopen. Het station, de bioscoop, de supermarkt, het ziekenhuis, het tankstation, de snackbar, de fietsenmaker en een autogarage zitten allemaal om de hoek. Hoe ideaal is dat? En het uitzicht mis ik zelf nog steeds. Over ongeveer twee weken staat het huis op Funda en dan hoop ik natuurlijk dat jullie het willen delen.

In de middag doe ik niet zoveel meer. Milan en ik besluiten zijn schoolspullen uit te gaan zoeken. Hebben we echt alles gekocht wat we nodig hebben? We plakken stickers op sommige schoolspullen en pakken zijn tas al in. Dat scheelt een hoop last minute stress 😉

’s Avonds rijd ik met Milan naar de Action voor het houten huisje waar ik al over heb geschreven. Daarna kruip ik weer achter de laptop om mijn deadlines te halen.

Vrijdag

Milan maakt ’s morgens deze foto van mij. Prima gelukt, al gingen er wel 20 aan vooraf haha.

Ik ben de hele dag op kantoor en ga ’s avonds weer sporten. We doen het voor de after selfies 😉

Als ik thuis kom is Pat druk in de week met Floris die weigert te slapen. Ik ga snel douchen en neem hem van Pat over. Uiteindelijk zit ik tot 00.30 uur met Floris op de bank…

Zaterdag

Het was een kort nachtje. 5.30 uur zijn ze alweer alive and kicking…

Ik zet vroeg de wasmachine aan. Nadat boven alles klaar is, zet ik de jongens voor de tv en ga ik de was buiten ophangen. Op RTL4 is een film van Carlo en Irene. Ik ken hem nog en vond die films vroeger fantastisch!

Halverwege de ochtend rijden we naar de braderie in Bergambacht. Kom ik bij een superleuke kraam met kinderkleding, kan je daar niet pinnen. Ik vind dat tegenwoordig zo suf. Daarna gaan we maar lekker wat drinken.

Bij de kraam van mijn broer en schoonzus koop ik dit droogboeketje. Ze zijn weer helemaal hip en wat zijn ze leuk! Je shopt ze bij Nana Groen-Wonen in Bergambacht voor €5,95 per boeketje.

Omdat het lekker weer is én de zomervakantie er bijna op zit, besluiten we in Bergambacht te gaan lunchen. Nu kunnen we nog buiten zitten!

Zie je deze linkerbladzijde? Dat zijn de opdrachten die ik heel snel in moet leveren…. Het zijn er dus 17 en zoveel heb ik er nog nooit gehad in zo’n korte tijd.

’s Avonds wil ik nog wel even bloggen, maar ik besluit dat het wel even genoeg is. Zeker na zo’n kort nachtje 😉 Op Netflix staat sinds deze week de film “Falling Inn Love”. Een lekkere film om weg te kijken.

Zondag

Pat wil zijn kledingkast uitzoeken en Milan heeft geen zin dus ga ik alleen wandelen met Floris. We wandelen zo’n 1,5 uur en halen nog wat boodschappen. Heerlijk om weer eens zo lang buiten te lopen.

’s Middags ga ik weer aan het werk voor Mamablogger en maak ik deze foto. Floris slaapt en Pat en Milan zijn even tanken. Het is gewoon stil in huis. Dat moest ik even vastleggen 😉

Als Floris wakker is lopen we met zijn viertjes even naar de stad. Onder andere voor dit… Ik deel hier binnenkort alles over…

We weten pannenkoeken bij mijn ouders en eenmaal thuis ga ik weer aan het werk. Ik wil wat vooruit schrijven zodat ik mij begin deze week bezig kan houden met mijn freelance klussen en samenwerkingen.

Ook bestel ik pepermuntolie. Pat heeft weer een joekel van een spin gevonden in huis (van die enge, bruine, harige grondspinnen) en ik ben als de dood dat ik er morgen eentje vindt als hij al naar zijn werk is. Ik heb zelf nog een beetje in huis, hopelijk genoeg voor één dag. Brr….

Zo, dit was mij het weekje wel weer. Deze week gaat Milan weer naar school. De vakantie zit erop en we mogen weer in het gareel 🙂 Fijne week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Linda
  2 september 2019 / 06:36

  Super leuk weer om te lezen! En wat heb je het druk, maar volgens mij heb je er veel plezier in.
  Werkt pepermuntolie trouwens echt tegen spinnen? Waar druppel je dat dan allemaal? Bedankt in ieder geval voor de tip! En succes met al je samenwerkingen!

  • 2 september 2019 / 06:58

   Dankjewel! Ja, ik heb het heel erg druk, maar wel leuk druk inderdaad dus het voelt allemaal niet als werk. En het is nu extreem hoor, wordt straks vast wel rustiger.

   Pepermuntolie werkt echt en druppel ik overal. Vooral in de spoelbakken, op de deurmatten, op kussens een druppeltje en ik leg een stukje keukenrol neer met wat druppels. Als ze het maar ruiken haha.