Home + 5x tips voor het kiezen van de perfecte wieg of co-sleeper

5x tips voor het kiezen van de perfecte wieg of co-sleeper

Als ik aan mijn beide zwangerschappen terugdenk, dan denk ik vooral aan het feit dat ik ze beiden op een totaal andere manier heb beleefd. Dat had deels te maken met het feit dat ik zes jaar ouder was bij de tweede en anders was gaan denken over dingen. Tegelijkertijd was ik deze tweede keer veel relaxter en dingen waren echt veranderd. Zo had ik voor onze oudste geen co-sleeper of wieg, maar ook geen draagzak, terwijl dat bij de tweede wel het geval was. Grappig hoe dat kan veranderen. Ik vond het zulke musthaves dat ik mij juist afvroeg hoe ik eerder zonder had gekund. Daarom in dit artikel 5 tips voor het kiezen van de perfecte wieg of co-sleeper.

1. Veiligheid boven alles

Wat mij betreft de tip die echt niet mag ontbreken. Of je nu kiest voor een wieg of co-sleeper, zorg ervoor dat deze voldoet aan de veiligheidsnormen. Zorg voor een goed en stevig matras zonder ruimte aan de zijkanten zodat je kindje er niet in vast kan komen te zitten.

2. Verschillende vormen en maten

Er is zoveel keus op het gebied van wiegjes en co-sleepers dat ik mij voor kan stellen dat je er echt even goed over na moet denken. Hoeveel ruimte heb je voor een wieg of co-sleeper op jullie slaapkamer? In onze slaapkamer destijds was die ruimte heel beperkt. Daarom kozen wij voor een co-sleeper aan het bed. Dat was ideaal. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook ronde of ovale wiegjes. Misschien is dat voor jullie praktischer. Kortom, denk er goed over na en meet de ruimte die je hebt op voor je naar de winkel gaat.

3. Multifunctioneel 

Het krijgen van een baby is behoorlijk prijzig als je ziet wat je allemaal nodig hebt. Nu kun je het zo dur maken als je zelf kan en wil, maar uit ervaring weet ik dat het snel oploopt. Niet zo gek, want het is ook allemaal zo leuk! Je kan er daarom voor kiezen om te gaan voor een multifunctionele wieg die bijvoorbeeld als co-sleeper kan gebruiken. Wel zo handig!

4. De keuze is reuze!

Ik noemde het net al: er is zoveel keuze en soms duizelt dat soms een beetje. Is dit model nu echt zo handig of toch niet? Of ga je liever voor tijdloos zodat je deze eventueel ook kan gebruiken voor een eventueel volgend kindje? Denk ook daar goed over na bij de keuze die je maakt. Ga niet over één nacht ijs en maak een weloverwogen keuze.

Kraamweek_foto's_kraamtijd_mamablogger_marisca_baby_

5. Wel of geen wieltjes?

Wij hebben er destijds niet voor gekozen, maar je zou kunnen kiezen voor een wiegje of wieltjes. Dit kan een belangrijke factor zijn in de keuze voor een wieg of co-sleeper. Misschien vind je partner het namelijk ook wel fijn om een aantal nachten naast de baby te slapen. Het kan ook heel praktisch zijn. In ieder geval is het er eentje om te overwegen.

6. Advies van andere ouders

Vraag eens aan andere ouders in je omgeving waar zij voor hebben gekozen: een wieg of een co-sleeper en waarom? Welke factoren waren voor hen belangrijk in het maken van een keuze? En welke dingen vonden zij in de praktijk toch niet zo handig? Dit helpt jullie enorm bij het maken van een keuze.

7. Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Een belangrijke laatste tip, want zoals ik al zei kost het allemaal al genoeg en het leven wordt steeds duurder. Vergelijk prijzen, bekijk aanbiedingen en gebruik de tips van anders om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Laat je vooral niet gek maken in de winkels, want sommige dingen zijn enorm duur, maar zijn echt niet perse beter of leuker dan een wat goedkopere variant.

Ik hoop dat deze tips je een beetje op weg hebben geholpen. Welke tips heb jij wellicht nog? Laat het weten in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *