Home + Alvast Sinterklaascadeaus kopen terwijl de zomer nog niet voorbij is?

Alvast Sinterklaascadeaus kopen terwijl de zomer nog niet voorbij is?

De zomer is nog niet voorbij, maar mijn hoofd zit al bij de laatste maanden van het jaar. Ik heb de afgelopen week gebruikt om een uitgebreide blogplanning te maken voor de komende maanden met onder andere veel Sinterklaas- en Kerstblogs. Misschien is dit wel de eerste, want we zijn al begonnen met het kopen van Sinterklaascadeaus. Dat ontstond in de vakantie toen Milan meer wilde kopen dan zijn vakantiezakgeld toeliet. Nu hadden we het voor hem kunnen kopen, maar daar leert hij helemaal niets van. Je kunt immers geen geld uitgeven dat je niet hebt. Omdat we in Spanje wel wat leuke dingen zagen en we daar natuurlijk niet meer terugkomen hebben we met hem afgesproken dat we dat dan kopen voor Sinterklaas. Floris sliep op dat moment dus dat kwam goed uit ?. Maar waarom zou je nu al Sinterklaascadeaus kopen?

Als we iets leuks zien kopen we het alvast

Normaal sparen we de koopzegels vanaf de zomervakantie op voor de feestdagen. Dat willen we nu ook doen terwijl we toch al begonnen zijn met het inslaan van Sinterklaascadeaus. Het begon omdat we er tegenaan liepen, maar inmiddels kijken we verder dan dat. Zo was ik laatst bij de Action waar ik al iets leuks zag voor Floris. Ik nam het mee en verstopte het in de kast. Milan zag vorige week op een brocante markt in de stad een oude modelauto. Leuk, maar wel weer €25,- en hij heeft genoeg gehad de afgelopen weken waaronder een nieuw game bureau en een game stoel. We hebben de auto uiteindelijk wel gekocht, maar ook deze is in de kast gegaan voor Sinterklaas. We zijn er dus niet actief naar op zoek, maar als we er tegenaan lopen of we zien een leuke aanbieding, dan nemen we het mee. Straks zijn die markten etc. er niet meer en kun je het ook niet meer kopen.

Nu al Sinterklaascadeaus kopen? Ja, juist wel!

Je kunt nu profiteren van aanbiedingen. Kruidvat had laatst heel leuke aanbiedingen waaronder mini Transformers, de echte, voor maar €2,99 per stuk. Floris heeft deze en ze zijn erg leuk en stevig. Dat zijn bijvoorbeeld ideale schoencadeautjes. Zo voorkom je dat bepaalde dingen straks zijn uitverkocht of juist duurder worden aangezien alles momenteel duurder wordt. Het is ook een manier om de kosten te spreiden, juist omdat die momenteel zo hoog zijn. Dan hoef je straks niet in één keer alles uit te geven.

Budgettip: bij Kwantum shop je nu te gekke mombags in teddy stof voor een tientje. Superleuk voor iemand die zwanger is, maar ook heel praktisch en leuk voor je zus, nichtje of andere vrouw in de familie. Ze zijn er in vijf verschillende kleuren, waaronder met panterprint.

Er zijn in ieder geval genoeg redenen om nu alvast wat Sinterklaascadeaus in te slaan.

Hoe weet je nu al wat je kinderen straks willen hebben?

Vorig jaar kreeg ik de vraag hoe we dan nu al kunnen weten wat de kinderen straks willen hebben. Dat is met Milan geen enkel probleem. Hij is altijd redelijk hetzelfde en met hem kunnen we afspraken maken hierover. Met Floris kan dat natuurlijk niet, maar er is speelgoed dat het altijd goed doet. Denk aan Paw Patrol, Transformers en LEGO. Dit soort dingen kunnen we dus prima van tevoren kopen. Wat ook helpt is dat de speelgoedboeken op tijd uitkomen. We laten hem daar wat dingen uit kiezen en nemen dat mee. Het is tot nu toe altijd goed gekomen.

Zijn jullie ook op tijd wat betreft de Sinterklaascadeaus? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Angelique
  18 augustus 2022 / 07:34

  Ik ben zelfs al zo goed als klaar. Mijn oudste is 11 en aardig voorspelbaar. De jongste van 2 heeft behoorlijk eentonige interesses waardoor het best makkelijk is ver van te voren al te verzamelen. Daarnaast krijgen ze met sint ook altijd gewoon nuttige cadeautjes als pyjama’s, boeken, nieuw knutselmateriaal enz. Waardoor het veel makkelijker is om vooruit te kopen.

  Speelgoed word na oktober ook nog eens ‘stiekem’ veel duurder dan in de zomerperiode.

 2. Sandra
  18 augustus 2022 / 07:38

  Nou dit jaar voor het eerst helemaal klaar met het geheim.. dus nu kijken welke invulling we er aan gegeven.. denk lootjes met opa’s en oma en dan wat extra voor de jongens

 3. Else
  18 augustus 2022 / 21:25

  Als ik vroeg begin met inslaan koop ik vaak meer…
  Maar, ik heb wel al wat liggen. Verder wil ik proberen zoveel mogelijk 2e hands te kopen.

  Ben wel echt dol op cadeautjes kopen. Dus me inhouden is best lastig!