Home + De oppas inschakelen, hoe vaak doe je dat?

De oppas inschakelen, hoe vaak doe je dat?

Het is vaak een discussie; waar de ene moeder zegt dat ze toch iedere twee weken een avondje alleen weg wil met haar man of vriendinnen, zegt de andere moeder dat zij dit juist niet nodig heeft. Laat ik voorop stellen dat iedereen vooral moet doen waar zij zich goed bij voelt. Ik behoor echter wel tot de laatste categorie. Veel mensen verwachten dat niet van mij omdat ik een jonge en toch best wel een hippe moeder ben (al zeg ik het zelf ;-)).

Dus nee, ik heb nog nooit een oppas ingeschakeld zodat wij een avondje weg konden.

We zijn gezegend met een opa en oma voor M die alles voor hem overhebben en die hem de afgelopen jaren een aantal dagen in de week hadden om op te passen terwijl wij aan het werk waren. Maar als ik thuis was, was M dat ook. En dat is nu eigenlijk nog steeds zo, al zit hij nu wel op school dus is hij overdag  niet thuis.

Eigenlijk werkt het bij ons zo: als we een keertje willen gaan eten, gaat M gezellig mee. Hij vindt het ook leuk en kan zich goed vermaken aan de tafel. We nemen wat mee zodat hij zich bezig kan houden en vaak hebben ze daar wel een kleurplaat met potloodjes zodat hij dat ook nog kan doen. Vervolgens hebben we geen kind aan hem. We hebben dan alle drie een leuke avond dus geen oppas nodig.

Als ik in moet kopen voor de webshop gaat hij ook mee. Hij vindt het super en kijkt vooral uit naar de lunch in het restaurant daar 😉 Ook hier hebben we geen kind aan hem. Sterker nog, hij zoekt op zijn manier ook wat uit en roept dan door de showroom dat dit wel een ‘erg lekker stofje is, mam!’.

Zo zijn er nog wel meer voorbeelden, hij kan gewoon mee. Is hij makkelijk? Ja. Hebben we dit ook zo gestuurd? Ja. Door hem van baby af aan overal mee naartoe te nemen is hij ook veel gewend. Voor ons werkt het en daardoor is hij ook gewoon makkelijk en best wel wijs voor zijn leeftijd, al kun je je afvragen welk kind dat vandaag de dag niet is…

Ik weet dat het voor iedereen anders werkt, maar wij hebben dus geen avondjes weg nodig om er even uit te zijn. Thuis is het ook gezellig en als één van ons weg moet of wil is de ander thuis. Het is dus heel zelden voorgekomen dat M bleef slapen en het is nog nooit voor gekomen dat er hier een oppas op de bank zat.

Hoe is dat bij jullie? Hebben jullie die behoefte zo nu en dan wel en schakel je dan ook een oppas in? En hoe kies je dan een oppas? Ik ben heel benieuwd!

Hoe, vaak, schakel, je, de, oppas, in, mamablogger, Marisca, kenter

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 23 januari 2015 / 12:05

  Mijn man en ik hadden een oppas voor elke laatste vrijdagavond van de maand. Dan gingen we samen een hapje eten. Verder hadden we zelden tot nooit een oppas nodig.

  • 24 januari 2015 / 18:39

   Dat is ook gezellig! En ook niet overdreven vaak. Dat vind ik ook normaal. Verder vraag ik mij stiekem wel af hoe het zit met stellen die bijna wekelijks een oppas nodig hebben…

   • Jeroen
    27 januari 2016 / 14:35

    Wat vraag je je daarover precies af?