Home + 5 tips voor meer kleur in zijn outfit!

5 tips voor meer kleur in zijn outfit!

Herenkleding saai? Dat hangt er maar vanaf aan wie je het vraagt. Waar mannen vroeger voornamelijk veilige donkere kleuren droegen, is dat vandaag de dag niet meer het geval. Zelfs bij zakelijke gelegenheden zie je dat steeds meer mannen ervoor kiezen om opvallende kleuren in hun outfit te verwerken. Toch is het niet verrassend dat sommige vaders steevast voor dezelfde kleurcombinaties kiezen. Het heeft in het verleden gewerkt, dus waarom zou je het veranderen? Daarnaast heeft niet iedereen evenveel ervaring met het dragen van verschillende kleuren. Dit artikel zet enkele tips op een rij hoe vaders meer kleur in hun garderobe kunnen verwerken.

1. Neem de tijd

Rome is niet in één dag gebouwd en dus is het niet verstandig om te snel veranderingen door te voeren. Het is goed om eerst samen na te denken over de mogelijkheden. Smaken verschillen, maar het kan nooit kwaad om online inspiratie op te doen. Haal herenmode blogs en websites erbij en kijk naar wat de modellen dragen. Misschien kun je het combineren met een filmavond op de bank, is wel zo gezellig . Welke outfits vindt hij leuk, welke juist niet? Wat zijn kleuren die hij nooit zal dragen? Daarnaast moet je niet onderschatten hoe belangrijk jouw perspectief is in deze kwestie. Je ziet hem namelijk elke dag, terwijl hij zichzelf alleen ziet wanneer hij in de spiegel kijkt.

2. Stap voor stap

Probeer geleidelijk meer kleur aan te brengen. Dit hoeft helemaal niet drastisch te zijn. Je kunt beginnen door geleidelijk andere kleuren te dragen. Een goed voorbeeld hiervan zijn MAC (spijker)broeken. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren; van bruin tot lichtblauw. Daarnaast zijn pastelkleuren ideaal om de horizon van je partner te verbreden. Hierbij kun je denken aan lichtblauw, lichtgroen en lichtroze. Misschien spannend om aan te trekken als stoere vader zijnde, maar pastelkleuren zijn rustige kleuren die goed staan bij elke huidtint. Je kunt ze ook uitstekend combineren met felle kleuren en met andere pasteltinten. Daarnaast geven ze zakelijke outfits een verfijnde ‘pop’ zonder schreeuwerig over te komen. Het zou dus gek zijn om het niet te proberen!

3. Kijk goed naar jezelf

Over spiegels gesproken, hoe goed heeft hij zichzelf bekeken? Je zult waarschijnlijk hebben gemerkt dat bepaalde kleuren beter passen bij sommige personen. De reden hiervoor is omdat de kleuren complementair zijn aan de persoon zelf. De ondertoon van je huid, haarkleur en de kleur van je ogen zijn van invloed op welke kleuren bij je passen. Op basis hiervan kun je personen in vier seizoentypen indelen. Zo zijn wintertypes gebaat bij heldere, koele kleuren zoals lichtgroen. Zomertypes kunnen het beste felle, koele kleuren dragen zoals citroengeel. Felle, warme kleuren zoals blauwgroen passen bij lentetypes. Donkere, warme kleuren zoals mosterd zijn geschikt voor het herfsttype.

4. Leer van anderen

Zeker in het begin kan het aanvoelen alsof je het wiel opnieuw moet uitvinden. Het is echter zo dat je partner niet de enige man is die meer kleur in zijn garderobe wilt aanbrengen. Er is dan ook redelijk veel informatie te vinden over kleurcombinaties die goed passen bij mannen. Zo kun je het niet fout doen door neutrale kleuren (wit, grijs en zwart) te combineren met opvallende kleuren. Daarnaast is het verstandig om verschillende tinten in je kledingkast te hebben; bijvoorbeeld van lichtblauw tot donkerblauw. Deze kun je met elkaar combineren (ton sur ton) of gebruiken om verschillende nuances aan te brengen. Gebruik niet meer dan drie kleuren zodat je outfit aantrekkelijk blijft.

5. Laat kleur voor je werken

Niet veel mensen weten dit, maar kleuren hebben onbewust invloed op hoe we over een persoon denken. Het is geen toeval dat de meeste zakelijke pakken blauw, bruin en grijs zijn, aangezien deze kleuren autoriteit en betrouwbaarheid uitstralen. Hetzelfde geldt voor witte en lichtblauwe overhemden; deze kleuren geven het gevoel van rust en reinheid. Je kunt dit zeker tot je voordeel gebruiken! Als je partner een belangrijke afspraak heeft, is het verstandig om na te denken wat hij wil uitstralen. Wil hij overkomen als een go-getter (rood), ervaren specialist (donkerblauw) of juist als een creatief persoon (paars)? Laat je zakelijke outfit extra kracht geven.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *