Home + Bijna 17 miljoen inwoners, de hoeveelste was jij?

Bijna 17 miljoen inwoners, de hoeveelste was jij?

’15 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde… ‘ Ken jij dat liedje nog? Inmiddels mag de tekst wel herschreven worden, want komend jaar wordt de 17 miljoenste inwoner van Nederland geboren. En dat zijn er nogal wat op dat kleine stukje aarde inderdaad.

Maar de hoeveelste was jij? RTL nieuws heeft een leuke tool op hun website geplaatst waarmee je kunt zien de hoeveelste inwoner jij was. Dus ja, wat ga je dan doen? Dan ga je natuurlijk fanatiek alle geboortedata van je familie invoeren. Heel erg leuk, maar kloppen deze cijfers wel?

Ik ben namelijk niet de enige die op 30 januari 1986 is geboren en Milan is niet de enige die op 18 oktober 2010 is geboren. Iedereen die dus deze geboortedatum invoert krijgt dus hetzelfde nummer te zien.

Niet zo realistisch als je je bedenkt dat Milan om 23.17 uur is geboren en ik 19.20 uur. Er zijn dus mensen die eerder op die dag zijn geboren. Maar goed, het is natuurlijk ook een benadering zoals RTL Nieuws zegt.

Desalniettemin is het natuurlijk best een leuk tooltje en je moet er misschien een aantal af halen of erbij tellen, maar dit is het zo ongeveer.

17 miljoen inwoners, de hoeveelste was jij?

Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties