Home + Alles over onze opvoeding

Alles over onze opvoeding

Met verbazing heb ik gekeken naar het nieuwe RTL programma ‘Het beste voor je kind’. Ouders die hun kinderen de bomen laten bedanken en iedere ochtend het huis besprenkelen met lavendelolie. Serieus?! Heb je daar überhaupt tijd voor? Maar goed, moeders trok zich toch niets aan van de mening van een ander dus waarom zou ik mij er druk om maken? Is ook niet goed voor mijn aura 😉

Die van het thuisonderwijs waren in mijn ogen nog de meest normale ouders, ook al zou ik deze keuze niet gemaakt hebben.

Maar dan de voormalige miss die haar zoontje opvoedde totdat hij een stabiele, zelfverzekerde profvoetballer zou zijn. Als dat gelukt is, is hij geen loser geworden en kon hij verder op zijn eigen voetbalbenen staan. Dat mevrouw zelf van de creditcard van haar ouders leefde was normaal, want zij is een vrouw. Voor een man gelden er andere regels. Die mogen geen chips eten, niet op de bank zitten en geen spelletje doen op de iPad. Ze mogen deze drie dingen al helemaal niet tegelijk doen, want dan werden het ‘dikke losers’. Ik heb dit kind geen enkele keer zien lachen. Maar goed, wie ben ik, want ook in dit geval trok moeder zich niets aan van de mening van een ander.

Maar hoe voeden wij Milan dan op?

Ik heb altijd geleerd ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. En dat is precies wat we ook meenemen in onze opvoeding. Geen €800 uitgeven aan Gucci kinderkleding (al zou ik dat best eens willen doen), maar lekker shoppen bij Zara. Niet verplicht op kindergym en judo, maar eens vragen wat je kind nu echt zelf wilt doen. Niet lunchen in een peperduur restaurant waar niets te beleven valt, maar lekker pannenkoeken eten.

Kijken naar wat je kind nodig heeft en lekker veel lol maken ’s avonds. Daar wordt hij pas zelfverzekerd van. Een kind krijgt geen zelfvertrouwen van mensen die hem de hele dag vertellen hoe geweldig hij is. Daar krijgt het kind kapsones van. Is toch heel iets anders. Of het kind durft niet te laten zien wie hij echt is met alle mogelijke gevolgen van dien.

Nee, onze zoon is echt gelukkig en leeft een echt leven. Ik hoop dat de kinderen in dit programma later hun eigen keuzes maken en niet die van hun ouders.

Ben heel benieuwd naar de volgende aflevering!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Sandra
    23 februari 2017 / 07:55

    Oh heb me zo zitten verbazen over mevrouw lavendel.. en ja bij de andere hoop zo dat haar zoontje op ballet wil en gaat

  2. 23 februari 2017 / 21:45

    Iedereen voedt zijn kinderen op zoals zij dat willen. In hun ogen is dat de beste manier. Je zou iedereen in zijn waarde moeten laten. Maar dat was nu wel lastig hoor. Iedere ochtend alle bedden reinigen met lavendel? Heb ik echt geen zin in haha. En profvoetballer? Misschien wil hij wel op paardrijden ofzo ?