Home + Aftellen naar Sinterklaas | De McDonald’s surprise!

Aftellen naar Sinterklaas | De McDonald’s surprise!

Twee weken geleden werd er lootje getrokken in de klas van onze oudste. Superfijn dat het al zo op tijd was, want dat gaf ons (mij vooral) meer lucht. Op het lootje stond bij het lievelingseten McDonald’s opgeschreven. Dat zette me aan het denken, daar kon ik namelijk wel wat mee! Bij de Mac zelf kochten we wat benodigdheden en we gingen zelf aan de slag met piepschuim, vilt en watten. Dit is het eindresultaat!

McDonald’s surprise voor Sinterklaas, wat heb je nodig?

McDonald’s verpakking kopen

Je hebt wel wat nodig voor deze surprise, maar je komt al een heel eind door even langs de McDonald’s zelf te rijden. Hier kun je alle verpakkingsmaterialen die horen bij een Happy Meal, los kopen. Ik weet niet of ieder filiaal daar zo makkelijk in is, maar in Zoetermeer (waar wij toevallig langs reden) was het geen enkel probleem en kon de medewerker het gewoon aanslaan op de kassa. Per verpakking betaalden wij €1,75. Ik kocht er voor de zekerheid twee. Het volgende zat erbij:

 • Happy Meal doos
 • Happy meal speeltje
 • Milkshake beker
 • Zakje waar normaal de patat in zit
 • Papier waar de hamburger normaal in is verpakt

Ook kochten we bij Xenos een eenvoudig houten placemat als dienblad.

Tip: bewaar de kassabon als je dit koopt. Wij scheurden deze een stukje af en hebben die ook op het dienblad geplakt. Dit maakt het net even wat meer echt.

McDonald’s eten maken

Oké, je hebt de basis nu in huis, maar het is natuurlijk leuker om het geheel aan te kleden, want was is een McDonald’s maaltijd zonder eten? Daarom kocht ik er het volgende bij:

 • Een gele spons bij Action (voor de patat)
 • Piepschuim voor de hamburgers (een plaat om rondjes uit te snijden en een kleine bal voor de broodjes, je kunt ook piepschuim cirkels kopen voor de hamburgers)
 • Vilt voor de sla, kaas en tomaat

Heb je watten in huis (geen schijfjes, maar bolletjes)? Top! Daarmee kun je namelijk de milkshake bekers vullen! 

Basisbenodigdheden

 • Rietjes
 • Goede lijm
 • Dubbelzijdig tape van Action (is handig, maar hoeft niet)
 • Verf
 • Een scherp mesje
 • Een schaar

De basis in huis! 

Aan de slag met de McDonald’s Sinterklaassurprise

We begonnen met het bepalen van de indeling op het dienblad. Zo wisten we precies hoeveel ruimte we nog hadden voor de hamburgers en patat. Daarna bepaal je waar je het cadeautje verstopt. In eerste instantie wilden we het cadeautje in één van de milkshake bekers stoppen, maar dat paste niet. Daarom is deze in één van de doosjes gegaan, maar hebben we deze bedekt met een hamburgerpapier. Dat was vast geregeld!

Daarna ging Milan aan de slag met de milkshake bekers. Eerst het rietje door de deksel en vervolgens werden de bekers volgestopt met watten.

Het meeste werk zat echter in de hamburgers:

 • Eerst snijd je de vormen van de hamburger uit het piepschuim. Uit de plaat snijd je vier rondjes. Dit zijn de hamburgers en de onderkantjes van het broodje. Vervolgens snijd je de bal door midden. Dit zijn de bovenkantjes van het broodje. Daarna verfden we de broodjes lichtbruin en de hamburgers donkerbruin. Let op: piepschuim is wat lastig verven, daarom moet je dit een paar keer doen.
 • Daarna knipten en sneden we het vilt uit voor de sla, kaas en tomaat. In de “kaas” sneed ik gaten uit.
 • Als de broodjes helemaal klaar zijn kun je nog wat zaadjes op het broodje verven (hoeft niet, maar geeft het broodje net een beetje extra).
 • Tot slot kun je alles op elkaar lijmen.

Terwijl de hamburger droogt kunt je aan de slag met de patatjes. Deze sneden we uit een spons en deze we in de zakjes. Voor een speels effect plakten we aan het einde twee patatjes vast aan het dienblad.

Hier had nog niet alles een plek gekregen en zie je een voorbeeld van een piepschuim cirkel. 

Alles klaar en dan?

Als alles klaar is lijm je het vast aan het dienblad. Wij gebruikten deze lijm van Action die wit uit de tube komt, maar uiteindelijk doorzichtig opdroogt, ideaal! Het dunne papier plakten we vast met dubbelzijdig tape. Uiteindelijk is dit het eindresultaat:

Let op: deze foto maakte ik ’s avonds. Hier moest de lijm nog doorzichtig opdrogen. Het zakje dat dat rechtop tegen het doosje staat is overigens ook vastgeplakt met dubbelzijdig tape.

Uiteindelijk zit alles muurvast en pakken we het in in cellofaan. Daarna gaat het in een vuilniszak of doos om het veilig naar school te krijgen.

Nu nog een gedicht schrijven ?.

We vinden het een te gekke surprise geworden. Ik hoop dat ik jullie nog van inspiratie heb kunnen voorzien, want deze surprise is redelijk last minute te maken.

Wat vinden jullie ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  19 november 2021 / 06:22

  Tof zeg, die wordt vast heel cool gevonden, zo levensecht geïmiteerd!! Bijna jammer dat er gezocht moet gaan worden voor het cadeau en alles aan stukken gaat.. Heeft Milan het al gegeven en viel het in de smaak?

  • Marisca
   Auteur
   19 november 2021 / 07:13

   Dankjewel! Misschien moeten we wat hints geven over het cadeau in het gedicht. Hij geeft hem binnenkort.

 2. 19 november 2021 / 21:56

  Ok, dit ga ik ook maken voor mijn zoon! Wat een topidee! Wij doen dit jaar voor het eerst surprises en onze jongste is echt helemaal
  gek op mc Donalds! Dus dank voor deze tip 🙂

 3. Antoinette
  12 november 2022 / 16:06

  Bedankt voor de inspiratie. Wij gaan dit malen voor een klasgenoot van onze zoon. Dit kind kreeg tot dusver alleen maar ingepakte dozen dus hij was zo blij met het lootje zodat we in groep 8 iets leuks kunnen maken voor deze Mac fan.

  • Marisca
   Auteur
   13 november 2022 / 08:06

   Wat leuk om te horen! Ik hoop dat het klasgenootje er blij mee is!