Home + De avonden worden anders met een tiener in huis…

De avonden worden anders met een tiener in huis…

De avonden waarop de jongens beiden om 19.00 uur op bed liggen zijn voorbij. Althans, Floris ligt wel lekker op bed rond dat tijdstip, maar Milan is inmiddels 10 en wil later opblijven. Logisch, maar dat betekent wel dat de avonden er anders uit gaan zien. De avonden waarop we tijd hadden voor onszelf worden steeds minder en dat is niet erg, maar we moeten er wel even aan wennen…

Niet meer met zijn tweeën op de bank

Maar met zijn drietjes. Dat is hoe onze avonden er steeds vaker uitzien. De avonden waren voor ons altijd een beetje heilig, omdat Pat en ik elkaar ’s morgens niet zien. Pat gaat namelijk al heel vroeg de deur uit. Zo vroeg dat ik zijn wekker soms niet eens hoor. We zien elkaar dus pas aan het einde van de dag en als de jongens op bed lagen was dat het moment waarop we dingen konden bespreken die niet voor kleine oortjes bedoeld zijn.

Ook betekent de avond voor ons totale ontspanning en kijken we graag samen naar series. Momenteel kijken we ‘Lieve Mama’ op Videoland en dat is een serie die ik niet geschikt vind voor Milan. En zo zat ik gisteravond de administratie te doen. Deze neem ik daarna altijd even door met Patrick en dit keer zat Milan er ook bij. Tja, echt ideaal vind ik dat niet, maar ik stuur hem dan ook niet naar boven.

Zelf staan we iedere ochtend behoorlijk vroeg op. Patrick rond 4.30 – 4.45 uur en ik om 5.30 uur. We gaan daarom op tijd naar bed waardoor het niet zo is dat wanneer Milan om 20.00 uur naar bed zou gaan, wij nog 2,5 uur beneden zitten. Als hij zo laat naar bed gaat, houden wij hooguit 1,5 uur over.

Compromis

Om toch wat rustige avondjes en privacy te hebben, hebben we nu avonden waarop Milan op tijd naar bed gaat en avonden waarop hij langer op mag blijven. Milan is namelijk ook ontzettend vroeg wakker. Het maakt niet uit hoe laat hij naar bed gaat, zijn biologische klok staat, net als die van ons, vroeg ingesteld. Ook hij heeft voldoende slaap nodig dus deze compromis is de beste oplossing denken we.

Als we straks in het nieuwe huis wonen heeft hij een ruimere kamer en hoort Floris hem niet naar boven komen. Als het moment komt dat hij wel op wil blijven, maar niet met zijn ouders op de bank wil zitten, kan dat prima.

We vinden onze weg er vast wel in en alles went. Ook het hebben van een tienerzoon ?.

Hoe doen jullie dat met pubers en tieners? Ik ben benieuwd naar andere ervaringen en tips.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Sandra Timmermans
    20 oktober 2020 / 07:13

    Bij Thijs is het wisselend.. ene x zit ie langer beneden als de andere x. Hij heeft een eigen tv en af en toe sturen hem bewust naar boven om daar te kijken

  2. 20 oktober 2020 / 08:07

    Dit is inderdaad ook iets wat wij merken. Vooral in het weekend en vakanties. We hebben daarom de compromis gemaakt dat hij met zn ds nog even op zn kamer mag als wij even samen beneden willen zitten.