Home + Blogger netwerken, hoe zit dat nu precies?

Blogger netwerken, hoe zit dat nu precies?

Shame on me! Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier heb geblogd. Maar dat wil niet zeggen dat het bloggen helemaal stilstaat, integendeel, ik blog me helemaal suf! Niet alleen hier, maar ook voor andere websites. En ik ben niet de enige; alleen al in ons kleine landje zijn er duizenden bloggers en er komen iedere dag bloggers bij. En ik heb zelfs gelezen dat 14% van alle bloggers hier “gewoon” zijn/haar maandsalaris mee verdiend! Ik hoef jou echt niet te vertellen dat ook het bedrijfsleven het bloggen heeft ontdekt, maar wat mij wel opvalt is dat de blogger netwerken en blogger vacatures echt een enorme vlucht nemen. En daar kan ik dan weer mooi over bloggen 😉

Dus in deze blog alles over de blogger netwerken!

Ik begin met Hema, wie komt er niet? Ik wel en ben groot fan! Blij werd ik dan ook van het bericht dat je kan gaan bloggen voor Hema, want Hema lanceert de Hema Blog Academy. Je kan je nog aanmelden tot zondag 24 augustus en word je geselecteerd, dan ben jij woensdag 10 september op het hoofdkantoor van Hema voor alle ins & outs…

Dan de bloggers netwerken, het principe is heel simpel; bedrijven schrijven zich in bij het netwerk en geven aan voor welk evenement, product of ander onderwerp zij een blogger zoeken. Het netwerk kan daar een passende blogger is het bestand bij zoeken en een match maken, of bloggers reageren zelf op de pitch van het betreffende bedrijf en het netwerk zoekt een aantal van de meest geschikte bloggers uit en leggen deze voor aan het bedrijf. Ik vind dit super initiatieven en het geeft met name aan dat de vraag naar goede bloggers steeds groter wordt.

Wat ik wel lastig vind is dat veel netwerken en dus ook bedrijven op vaak wel op zoek zijn naar de bloggers met duizenden volgers. Logisch, want deze bloggers hebben al een flinke naam opgebouwd in de blogger wereld en kunnen gewoon goed schrijven. Maar het is een lange weg voordat je deze aantallen hebt bereikt. Hoe komt de startende blogger, die heel ambitieus is en ontzettend veel schrijftalent heeft hier dan tussen? Is dat dan ook een kwestie van een lange adem?

Misschien heeft deze blogger nog niet 1000 volgers op de blog, maar al wel op Twitter. Is dat dan niet meer relevant?

Of misschien heeft deze blogger al wel een mooie publicatie op zijn/haar naam staan. Jammer dat dat dan niet wordt opgemerkt.

Een andere optie om geld te verdienen met je blog is de Blogsociety. Je meldt de blog aan en deze wordt door de medewerkers binnen 72 uur beoordeeld. Jouw blog krijgt dan een status mee; goud, zilver of brons. Uiteraard wordt je blog regelmatig gecontroleerd waardoor je van zilver opeens naar goud kan gaan!

Kortom, er komen steeds meer manieren bij om jouw blog onder de aandacht te brengen, maar ook om jou zelf als professioneel blogger te laten zien. Feit blijft wel dat je er hard voor zult moeten werken en constant moet blijven werken aan je blog. Schrijf ook eens regelmatig een gastblog, dit kan alleen maar jouw naamsbekendheid vergroten. Wees dan alleen wel weer kritisch voor wie je schrijft.

Toch mis ik wel een netwerk waar je een blogger CV kan uploaden, waar je je beste artikelen kan insturen, waar ook gekeken wordt naar je bereik op social media en waar dus niet alleen gekeken wordt naar het aantal volgers.

Hieronder links van Nederlandse bloggers netwerken;
Bloggers Netwerk
Bloggers Network
Blog mij
Blog today (hiervoor heb je minimaal 5000 volgers nodig)

Als je zelf nog een goede tip hebt, zet deze dan in de comments hieronder. Succes!

Blog banner1

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *