Home + 5x mijn blijmakers van de afgelopen periode

5x mijn blijmakers van de afgelopen periode

Afgelopen week zat ik op de bank, ik pakte de laptop erbij en begon aan weer een nieuw artikel op Mamablogger. De zoveelste van die week, want ik ben flink vooruit aan het werken voor de zomervakantie. We hadden net een drukke week achter de rug, op het werk is het nog hartstikke druk en opeens overviel het me: ik vroeg mij af of ik nog wel genoot van de dingen. Voor mijn gevoel was ik namelijk alleen maar aan het werk, van afspraak naar afspraak aan het rijden en dingen aan het regelen. Ik klapte de laptop dicht om in ieder geval even lekker te kroelen met Floris en stil te staan bij de dingen die mij de afgelopen periode blij hebben gemaakt.

Mijn blijmakers van de afgelopen periode

1. De zon en bloemen in huis

De afgelopen weken kon de achterdeur lekker open, scheen de zon in huis en ik voel me dan meteen anders. Een stuk meer ontspannen vooral. Licht in huis en lekker in de tuin een boek lezen. Heerlijk vind ik dat. Wat het plaatje compleet maakt is de bloeiende lavendel in de tuin en een bos verse bloemen op tafel. Komende week zijn Pat en ik 13 jaar getrouwd dus ik hoop stiekem natuurlijk op een bos ‘gefeliciteerd bloemen‘ 😉 Hij is vaak wel zo attent.

Ik moet hier eigenlijk nog veel vaker van genieten in plaats van de laptop er weer bij te pakken als ik op de bank zit.

2. Wandelen in de polder

Ik ben eigenlijk nooit alleen thuis. Althans, heel zelden. Daarom ga ik in het weekend graag wandelen. Ik ga het liefst zo vroeg mogelijk op pad. Dan is het nog rustig, hoor je de vogels en de kikkers en daar kan ik zo van genieten. Heerlijk is dat! Podcast in (wandelen en kennis opdoen is de ideale win-win situatie) en genieten van al het moois om je heen. Ik word er oprecht blij van en het is ook goed voor je mentale gezondheid. Het klinkt misschien suf, maar zo’n wandeling alleen voelt altijd als een cadeautje. Misschien moeten we onszelf vaker iets cadeau doen. Nu ik erover nadenk, ik kan ook bloemen bestellen voor mijzelf. We trakteren onszelf soms te weinig en geluk zit echt in de kleine dingen.

3. Leuke dingen doen

Deze week ging ik uit eten met twee vriendinnen, komend weekend gaan we wat leuks doen met vrienden, maar ook het gezellige teamuitje van een paar weken geleden en een babyshower. Allemaal leuke dingen waar ik echt blij van word. Een andere omgeving, nieuwe plekken ontdekken en leuke gesprekken en lachen. Dat zijn echte blijmakers waar we toch allemaal energie van krijgen?

4. Vakantie voorbereidingen

Nog een paar weken en dan gaan we op vakantie. De stoelen in het vliegtuig zijn gereserveerd net als de huurauto en ook de taxi naar Schiphol is bevestigd. Steeds een stapje verder en we zijn nu echt aan het aftellen. We hebben er zoveel zin in! 10 dagen genieten met zijn viertjes hebben we echt nodig na die twee laatste drukke maanden voor de zomervakantie. Uiteraard laat ik jullie na de vakantie uitgebreid zien waar we zijn geweest en hoe het was.

5. Mijn zelfbeeld

Mag ik er nog iets egoïstisch in gooien? Ik ben oprecht blij met het feit dat ik een stuk lekkerder in mijn vel zit dan een jaar geleden. Oké, ik typ dit nu met kiespijn, maar zonder gekheid, een jaar geleden woog ik 21 kilo meer. En daar was ik niet blij mee. Zelfs op het bloedhete Menorca probeerde ik mijzelf nog te verbergen. Dat zal nu niet meteen heel anders zijn, maar laat mezelf wat meer zien en durf meer. Dat is een flinke stap vooruit, waar ik echt heel blij mee ben. Ik ben nu zelfs naar nieuwe badpakken (bikini’s gaan me nog wat te ver) aan het kijken. Het moet niet gekker worden, haha.

Al met al een mooie score. Dus ja, om nog even op mijn vraag uit de intro terug te komen, ik geniet wel, maar het is zonde dat ik mij er pas van bewust ben als ik er echt over na ga denken. We zouden juist vaker stil moeten staan bij de blijmakers. Die doen er toch het meest toe?

Wat waren jouw blijmakers van de afgelopen periode? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *