Home + De babyuitzet | Wat gebruik je wel?

De babyuitzet | Wat gebruik je wel?

Toen ik zwanger was van M kwam ik terecht in de wondere wereld van de babyuitzet. Ik kwam er al snel achter dat veel spullen belachelijk duur waren. Maar goed, we hadden nog aardig wat maanden dus ook de tijd om de babyuitzet aan te schaffen. Wat heb je nu wel en niet nodig? Welke dingen zou ik nu anders doen?

Gewapend met een lijstje van de HEMA waarop stond wat je allemaal nodig had, gingen we alle winkels af.

Ik was groot fan van Babypark en was verslaafd aan de kaasbroodjes daar. Iedere week was ik er wel te vinden en het was al leuk om er rond te lopen. En ja, dan zie je ook dingen waarvan je je oprecht afvraagt of je het wel nodig hebt. En wat dacht je van dekentjes van €75? Dat ging mij echt te ver.

Eerst de grote dingen: ledikantje en commode kreeg ik van mijn zus, zij had deze nog van mijn neefje en nichtje. De commode is erg groot en heeft heel veel lades, we gebruiken hem nu nog voor andere dingen en hij staat nu bij ons in de slaapkamer. Hij is door mijn zus wit geschilderd. Het ledikantje was van staal, tijdloos en supergaaf. Het matrasje en beddengoed hebben we wel nieuw gekocht. De kinderwagen hebben we ook tweedehands gekocht via Marktplaats. We maakten de afspraak om eerst even te gaan kijken en kwamen in een heel dure wijk terecht. Toen we bij het juiste adres kwamen zagen we dat het uit een rookvrij huis kwam en de mensen er super mee om waren gegaan. De wagen was als nieuw! We hebben hem toch maar meteen meegenomen 😉

 

Ook was er uiteraard een box, al hebben we die niet langer dan een jaar gebruikt. En de wipstoel hadden we wel, maar hadden we ook later kunnen kopen. En wiegje hadden we dan weer niet. De één zweert erbij, maar ik vond het onzin.

Dan het badje, want ook daarin is zoveel keuze. Kies voor een badje met stop! Wel zo handig. Het badje zet je uiteraard op een standaard zodat je niet hoeft te bukken. We kregen overigens een Tummytub bij het kraampakket, maar wat een onding vond ik dat! Die ging ook snel weg. Het badje trouwens ook, want ik vond het makkelijker om ons eigen bad vol te laten lopen en M dan in een bad stoeltje te laten liggen. Dat vond hij heerlijk en voor mij was het makkelijker, want ik hoefde zijn hoofdje niet te ondersteunen en had dus een hand extra.

Wat betreft de kleine dingen bleek achteraf dat we veel meer hydrofiel luiers hadden moeten kopen. Die hebben we er dus nog bij gekocht. Ook lazen we dat je voor de babyuitzet twee kruiken nodig had, wij kochten er maar één en dat was voldoende (ook in oktober). Ook navelbandjes kochten we niet en hebben we ook niet nodig gehad.

Ik gaf overigens geen borstvoeding en had van tevoren al veel flesjes in huis, uiteindelijk waren deze ook niet juist en hebben we weer nieuwe gekocht. Koop er dus niet teveel van en kijk eerst even hoe het gaat met voeding.

Verder is het natuurlijk helemaal aan jou/jullie wat je allemaal koopt voor je babyuitzet. Wat vind je wel en niet belangrijk, waar gaat je voorkeur naar toe en wat is je budget? Vraag het ook aan vriendinnen die al zwanger zijn geweest. en misschien kun je wel dingen lenen zoals een kruik die gebruik je echt kort.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. En shop vooral lekker, want het is zo leuk!

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *