Home + Achter de schermen | Soms lukt bloggen mij ook niet

Achter de schermen | Soms lukt bloggen mij ook niet

Daar zit ik dan, starend naar een leeg scherm en niet wetende waar ik over zou moeten schrijven. Er staan 39 artikelen klaar in concept en ik vind er geen één daarvan leuk genoeg om nu te plaatsen. En sommigen vind ik wel te gek, maar die kosten wat meer tijd om te schrijven en die tijd heb ik nu even niet. Na ruim 3100 blogs te hebben geschreven lijkt het alsof ik altijd maar voldoende inspiratie heb, maar dat is echt niet het geval. Soms lukt bloggen mij ook niet…

Geen inspiratie en dan?

Ik zeg altijd dat ik in blogs denk en dat klopt nog steeds. Zeker in deze periode. Een rondje door de stad en ik heb voldoende inspiratie om over te schrijven. Er is immers altijd wel ergens een nieuwe collectie te koop en er is voldoende speelgoed om over te schrijven. Ik haal zelfs inspiratie uit gesprekken die ik opvang. Maar dat is vaak niet voldoende. Ik blog zeven dagen in de week en dat al heel lang (nu zo’n zeven jaar). Er is al een hoop verteld en ik wil niet teveel herhalen, maar ook niet teveel schrijven over dezelfde onderwerpen. Ik wil juist wat meer persoonlijke verhalen vertellen, maar ook rekening houden met de privacy van de rest van het gezin. Dat klinkt misschien gek uit de mond (of in dit geval de vingers die het typen) van een blogger, maar hoewel het lijkt alsof ik een open boek ben, vertel ik ook heel veel niet.

Als ik alles zou opschrijven wat we meemaken, dan had ik probleem niet haha.

Eigenlijk maak ik het vaak ingewikkeld voor mijzelf. Dan sla ik een dag over, of was ik dat van plan zoals vandaag, en dan voel ik me toch weer schuldig en ga ik alsnog op zoek naar onderwerpen.

Ik Google dan op blogonderwerpen en zoek dan met name onderwerpen die persoonlijk zijn en relatief gemakkelijk te schrijven zijn. Althans, ik vind persoonlijke blogs het makkelijkst om te schrijven. Dat komt vanuit mijzelf en ik heb er relatief weinig foto’s voor nodig.

Niet leuk genoeg om over te bloggen

Vervolgens zet ik weer wat ideeën in concept klaar en dan nog vind ik het vaak niet leuk genoeg haha. Het zijn luxeproblemen hoor, dat weet ik en ik weet ook dat er nu veel mensen zijn die denken “joh, dan schrijf je toch een paar dagen niet, wat is het probleem”, maar voor mij voelt het een beetje als falen als het niet lukt. Ik wil het gewoon graag volhouden en zie hier, toch weer een heel artikel geschreven ?.

Wat ik hiermee wil laten zien is dat ik ook niet altijd inspiratie heb. Ik vind het regelmatig lastig, maar wil zo graag door blijven gaan, want ondanks het gebrek aan inspiratie zo nu en dan, is bloggen nog steeds mijn allergrootste hobby. Dat wil je dan toch ook zeven dagen per week blijven doen?!

Op naar veel nieuwe inspiratie! En als jullie nog leuke vragen hebben hoor ik ze uiteraard graag, dan kan ik er weer over bloggen ?.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *