Home + Budgettip | Oud & Nieuw spel van Action!

Budgettip | Oud & Nieuw spel van Action!

Sinterklaas is in het land, ik heb de eerste kerstcadeaus ook al een tijdje in huis en zo langzamerhand maken we ook al plannen voor het nieuwe jaar. Kortom, voor we het weten vieren we Oud & Nieuw. Een avond vol gezelligheid, lekker oliebollen eten (of in mijn geval appelbeignets) en vooral lekker kletsen en spelletjes doen. Wij moeders hebben dat laatste vaak ook nodig, want ik vind het nogal een opgave om wakker te blijven, haha. Herken je dat? In dat geval heb ik een superleuke budgettip voor je: het Oud & Nieuw spel van Action!

Oud & Nieuw spel van Action!

Jaren geleden schreef ik al eens over het Oud & Nieuw spel van de HEMA. Ook onwijs leuk en hetzelfde principe, maar die van Action is een stuk compacter (lees: makkelijk mee te nemen in je tas) en net zo leuk, maar een heel stuk goedkoper: €1,79. Het spel bestaat uit 80 kaartjes: 40 om terug te blikken op het oude jaar en 40 om mee vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Ook zitten er er twee dobbelstenen bij. Je gebruikt er één, de tweede is extra. Tenslotte zijn er vijf lege kaartjes waarop je zelfbedachte vragen kan schrijven. Het spel is simpel: gooi een dobbelsteen, kijk waar deze op terecht komt (oud of nieuw) en beantwoordt de vraag.

Let op: het spel zit in een klein doosje, dus je ziet hem in de winkel misschien wat makkelijker over het hoofd, maar Action verkoopt meer leuke Oud & Nieuw spullen en daar ligt deze bij. Al verwacht ik dat ze hard zullen gaan.

Oud & Nieuw spel: vragen beantwoorden

Om te beginnen en om je een idee te geven van het soort vragen in het spel, beantwoord ik ook een aantal vragen: drie over het afgelopen jaar en drie over het nieuwe jaar. Patrick heeft ze voor mij uitgezocht. Komt ‘ie!

Oud

Wat was je mooiste reis? 

Die vraag is nogal makkelijk, dat was onze vakantie naar Kos. We zouden naar Rhodos gaan, maar vanwege de bosbranden werden de plannen gewijzigd. We hadden niet beter terecht kunnen komen dan in het hotel waar we verbleven. Dit was zo’n mooie en fijne vakantie!

Wat is de grootste verandering geweest afgelopen jaar? 

Dat zijn er meerdere: Milan ging naar de middelbare school en Floris is nu echt geen kleuter meer en zit in groep 3. Dat bij elkaar is best een flinke verandering. Ook hebben we dit jaar een huis gekocht. Merken we nu nog niks van, maar bij iedere (financiële) beslissing speelt dit al wel een grote rol.

Wat heeft je het afgelopen jaar gelukkig gemaakt? 

Ook dat is niet moeilijk en dat is mijn gezin. Het gaat gelukkig goed (even afkloppen) en we hebben het fijn met elkaar. Dat is het belangrijkst en blijer kan ik niet worden.

Nieuw

Liever één jaar vooruit of één jaar terug?

Dan liever een jaar vooruit in de hoop dat de bouw van ons huis al vergevorderd is. Daar kijken we erg naar uit.

Waar ga je voor sparen? 

Ja, het wordt een beetje eentonig, maar natuurlijk voor het huis. Daar gaat nu zo’n beetje iedere euro heen.

Wat wil je komend jaar op werkgebied bereiken?

Poe, dat is wel een lastige. Ik ga begin komend jaar een onderzoek doen naar interne communicatie. Hiermee hoop ik het één en ander goed inzichtelijk te krijgen waar we mee aan de slag kunnen en we echt verbeteringen door kunnen voeren. Dat hoop ik in ieder geval. Verder wil ik zoveel mogelijk blijven leren en hoop ik dat ons team net zo leuk blijft als deze nu is. Natuurlijk heb ik nog wel wat doelen, maar dat is voor een blog later dit jaar 😉

Dus rennen naar de Action, want dit Oud & Nieuw spel is wel heel erg leuk!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *