Home + De leukste uitjes tijdens Pinksteren!

De leukste uitjes tijdens Pinksteren!

Dit is toch altijd een lekkere periode voor werkende ouders, want de weekenden zijn lang 😉 Denk aan Pasen, Hemelvaart en nu staat Pinksteren voor de deur. En als het weer nog een beetje meewerkt zijn we helemaal gelukkig! We smeren broodjes, zorgen dat het hele gezin op tijd is gewassen en aangekleed, zetten de kinderen in de auto en stellen dan onze navigatie in. Maar waar naartoe eigenlijk? Wat zijn leuke uitjes tijdens het komende Pinksterweekend?

Ik heb er drie voor je geselecteerd die ook leuk zijn als je budget wat minder is en als je eens wat anders wilt gaan doen.

Appelparade

Ik kende het niet, maar toen ik de tip kreeg en een kijkje op de website nam was ik wel meteen enthousiast, want hoe leuk is dit?! Van 23 t/m 25 mei kun je op Landgoed de Olmenhorst terecht voor de broodnodige ontspanning tussen de appels en peren met theater, workshops en natuurlijk heerlijk shoppen (het vakantiegeld is toch net gestort haha). De hele dag is er van alles te doen, uiteraard ook voor de kinderen, dus je kunt er heerlijk vertoeven met het hele gezin. En omdat het drie dagen duurt kun je dit uitstapje makkelijker plannen tijdens Pinksteren. De entree is gratis en voor het parkeren betaal je maar €3. Verder kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Wandelen over water in het Guisveld

Ja, je leest het goed; wandelen over water. In één van de stilste gebieden van de Zaanstreek, het Guisveld. Dit zijn kleine eilandjes die maar twee keer per jaar door Staatsbosbeheer met elkaar worden verbonden met vlotbruggen. Saai? Helemaal niet, want op Tweede Pinksterdag wordt er ook voor kinderen van alles georganiseerd! De route is vier kilometer lang en op de route zijn er allemaal leuke opdrachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van met een schepnetje waterdiertjes vangen om ze van dichtbij te bekijken? Die kans krijg je niet zo snel. De entree is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

De IJsselmarkt in Gouda

Met dit uitje preek ik een beetje voor eigen parochie, want deze is in mijn eigen straat. Ieder jaar wordt op Tweede Pinksterdag de IJsselmarkt georganiseerd. Een grote rommelmarkt waar de bewoners kun spullen verkopen. Wat begon als een grapje in 2002 is nu een heel grote rommelmarkt die is uitgebreid naar de straten om ons heen. En geloof me, mijn straat is behoorlijk lang! De markt wordt goed bezocht en is inmiddels een begrip. Je kunt je er dus best vermaken, een patatje eten bij de beste cafetaria van Gouda (geloof me, dat is het echt) en op loopafstand van de binnenstad van Gouda. Misschien zie ik je daar wel! Kijk hier voor meer informatie over de IJsselmarkt.

Wat zijn jouw plannen tijdens Pinksteren? Ik ben benieuwd en misschien heb ik je wel op een leuk idee gebracht! Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. oei
  23 mei 2015 / 15:12

  Ik weet niet van wie je de tip heb gekregen maar ik zou de appelparade niet meer aanraden voordat je het zelf ervaren heb.

  Voorgaande jaren was het een geweldig leuke voorjaarsfair met kleding, lifestyle, interieur en lekker eten maar sinds vorig jaar back to basic met alleen maar een paar vreetkraampjes. Thats all.
  Naar mijn mening niet de moeite waard.

  Kijk voor de verandering eens naar de fair bij duin en kruidberg. Ook gratis maar meer gevarieerd en met een groot kinder speelveld

  • 24 mei 2015 / 08:52

   Hoi,

   Wat jammer dat je het nu minder leuk vindt! Ik heb de tip ook van bezoekers gekregen en die zijn nog steeds enthousiast. Het is misschien ook maar net waar je interesse/voorkeur naar uit gaat en wat je ervan verwacht. In ieder geval een heel fijn Pinksterweekend!