Home + De beste tips voor een mooi en kindvriendelijk tuinontwerp

De beste tips voor een mooi en kindvriendelijk tuinontwerp

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je binnenkort de tuin inrichten of wil je jouw huidige tuin herinrichten? Dan is het natuurlijk je doel om een mooi tuinontwerp te realiseren. Als je jonge kinderen hebt, is het ook van belang om je buitenruimte kindvriendelijk te maken. De beste tips voor een mooi en kindvriendelijk tuinontwerp? Wij sommen ze voor je op!

Voeg kleur toe

Een goede tip om je tuin mooi en kindvriendelijk te maken, is kleur toevoegen. Door je tuin kleurrijker te maken, maak je het in één klap vrolijker. Je tuin ligt er hierdoor al snel mooi bij. Je kunt kleur toevoegen door te kiezen voor kleurrijke planten en bloemen, maar ook door bijvoorbeeld meubilair of accessoires in een opvallend kleurtje te kiezen. Dit is een geweldige manier om je buitenruimte op te leuken. Daarnaast zijn kids vaak gek op kleurtjes, waardoor zij het leuk vinden om hier tijd door te brengen.

De tuin in meerdere delen verdelen

Heb je een grote tuin? Dan kan het interessant zijn om tuindelen af te scheiden. Dit zorgt voor een overzichtelijke en veiligere tuin. Om je buitenruimte af te scheiden kun je gebruikmaken van stapelblokken. Deze zijn te koop in tal van soorten, waardoor je kunt kiezen voor iets dat bij je past. Zo is dit niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol aspect van je buitenruimte. Zoek je stapelblokken om je tuin in verschillende zones te verdelen? Dan zijn deze Excluton stapelblokken geschikt.

Kies voor onderhoudsvriendelijke producten

Een andere tip om je tuin aantrekkelijk en kindvriendelijk te maken, is kiezen voor onderhoudsvriendelijke producten. Je kunt hierbij aan van alles denken. Denk bijvoorbeeld aan tegels die weinig onderhoud nodig hebben, maar ook aan onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen of planten. Als je op zoek bent naar betegeling die maar weinig onderhoud vereist, dan zijn deze betontegels 30×30 een aanrader. Kies je voor onderhoudsvriendelijke producten, dan kost het maar weinig tijd om deze mooi te houden. Bovendien kunnen je kinderen hierdoor veilig in de tuin blijven spelen.

Plaats speeltoestellen

Als je je tuin graag kindvriendelijk maakt, zijn speeltoestellen onmisbaar. Met speeltoestellen bied je jouw jonge kinderen de mogelijkheid om lekker veel buiten te spelen. Denk bij leuke speeltoestellen aan bijvoorbeeld een schommel, glijbaan, zandbak of klimrek. 

Voeg leuke accessoires toe

Je tuin opleuken en gezellig maken voor je kids doe je ook door leuke accessoires toe te voegen. Hierin heb je tal van mogelijkheden. Denk bij toffe accessoires aan bijvoorbeeld tuinschilderijen, sculpturen, kussens, tuinkabouters, plantenbakken en buitenkleden. Zulke accessoires geven jouw tuinontwerp een boost én maken het voor kinderen nog leuker om hier veel tijd door te brengen.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *