Home + Boekentip | ‘Goed werk’ van Cynthia Schultz!

Boekentip | ‘Goed werk’ van Cynthia Schultz!

Schreef ik vorige week nog over het beslisdagboek van Cynthia Schultz, gisteren kwam haar nieuwe boek binnen: ‘Goed werk’. Een boek dat ik, toen het aan werd gekondigd, meteen heb besteld. Ik keek er naar uit, want hoewel ik een redelijk goede planner ben, ontbreekt het mij regelmatig aan focus omdat ik mij te snel af laat leiden door alles en iedereen om mij heen. In dit boek bundelt Cynthia haar tips, trucs, kennis en ervaring over plannen, structuur, focus en productiever thuiswerken. En dat is precies wat ik momenteel nodig heb.

Goed werk van Cynthia Schultz

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken en begint met een uitleg hoe je dit boek gebruikt. Je hoeft niet perse te beginnen bij hoofdstuk 1, je mag ook beginnen bij het hoofdstuk waar jij meer over wilt leren. Dus kamp jij met uitstelgedrag, dan kun je eerst beginnen met dat onderwerp. Voor mij is focus vooral een ding. Mijn telefoon ligt naast mij omdat mijn werktelefoon staat doorgeschakeld. Ik kan hem dus niet even wegleggen. De social meldingen zet ik al zoveel mogelijk uit, maar mijn telefoon blijft mij afleiden.

Wat ik vooral leuk vind is dat alle aspecten van productief en gefocust werken aan bod bod komen. Iedereen heeft zijn/haar eigen valkuil(en) en dus is dit boek er voor iedereen.

Naast een hoop theorie en eigen ervaringen van Cynthia is er voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan. Er worden vragen gesteld die je dwingen na te denken over jouw valkuilen en de door jou gewenste situatie. Je gaat nadenken over jouw doelen (echte doelen, niet wat je denkt dat je wilt) en gaat vervolgens de verdieping in over die doelen.

Als je je doelen helder hebt weet je waar je het voor doet en ben je meer gemotiveerd ze te bereiken.

Het fijne aan dit boek is dat je straks de theorie en jouw input in één boek hebt staan. Je hebt dan alles bij de hand als je het nog eens terug wilt lezen.

Een andere valkuil van mij heeft te maken met uitstelgedrag. Ik stel de klussen waar ik het meest tegenop zie altijd uit onder het mom van ‘als ik nu al het andere doe heb ik straks alle tijd voor die klus’. Dom, want uiteindelijk heb ik daar veel te weinig tijd voor omdat ik het juist uitstel. Ook hier moet ik nodig aan werken.

Wat hoop ik uit ‘Goed werk’ te halen?

  • Meer focus, ook wanneer ik werk met de kinderen om mij heen
  • Een andere mindset met betrekking tot mijn uitstelgedrag
  • Nog beter leren plannen
  • De nieuw aangeleerde gewoontes ook daadwerkelijk vast te houden
  • Meer pauzes en rust tussen het werk door te pakken, hier word ik productiever van

Dit weekend hebben we voor het eerst sinds weken geen plannen en ik denk dat ik mij lekker op de bank nestel met dit boek. Aangezien ik al een fan ben van de Structuurjunkie collectie, ga ik er vanuit dat dit boek heel waardevol is. Op naar meer focus en structuur!

Bonus: gratis online Work Life Balance Training

Bij dit boek is een gratis online training ontwikkeld. Deze gaat je helpen je werk- en privéleven meer in balans te brengen. Vind je het soms lastig om alle ballen hoog te houden en kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken? In het boek lees je hoe je toegang krijgt tot deze gratis training.

Je kunt ‘Goed werk’ van Cynthia Schultz hieronder bestellen.

liefs

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *