Home + Breng rust en stijl in je huis met een Japandi interieur

Breng rust en stijl in je huis met een Japandi interieur

Hou jij van een interieur dat rust, stijl en functionaliteit met elkaar combineert? Dan is de Japandi stijl een goede match! Deze stijl is een mooie combinatie van Japans en Scandinavisch design, waardoor esthetiek en functionaliteit samenkomen en dit zorgt voor een rustige sfeer in huis. Deze stijl creëer je onder andere met meubels met een organische vorm, neem bijvoorbeeld een tafel met een organische vorm, of een zachte bank met mooie rondingen. Ben jij benieuwd hoe jij je huidige inrichting kunt transformeren naar Japandi stijl, lees dan snel verder. 

Wat is Japandi stijl?

Zoals al in de intro beschreven, is de Japandi stijl een mix van Japans en Scandinavisch design. Deze twee stijlen passen perfect bij elkaar omdat ze beide staan voor eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaat er een tijdloze stijl, die niet alleen voor het oog mooi is, maar het zorgt ook voor een rustige leefomgeving. De belangrijkste kenmerken van Japandi zijn rustige kleuren, natuurlijke materialen, organische vormen en multifunctionele meubels. 

Zo breng je Japandi sfeer in je interieur

Het transformeren van je interieur naar Japandi stijl is eenvoudiger dan je denkt. Het belangrijkste is dat je de kenmerken van deze stijl weet. Zodra je de belangrijkste kenmerken kent, kun je gericht op zoek gaan naar meubels en accessoires die perfect aansluiten bij de rustige en functionele uitstraling van Japandi. Nog even alle kenmerken op een rij:

  • Natuurlijke materialen, denk dan aan hout, bamboe, linnen, wol en katoen.
  • Neutrale kleuren, gebruik rustige kleuren voor je muren, meubels en accessoires. Denk aan kleuren zoals beige, lichtgroen, lichtroze. 
  • Meubels moeten een functioneel design hebben, dus vooral geen onnodige poespas. Less is more!
  • Organische vormen zijn zeer kenmerkend voor de Japandi stijl en komen duidelijk terug in de meubels en accessoires. Denk aan een ovale tafel of een organisch gevormde vaas.

Hoe transformeer je je interieur naar Japandi?

En dan de praktijk, hoe transformeer je je huidige interieur in Japandi? 

  • Het is belangrijk om eerst met de basis te beginnen en dat is kleur. Verf je muren in een zachte, neutrale tint en vervang al je felle accessoires door decoratie in rustgevende kleuren. 
  • Kies ook voor meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen. Kies voor een massief houten tafel in een ronde vorm, gebruik een vloerkleed gemaakt van 100% wol in een organische vorm en gebruik mooie stoffen zoals katoen of linnen voor je raambekleding.
  • Japandi stijl is eenvoudig en staat heel erg voor ‘less is more’, zorg daarom dat je huis niet onnodig volstaat met allerlei kleine accessoires. Zorg dat je alle prullaria opruimt en vervang dit voor een aantal grotere accessoires. Zo creëer je meteen veel meer rust in je interieur en dat is precies wat Japandi stijl is. 
  • Maak ook gebruik van multifunctionele meubels. Kies bijvoorbeeld voor een bank met extra opbergruimte of een tv-kast die tevens als zitplek kan dienen wanneer je veel visite over de vloer krijgt.

Het toepassen van Japandi-stijl in je interieur is een mooie manier om rust en functionaliteit te combineren. Wil je meer weten welke stijl wij mooi vinden? Lees dan dit artikel ‘Ons nieuwbouwhuis | Voor welke woonstijl kiezen we?’, waarin we onder andere delen hoe we ook verliefd zijn geworden op de Japandi stijl.

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *