Home + Carrière | Hoe ik als Millennial, én moeder, in mijn werk sta…

Carrière | Hoe ik als Millennial, én moeder, in mijn werk sta…

Geboren in 1986 dus ik ben van de Generatie Y, oftewel, de Millennial. En dan ben ik ook nog eens moeder. Voor veel werkgevers lijkt deze combinatie absolute horror, want over Millennials bestaan heel wat vooroordelen. Maar niet iedere Millennial is een echte Millennial zoals ik. Zo ging ik voor dit artikel op onderzoek uit en las ik dat mijn generatie ook wel “Generatie Watje” wordt genoemd. Tel daar de vooroordelen over werkende moeders bij op en er blijft helemaal niets meer van ons over. Nou, lekker dan! Staan we daar met ons goede gedrag. Vandaag wil ik korte metten maken met deze vooroordelen, want deze Millennial is een werkende moeder en ik denk dat veel werkgevers heel blij mogen zijn met ons.

Wanneer ben je een Millennial en wat kenmerkt ons?

Millennials zijn geboren tussen 1980 en 2000. Tenminste, dat is het tijdsbestek dat men in Amerika aanhoudt. In Nederland rekenen we vanaf 1985. Ik ben dan een vroege millennial denk ik omdat ik ben geboren in 1986 😉 We zijn de generatie die de digitale transformatie meemaakte en worden digital natives genoemd.

Wij Millennials willen veel: een carrière, een mooi huis, een goede relatie, leuke kinderen, een rijk sociaal leven, genieten van het leven, reizen/tripjes maken en nog veel meer. Ik herken het allemaal en denk dat dat vroeger veel minder een issue was. De generaties voor ons wilden dit misschien ook allemaal wel, maar waren daar veel minder mee bezig en hadden niet te maken met invloed van social media. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, maar voor ons is dit het nieuwe normaal. Onze wereld is echt veel kleiner geworden. Alles is binnen handbereik. Daar moeten we wel hard voor werken en daar bestaan dan ook weer allemaal vooroordelen over.

Zo wordt er over Millennials gezegd dat we sneller switchen van baan. Dan kan, maar ik herken het absoluut niet. Ik werk al ruim 13 jaar voor dezelfde organisatie en zo’n 6,5 jaar in deze functie. Wel zijn Millennials op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé. Dat herken ik wel, al komt er in de praktijk niet altijd evenveel van terecht haha. Daarnaast willen we onszelf constant blijven doorontwikkelen. Ook dat herken ik. Daarnaast wordt de zingeving steeds belangrijker, waarom doen we wat we doen en hoe kunnen we ons steentje bijdragen tot een betere wereld?

Dat laatste is de reden waarom ik destijds Sociaal Pedagogisch Werk ben gaan doen en later in de zorg terecht kwam. Inmiddels werk ik dus nog steeds voor diezelfde zorgorganisatie.

Wat ik wel lastig vind is dat onze generatie wordt gezien als één die zomaar de ene baan voor de andere inruilt waardoor werkgevers zich afvragen waarom ze überhaupt in ons zouden moeten investeren. En dan zijn veel van ons ook nog eens moeder. Dan wordt het natuurlijk helemaal niets meer. We lopen én snel weg én we zijn totaal niet flexibel. Toch? Ik denk dat er geen groep is die beter kan multitasken dan Millennial moeders. We zijn gedreven, werken met een doel en vinden onze carrière ook belangrijk, dus waarom zouden wij niet flexibel kunnen zijn? We moeten echt van dat vooroordeel af!

Wanneer blijven Millennials wél bij die ene werkgever?

De reden waarom ik nog steeds bij dezelfde werkgever werk heb ik hierboven al een beetje genoemd. We willen ons blijven doorontwikkelen en dat kan bij mijn werkgever gelukkig. Als een organisatie bereid is om in jou te investeren dan doe je dat terug. Een andere reden is de balans tussen werk en privé. Of je nu moeder bent of niet. Het is fijn als jouw werkgever begrijpt dat je pas echt goed functioneert als het thuis lekker loopt. Tot slot zijn leuke collega’s ook belangrijk. Als je met plezier naar je werk gaat, krijg je er ook energie van. Gelukkig zit dat bij ons wel goed.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij nu nadenkt over een volgende stap in je carrière. Ook dat past namelijk bij Millennials (en het dertigersdilemma haha). Welke richting wil je op en hoe vind je een werkgever die dit ook allemaal biedt?

Ik ben voor je op zoek gegaan naar een werkgever die dit allemaal biedt en nog veel meer: CompaNanny. Een kinderopvangorganisatie met een duidelijke toekomstvisie. Een visie waarbij zelfontwikkeling centraal staat omdat zij erin geloven dat je daardoor ook betere opvang biedt. Ben ik het helemaal mee eens!

Voor je gaat solliciteren is er de Compamatch. Een persoonlijkheidstest waarmee je inzicht krijgt in je leefstijl, je ambities en wat je belangrijk vindt in jouw sociale relaties. Daarnaast kom je erachter op welke manieren CompaNanny bij jou past én je leert jezelf beter kennen. Het feit dat dit bestaat vind ik al fantastisch want daarmee laten zij zien dat ze willen weten wie jij bent.

Nog een voorbeeld: mocht je bij hen in Amsterdam gaan werken en kun je niet meteen woonruimte vinden, dan kun je terecht in een volledig ingerichte studio!

Enthousiast geworden en wil je weten wat zij jou kunnen bieden, bekijk dan de vacatures.

Conclusie: niet alle Millennials zijn hetzelfde en werkende Millennial Moeders zijn onmisbaar op de werkvloer. En gelukkig zijn er toch werkgevers die dat begrijpen 😉

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *