Home + Lijstje van de week | 4x mijn favoriete podcasts van dit moment

Lijstje van de week | 4x mijn favoriete podcasts van dit moment

De afgelopen maanden heb ik heel veel gewandeld en dat deed ik altijd met een podcast of muziek in mijn oren. Natuurlijk ging dit zo nu en dan even uit om van de geluiden om mij heen te kunnen genieten, maar over het algemeen was ik altijd iets aan het luisteren. Mijn voorkeur gaat uit naar fijne feel good podcasts en podcasts waar ik van kan leren. Bijvoorbeeld over mindset en geld. Ik heb weleens vaker wat tips gedeeld, maar dit zijn mijn favoriete podcasts van dit moment!

4x mijn favoriete podcasts

1. Marc-Marie & Isa vinden iets

Marc-Marie en Isa hebben mij door de eerste maanden dat ik thuis was, heen gesleept. Urenlang heb ik oudere afleveringen geluisterd tijdens het wandelen en ik genoot daar zo van. Ik heb geregeld hardop gelachen en dat deed ik in die periode niet zo vaak. Inmiddels ben ik helemaal bij met de afleveringen en kijk ik iedere week uit naar de nieuwe aflevering. Het luistert gewoon heerlijk en die twee zijn zo leuk samen!

2. Geld & Geluk podcast

Carolien Vos van Budgetbuddie is budgetcoach, heeft een column in het AD én dus een podcast over geld. In haar podcasts geeft  ze niet alleen goede financiële tips, maar behandelt ze ook casussen uit haar praktijk. Uiteraard anoniem, maar voor veel mensen herkenbaar. Haar klantenkring is divers en bestaat uit genoeg mensen die goed verdienen, maar bijvoorbeeld een steuntje in de rug nodig hebben. Of wat dacht je van die ondernemer die een dikke rekening kreeg van de Belastingdienst. De afleveringen duren niet lang, maar zijn fijn en leerzaam om naar te luisteren.

3. Aaf en Lies lossen het wel weer op

Aaf Brandt Corstius kende ik al van haar podcast met Vincent Kouters (‘Over geld praat je niet’ heet deze, maar is helaas gestopt) en Lies Visschedijk is natuurlijk een bekende actrice. Deze twee vriendinnen hebben samen al heel veel meegemaakt en bespreken in de podcast allerlei onderwerpen. Over hun privéleven, maar ook luisteraars kunnen vragen/problemen insturen. Ze zijn enorm grappig en ook bij bekend Nederland gaat lang niet alles van een leien dakje 😉

4. Chantal en Tina

Chantal Janzen en Tina de Bruin zijn ook al jaren vriendinnen en maken met hun gezinnen enorm veel mee. Beiden zijn natuurlijk ontzettend grappig dus dit wordt dan ook met de nodige humor besproken. Zo ontpopt de man van Tina zich als ‘Padvinder Jos’ wanneer ze op vakantie gaan en dat levert hilarische taferelen op op Schiphol. Ook om hen kan ik hardop lachen. Soms zo herkenbaar en het helpt heel erg om te relativeren.

Welke feel good podcasts kunnen jullie aanbevelen?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *