Home + Dat gehaast op de vroege morgen!

Dat gehaast op de vroege morgen!

Iedere moeder herkent dit denk ik wel, dat gehaast op de vroege morgen of alles in het gareel te krijgen. Kinderen en jezelf fatsoenlijk aankleden, huis een beetje netjes, bedden opmaken, aanrecht schoon na het ontbijt (nadat je eerst 100 keer hebt gevraagd of er nu eindelijk eens een hap van die boterham genomen kan worden)

Nu is Milan geen ontbijtmens, net als zijn vader, en dan is het een hele kunst om er ’s morgens toch wat in te krijgen. Hij moet toch genoeg brandstof hebben om de dag lekker te starten. Ik weet niet hoe jullie het doen, maar ik ben begonnen met drinkontbijt. Ik doe een glas bij zijn boterham en Milan vindt het heerlijk. Dan heeft hij toch al wat binnen wat vult en dan ben ik al heel erg blij als hij er ook nog een halve boterham bij eet.

Ik ga echt de deur niet uit als de aardappels voor de avond niet geschild zijn (als we dat eten), dus die schil ik nog, aanrecht netjes, kleding voor het raam hangen om lekker te laten luchten, bloginspiratie klaar zetten, freelance klussen op schema houden, mailtjes versturen, mij nog even opgeven voor iets, social media berichten inplannen voor de webshop en dan ook nog zorgen dat mijn haar er gezellig uitziet, er geen vlekken chloor of ander schoonmaakspul op mijn kleding zit en dan ben ik rond 8.00 uur fris en fruitig, net als mijn huis.

Dat de dag dan nog moet beginnen en ik er al een halve dag op heb zitten, neem ik dan maar voor lief. Het geeft wel een goed gevoel!

Want niks is namelijk lekkerder om ’s middags thuis te komen in een schoon huis, waar het eten zo goed als klaar staat, de was al gedaan is en dat je nog de tijd hebt om met zoonlief de stad in te gaan, de boodschappen op je gemak te doen of om rustig nog wat telefoontjes te plegen.

Dus ja, het is een gehaast, maar het is het toch wel allemaal waard! En druk blijft het toch wel 😉 Ik ben benieuwd hoe jij dat allemaal doet, laat je reactie achter in de comments hieronder.

Mijn rotsen in de branding tijdens drukke dagen (beiden gekocht bij de HEMA en echt superhandig)

Mijn rotsen in de branding tijdens drukke dagen (beiden gekocht bij de HEMA en echt superhandig)

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. addie van stijn
  7 oktober 2014 / 07:34

  De wekker zetten de avond van te voren en ook op tijd ontbijten met een kopje thee en een beschuitje. Daarna nog een kopje thee klaarzetten en ontbijtkoek omdat die drukke moeder en Milan er meestal ook omstreeks 8.00 uur aankomen en nog een ontbijtje extra nodig hebben om de dag door te komen. Ja en dan van alles verzinnen en doen tot hij weer wordt opgehaald na een dagje oppassen en spelen……daarna haasten we ons en gaan we vroeg even slapen om de rest van de avond weer fris en fruitig te zijn en klaar te staan voor de volgende dag…..maar we doen het met plezier omdat we weten dat het wordt gewaardeerd en jij je zo ook goed kunt ontwikkelen en daar zijn we dan ook trots op.

 2. Buuf
  7 oktober 2014 / 11:15

  Nou hier gaat om 6.30 en 6.35 de wekker (wel zo lekker om even 5 minuutjes te snoozen). Snel eruit in het donker, want wederhelft slaapt nog, tandenpoetsen, douchen, aankleden, yoghurt met muesli in heel suf tupperware bakje, flesje water vullen en om 7.00 op de fiets om de trein van 7.12 te hebben. Daar ontbijt ik rustig in de trein en ben om 7.45 op kantoor om te beginnen.

 3. 7 oktober 2014 / 16:53

  Wow, wat doe jij al veel op je vroege ochtend. Ik doe het liefst zo min mogelijk. Ben meer een avondmens, dat als de kinderen op bed liggen ik nog even snel een rondje doe. Maar ga overdag ook niet het huis uit,dus dat scheelt.

  • 7 oktober 2014 / 17:09

   Hoi Linda,

   Grappig hoe mensen kunnen verschillen! Ik ben juist een ochtendmens en vind het heel rustgevend om ’s avonds dus lekker te kunnen zitten en niets meer te hoeven. Al vind ik dat dan wel weer lastig haha 😉